Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2018

Ο Νάγκμπε έλυσε τον "γόρδιο δεσμό!" (1999)

Σαν σήμερα στις 17/1/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν … γηπεδούχος στην Καρδίτσα την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...

Η ομάδα είχε τιμωρηθεί να αγωνιστεί δύο αγωνιστικές μακριά από την Τούμπα, λόγω των όσων είχαν συμβεί στο αξέχαστο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που είχε γίνει στις 31/10/1988, με το διαιτητικό σόου του … Παπαπέτρου, των βοηθών του αλλά και του παρατηρητή …

Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι της Καρδίτσας είχε τη συμπαράσταση 4.000 και πλέον οπαδών του, που ταξίδεψαν στη θεσσαλική πόλη από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω πόλεις μετατρέποντας το γήπεδο σε μια μικρή Τούμπα.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, και μόλις στο 1ο λεπτό ο Καρασσάβας μπλόκαρε την κεφαλιά του Μαχαιρίδη, στο 7’ η κεφαλιά του Βρύζα πέρασε άουτ, ίδια τύχη είχε και το φάουλ που εκτέλεσε ο Φραντζέσκος στο 9’…

Στο 14 όμως το σκορ άνοιξε! Ο Μπάντοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζο Νάγκμπε με κεφαλιά νίκησε τον Καρασάββα, γράφοντας το 1-0 (αρχική εικόνα), σκοράροντας ένα από τα δέκα συνολικά γκολ που πέτυχε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία αγωνίστηκε! 

Στο 16’ ο Κομίνχες αστόχησε στο τετ α τετ, στο 41’ ο Νάγκμπε από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 44’ και 50’ ήταν η σειρά του Τάκολα να δει τις προσπάθειές του να μην καταλήγουν στα δίχτυα, ενώ στο 57’ καταγράφηκε η μοναδική επιθετική προσπάθεια της Προοδευτικής στο ματς, με τον Τάκολα με προβολή να σταματάει τον Αλμανίδη και … τους φιλοξενούμενους να ζητάνε από τον διαιτητή Αρώνη, φάουλ, καθώς η φάση έγινε έξω από τη μεγάλη περιοχή μας και ήταν δύσκολη για τον ρέφερι! 
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Νάγκμπε

Πρώτος στις διαμαρτυρίες τεχνικός της Προοδευτικής, Αλέφαντος, που άκουσε τα εξ αμάξης από την κερκίδα όταν σηκώθηκε από τον πάγκο του ζητώντας από τον Αρώνη να στήσει την μπάλα στα 11 μέτρα!

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 60’’ με τον Κομίνχες, στο 62’ με τον Βρύζα, στο 71’ και 83’ με τον Τουρσουνίδη και στο 90’ με τον Κυριακίδη.

Με τη γλώσσα των αριθμών, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να έχει 25 τελικές και η Προοδευτική … καμία! 

Μπάντοβιτς, Τάκολα, Νάγκμπε οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, πολλές αποδοκιμασίες για τον Ζήση Βρύζα, καθώς στα μάτια της κερκίδας φαινόταν νωχελικός, χωρίς αγωνιστική διάθεση!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες (66’ Βελής), Καπετανόπουλος, Κατσιαμπής, Μαχαιρίδης, Τάκολα, Φραντζέσκος (75’ Κυριακίδης), Νάγκμπε, Βρύζας, Κομίνχες (63’ Τουρσουνίδης).

Προοδευτική (Αλέφαντος): Καρασάββας, Γούτης (16’ Καζατζής), Ντάγκας, Παντελίδης, Αμπελάς, Αλμανίδης, Προτάσοφ (70’ Γκόγκας), Δήμας, Φούσκας (32’ Αναστασιάδης), Γιαννόπουλος, Πάντος.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ο αντίπαλος έπαιξε διπλή ζώνη άμυνας. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ελέγχαμε το γήπεδο, αλλά είχαμε πρόβλημα στο γκολ. Υπάρχουν δικαιολογίες με σοβαρότερη τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο. Μπορούμε όμως να επικαλεστούμε και την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα δεν πρόκειται να κάνει άλλη μεταγραφή».

* Τη σεζόν 1998-1999, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 62 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες και τέρματα 52-31.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ουκρανό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (2 ματς - 2 ήττες απομακρύνθηκε κακήν κακώς!), ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης για 16 αγώνες (11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και τελείωσε με τον Άρι Χάαν, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο μας ως το τέλος της σεζόν, για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4