Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2018

Βαριά ήττα στον βούρκο της Λεωφόρου (1971)

Σαν σήμερα στις 17/1/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971…

Ο Δικέφαλος σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 20.000 περίπου θεατές (18.730 τα εισιτήρια) έχασε με 3-0, όμως το σκορ σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, καθώς είναι πλασματικό και αδικεί τους παίκτες του Γιώργου Χασιώτη, ο οποίος εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή, εν αναμονή του μεγάλου Λες Σάνον!

Αν και ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη σε ένα αγωνιστικό χώρο κατάλληλο για λασπομαχία και όχι για ποδόσφαιρο, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον Χατζηανδρέου στο 8ο λεπτό, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φουντουκίδη και με κεφαλιά νίκησε τον Χατζηιωάννου, κάνοντας το 1-0 (εικόνα που ακολουθεί).
Νωρίτερα πάντως, ο Ματζουράκης στο 3’ και ο Κούδας στο 6’ είχαν καλές ευκαιρίες για να πάρουμε εμείς το προβάδισμα στο σκορ, χωρίς οι προσπάθειές τους όμως να έχουν ευτυχή κατάληξη για τον Δικέφαλο! 

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-1 με τον Παρίδη στο 10’ (αστόχησε από καλή θέση) και στο 31ο λεπτό και πάλι ο Χατζηανδρέου χρίστηκε σκόρερ, καθώς πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Χατζηιωάννου σε εκτέλεση κόρνερ του Δομάζου και πέτυχε από κοντά το 2-0.
Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 60ό λεπτό από τον Δομάζο (παραπάνω εικόνα) και πάλι μετά από απόκρουση του Χατζηιωάννου σε σουτ του Φυλακούρη. 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Χατζηιωάννου, Βέργος, Κούδας, Σαράφης, Παρίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καμάρας, Σούρπης (74’ Δημητρίου), Βλάχος, Φυλακούρης, Ελευθεράκης, Δομάζος, Γραμμός, Χατζηανδρέου, Καλλιγέρης.

ΠΑΟΚ (Χασιώτης): Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Βέργος, Τερζανίδης, Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ματζουράκης, Παρίδης.

Η βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε, μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Γιώργος Χασιώτης: «Δε λέω πως δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά το σκορ ήταν βαρύ για εμάς! Με τις συνθήκες που έγινε το ματς έπαιξε μεγάλο ρόλο κι η τύχη. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή ομάδα , μου άρεσαν οι Ελευθεράκης, Δομάζος».

Γιώργος Κούδας: «Τι να σας πω! Δίκαια χάσαμε αλλά όχι με τέτοιο βαρύ σκορ! Οι συνθήκες μας επηρέασαν, το γήπεδο ήταν βαρύ και γεμάτο παγίδες. Ο Παναθηναϊκός έχει ωραία ομάδα, μου άρεσε ο Δομάζος».
Το παιχνίδι της Λεωφόρου με τα μάτια του σκιτσογράφου της εποχής (Μητρόπουλος)

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

* Στην αρχική εικόνα ο Χατζηιωάννου επεμβαίνει προ του Γραμμού, ενώ Χατζηανδρέου και Βέργος παρακολουθούν τη φάση!

* Η διεξαγωγή του αγώνα ήταν αμφίβολη λίγη ώρα πριν ο ... Μίχας σφυρίξει τη σέντρα, λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Η διεξαγωγή του οριστικοποιήθηκε δέκα λεπτά πριν τις 3:00 μ.μ., όταν ο ρέφερι επιθεώρησε το γήπεδο και έμεινε ευχαριστημένος από την κατάστασή του!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4