Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2018

Διπλό πρόκρισης στη Νεάπολη με ... Μιχόπουλο! (1996)

Σαν σήμερα στις 17/1/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ιωνικό, στη ρεβάνς του 4-1 της Τούμπας, για τον επαναληπτικό αγώνα του γ’ γύρου του Κυπέλλου της περιόδου 1995-1996…

Σε εκείνο το παιχνίδι, λεπτομέρειες του οποίου μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ, ο ΠΑΟΚ στην σχεδόν άδεια Τούμπα είχε βάλει γερές βάσεις πρόκρισης και σαν σήμερα 17/1/1996, τσέκαρε το διαβατήριό του για τον προημιτελικό γύρο, παίρνοντας τη νίκη με 0-1 και στη Νεάπολη επί του Ιωνικού…

Πρωταγωνιστής εκείνης της νίκης δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Μιχόπουλο που κατέβασε ρολά κρατώντας την εστία μας ανέπαφη, πραγματοποιώντας πολλές μεγάλες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα τα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και δεν μπόρεσαν να τα μετατρέψουν σε γκολ!
Το παιχνίδι στη Νεάπολη, παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε και τη χιονόπτωση, ήταν εκπληκτικό και πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στους λίγους θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες και παρά τη μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος, στο 25ο λεπτό σημείωσε το γκολ που του χάρισε την πρόκριση με τον Ζουμπούλη, που δέχτηκε την πάσα του Αντώνα και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

Στο 38ο λεπτό ο ΠΑΟΚ σημείωσε κανονικότατο γκολ και πάλι με τον Ζουμπούλη, το οποίο όμως ακύρωσε ο βοηθός Ντόβας υποδεικνύοντας τον σκόρερ σε θέση οφ σάιντ! 

Η φάση ήταν εύκολη, γιατί η μπαλιά του Τζόνι Αναστασιάδη ήταν προς τα πίσω και περίπτωση να είναι εκτεθειμένος ο παίκτης μας δεν υπήρχε!
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στον Ιωνικό, στο 55’ ο Νοβοχάτσκι ανατράπηκε από τον Αντώνα, ο … Παπαπέτρου έδωσε το πέναλτι, το εκτέλεσε ο παθών, όμως ο Μιχόπουλος έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. 

Ίδια τύχη είχε και το δεύτερο πέναλτι των γηπεδούχων, στο οποίο υπέπεσε ο Ζαφειρίου (χέρι στη γραμμή της εστίας και αποβολή), το εκτέλεσε αυτή τη φορά ο Γρίμπιλας, όμως ο Μιχόπουλος πέφτοντας στη δεξιά γωνία του, απέκρουσε και πάλι! 

Ενδιάμεσα των δύο πέναλτι, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τους Ιορδανίδη – Σαββίδη, με τον Μιχόπουλο να κατεβάζει ρολά και σε αυτές τις φάσεις…

Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Χάβος, Τουρσουνίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός: Γιουργούσης, Σιδηρόπουλος, Καλύκας (46’ Νοβοχάτσκι), Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Σταματής, Σαββίδης, Τσιαντάκης, Ιορδανίδης (62’ Τζήκας), Γρίμπιλας, Ότιτζι (Παχατουρίδης). 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (85’ Γιόχανσεν), Ζαφειρίου, Βολτέζος, Χάβος, Αντώνας, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης (72’ Κουμαρόπουλος), Τουρσουνίδης, Νόλης (89’ Τσορακλίδης). 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν:

Φάση ομίλων:
Χανιά - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Πιερικός 5-0
Κόρινθος - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Κοζάνη 1-0

Β' γύρος
Φωκικός - ΠΑΟΚ 0-1 και νίκη με 5-0 στην Τούμπα

Γ' γύρος
ΠΑΟΚ - Ιωνικός 4-1 και 0-1 στη Νίκαια

Προημιτελικός:
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 3-0 και 1-2 στα Τρίκαλα

Ημιτελικός:
Απόλλων Αθηνών - ΠΑΟΚ 1-1 και οδυνηρή ήττα με 1-3 στην Τούμπα, μια ήττα η οποία στέρησε από την ομάδα μας την ευκαιρία να πάει σε έναν ακόμη τελικό, στον οποίον η ΑΕΚ διέλυσε τον Απόλλωνα με 7-1! 

Και λίγα λόγια για την περίοδο 1995-1996

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4