Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2018

Προσωρινά στην κορυφή με Γεωργιάδη! (2003)

Σαν σήμερα στις 18/1/2003, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Καβάλα τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003 … 

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Καβάλα λόγω τιμωρίας της φυσικής του έδρας και είχε τη συμπαράσταση σχεδόν 8.000 οπαδών του που μετέτρεψαν το Δημοτικό Στάδιο της πόλης σε Τούμπα! 
Η ομάδα εξέτιε τιμωρία 5 αγωνιστικών από το ματς με τον Ολυμπιακό (1-1) στις 26/10/2002 και τις 4 από αυτές αγωνίστηκε στην Τούμπα μπροστά σε άδειες εξέδρες, όμως στην τελευταία, το ματς με τον ΠΑΣ έγινε στην Καβάλα, σε μια αναμέτρηση στην οποία κόπηκαν 5.172 εισιτήρια, με τον κόσμο να είναι πολύ περισσότερος… 
Ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0 και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, έναντι 29 του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που είχαν όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς αγωνίστηκαν την επόμενη μέρα και ο πρώτος πήρε διπλό (1-3) στον Ακράτητο, ενώ ο δεύτερος έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη… 
 
Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα μας το σημείωσε στο 22ο λεπτό ο Γεωργιάδης με σουτ από πλάγια θέση, μετά από ασίστ του Μάρκου και έξοχο πλασέ από τον επιθετικό μας που νίκησε τον Γκίτκο από πολύ δύσκολη γωνία! 
Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς, όμως και οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί στην επανάληψη.
Στο 71ο λεπτό την κεφαλιά του Μπλέτσα την απέκρουσε πολύ δύσκολα με τα ακροδάχτυλα ο Τοχούρογλου για να απομακρύνει στη συνέχεια η άμυνά μας, πριν γίνει απειλητικός ο Γήττας! 
 
Καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 40’ η κεφαλιά του Μάρκου (άουτ), στο 50’ ίδια τύχη είχε το φάουλ που εκτέλεσε ο Καφές, όπως και το σουτ του Κούτση από καλή θέση στο 75’, ενώ στο 87’ ο Γκίτκας σταμάτησε το σουτ του σουτ του Φρούσου!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Εγκωμίτης (72’ Καραδήμος), Αμπονσά, Χασιώτης (53’ Φρούσος), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κουκέλκα, Οκκάς, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (65’ Κούτσης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Γκίτκος, Σακελλαρίδης (63’ Δέδες), Κατσαρός (67’ Γκόσεφ), Τζούμπα, Μπλέτσας, Νικολαΐδης, Γήττας, Βιντόγεβιτς, Τελκίφσκι (77’ Αθανασιάδης), Κρζίνσκι, Κυπαρίσσης.
Η βαθμολογία μετά τα ματς της 15ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδη: «Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με ένα γκολ και καλές ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Στο β΄ ημίχρονο είχαμε άγχος, ωστόσο δεν κινδυνεύσαμε από τον αντίπαλο. Δε γίνεται να βάζουμε σε κάθε παιχνίδι 3-4 γκολ. Μέχρι τις 31/1 δεν πρόκειται να δώσω συνέντευξη τύπου γιατί θα κάνω κακό στην ομάδα! Όλα τα παιχνίδια τα θεωρώ ντέρμπι ως το τέλος του πρωταθλήματος. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, πάμε για τη νίκη και μόνο για τη νίκη! Όσο για τις μεταγραφές, εδώ η Ρεάλ θέλει μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ δε θα θέλει;»

Λουκάς Καραδήμος: «Ήμασταν πολύ καλοί, υπήρχε άγχος γιατί παίζαμε με έναν αντίπαλο που γνωρίζαμε πόσο δυνατός είναι! Πάμε να τα δώσουμε όλα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4