Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Ιανουαρίου 2018

Τρίμπαλο, δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες! (1987)

Σαν σήμερα στις 25/1/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987 ... 

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 10.000 θεατές (8.155 τα εισιτήρια) οι οποίοι αγνόησαν τη θερμοκρασία κάτω του μηδενός που είχε εκείνη τη μέρα και είδαν τον ΠΑΟΚ με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του να παίρνει τη νίκη με 3-1, μια αγχωτική νίκη που δεν ήρθε εύκολα, καθώς το σκορ στο 70’ ήταν ισόπαλο 1-1. 

Ο Δικέφαλος πάντως στο παιχνίδι με την ομάδα της Ηπείρου ήταν καταπληκτικός, έπιασε μια απόδοση που εντυπωσίασε όσους βρεθήκαμε εκείνη τη μέρα στην Τούμπα και το 3-1 αδικεί την ομάδα, καθώς το σκορ θα μπορούσε άνετα να φτάσει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα! Τρία γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες συνέθεσαν μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζεται στο τελικό σκορ! 

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, όταν ο Μαυρομάτης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μπορμπόκη, αυτός μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ, ανατράπηκε από τον Χαρίση, με τον διαιτητή Τριανταφύλλου να δίνει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λάκης Παπαϊωάννου.
Δέκα λεπτά αργότερα (22’), ο Βασιλάκος βγήκε τετ α τετ με τον Βουκελάτο, πλάσαρε αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά στρώθηκε στον Αλεξανδρίδη το σουτ του οποίου το σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Μαντζούκης. 
Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μαντζούκης και πάλι σταμάτησε το πλασέ του Αλεξανδρίδη που δευτερόλεπτα πιο πριν είχε περάσει τον Βουκελάτο και βρέθηκε κοντά στο 2-0. 

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48’, μετά από κόρνερ του Παπαϊωάννου από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπανιώτη ο οποίος βρισκόταν ένα μέτρο από το δοκάρι του ΠΑΣ, σούταρε άτσαλα και η μπάλα αφού βρήκε τυχαία το σώμα του Βουκελάτου απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς… 

Στο 55’ επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου! Οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις ελάχιστες επιθέσεις τους ως τότε, πέτυχαν το 1-1 με κεφαλιά του Μανέφσκι, βυθίζοντας την Τούμπα στον προβληματισμό και τη γνωστή γκρίνια. 

Ο κόσμος συνέρχεται άμεσα, ξεκινά με συνθήματα και σπρώχνει δυναμικά την ομάδα, όμως η αστοχία – ατυχία συνεχίζεται! 
 
Στο 65’ ο Αλεξανδρίδης εκτελεί κόρνερ, ο Σκαρτάδος βρέθηκε μόνος του δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι, αλλά σούταρε επάνω του, την ώρα που το γνωστό, μακρόσυρτο «αχ» ακούστηκε στην Τούμπα, από τον κόσμο που ανησυχούσε, καθώς έβλεπε την ομάδα να επιδίδεται σε κυνήγι δοκαριών και ευκαιριών, με το σκορ να είναι ισόπαλο! 

Η λύτρωση ήρθε στο 70ό λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μπανιώτη, ο Ιορδανίδης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, στο 85’ ο Αλεξανδρίδης πέρασε εντυπωσιακά τον Γκόλια, όμως το σουτ σταμάτησε και πάλι στο δοκάρι του Βουκελάτου (για 3η φορά).
Το τελικό 3-1 γράφτηκε στο 89’ από τον Χάρη Μπανιώτη, με τον κόσμο να καταχειροκροτεί την ομάδα για το θέαμα που πρόσφερε και συνοδεύτηκε από νίκη. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ Γιούρισιτς, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Βασιλάκος, Σκαρτάδος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης (67’ Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος (46’ Σκαρτάδος). 

ΠΑΣ Γιάννινα: Βουκελάτος, Γκόλιας, Χαρίσης, Κλείτσας, Μαντζούκης, Βρεττός, Τσάλης (58’ Λίγδας), Μάιπας, Αποστόλοφ, Μανέφσκι (67’ Παπανικολάου), Λαμπίδης. 
* Tη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

* Ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες! 

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4