Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιανουαρίου 2018

Τρίποντο με γκολάρα του Τζο Νάγκμπε! (1998)

Σαν σήμερα στις 25/1/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (8.274 τα εισιτήρια), σε μια περίοδο στην οποία η μεταγραφολογία είχε χτυπήσει κόκκινο, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να το τονίζει αυτό στις δηλώσεις του μετά το ματς, την ώρα που η διοίκηση περίμενε πρόταση της Λέστερ για τον Θοδωρή Ζαγοράκη!
Η ομάδα ήταν άνω κάτω και στο διοικητικό κομμάτι, με τον Κώστα Ορφανό να έχει υποβάλει στον Μπατατούδη την παραίτησή του και τον μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη να είναι έτοιμος προς αποχώρηση.
Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με ένα πανέμορφο γκολ του Τζο Νάγκμπε στο 54ο λεπτό, με τη φάση να ξεκινάει από μπαλιά του Κόβατς στον Λιβεριανό μέσο, αυτός χωρίς να αφήσει την μπάλα να σκάσει στο έδαφος, με ένα ευθύβολο δυνατό σουτ, ξετίναξε τα δίχτυα του Χανιωτάκη (η μπάλα βρήκε και στο αριστερό κάθετο δοκάρι), χαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη νίκη στον Δικέφαλο…
Ο Τζο Νάγκμπε σε μια προσπάθειά του ...

Ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς νωρίτερα, όταν στο 15’ το φάουλ που εκτέλεσε ο Φραντζέσκος ανάγκασε τον Χανιωτάκη να απογειωθεί στο «Γ» για να στείλει την μπάλα κόρνερ, στο 20’ το σουτ του Φραντζέσκου πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.
Στο 28’ ο Κόβατς βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ αλλά νικήθηκε, στο 51’ το σουτ του Μαραγκού πέρασε δίπλα από το δοκάρι άουτ.
Στο 52’ ο … Παπαδάκος δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Φραντζέσκου από τον Παπαδόπουλο (δείτε τη φάση στο video που ακολουθεί).

Στο 73’ ο Ζουμπούλης έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει εντυπωσιακά και πάλι ο κορυφαίος παίκτης του ΟΦΗ, Κώστας Χανιωτάκης!
Σε όλες αυτές τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο ΟΦΗ είχε να αντιπαραθέσει όλο κι όλο μια καλή στιγμή στο 26ο λεπτό, όταν ο Τσιαντάκης σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά ο Μιχόπουλος σωστά τοποθετημένος απέκρουσε.
Τασιόπουλος - Τσιαντάκης σε μια μονομαχία τους ... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Νάγκμπε, Βρύζας, Μαραγκός. Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 40 βαθμούς έχοντας 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 34-19.
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (67’ Τουρσουνίδης), Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Φραντζέσκος (78’ Κατσούρης), Βρύζας, Μαραγκός, Νάγκμπε, Κόβατς (73’ Ζουμπούλης).

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Χανιωτάκης, Δερμιτζάκης (46’ Κώτσιος), Παπαδόπουλος (72’ Ντιάρα), Αδάμος, Σταυρακάκης (58’ Μάγγος), Μαρινάκης, Νιόμπλιας, Τσιαντάκης, Αναστασίου, Δέδες, Κουτσουπιάς.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις: 

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ήμασταν διπρόσωποι, είχαμε άσχημο ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια του ημιχρόνου ανεβάσαμε την απόδοσή μας χωρίς όμως και πάλι να είμαστε καλοί! Αν γινόταν γκολ μια από τις δύο ευκαιρίες του Κόβατς θα ήμασταν πιο ήρεμοι. 
 
Στο δεύτερο η απόδοσή μας ήταν καλύτερη γιατί θέλαμε να ξεπεράσουμε την ήττα και την κακή απόδοση με την ΑΕΚ. 

Το αρνητικό κλίμα στην ομάδα δεν υπάρχει από τώρα αλλά υπάρχει από καιρό! Ότι ακούγεται και λέγεται φτάνει στα αποδυτήρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε φταίμε εμείς γι’ αυτό το κλίμα. Ακόμη και για τη μεταγραφολογία εμείς φταίμε. Μετράω μέρες μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Ελπίζω τότε να ηρεμήσουμε».
* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4