Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Ιανουαρίου 2018

Νίκη στο ντεμπούτο των Σορλέν - Λίνο (2009)


Σαν σήμερα στις 18/1/2009, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανθρακικό, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009 ...

Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δημιούργησε λίγες καλές ευκαιρίες, τις περισσότερες μετά το 60', ωστόσο κέρδισε χάρη στην εμπειρία του με 2-0. 

Η πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, το ντεφορμάρισμα των παικτών μας στη μεσαία γραμμή και η κούραση από τον πρόσφατο αγώνα του Κυπέλλου με τον Αρη, ίσως να είναι η αιτία που η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε μουδιασμένη. 
Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να κατεβάσει μία ενδεκάδα με πάρα πολλές αλλαγές, χρησιμοποιώντας βασικούς τους δύο νεοαποκτηθέντες Λίνο – Σορλέν και τους Αραμπατζή – Αναστασάκο και σύστημα 4-4-2. 
Ο αγωνιστικός χώρος μετά τον αγώνα Κυπέλλου βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, κάτι που δεν βοήθησε την εξέλιξη του αγώνα και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανθρακικό να μπαίνει αρκετά καλά και τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται στο γήπεδο, χωρίς να μπορεί να βάλει τη μπάλα κάτω και να κλείσει τον αντίπαλο στην εστία του. 

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν η αναμενόμενη, με το επιθετικό δίδυμο Μουλίμοβιτς – Αναστασάκου να μην μπορεί να συνεργαστεί όπως πρέπει, ενώ και οι Γκαρσία – Βερόν αναλώνονταν κυρίως σε μάχες στο κέντρο έχοντας το μυαλό τους στο ανασταλτικό κομμάτι, χωρίς να προωθούν τη μπάλα με ευχέρεια. 
Εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε όμως ικανός να απειλήσει συστηματικά, μετά από μία γρήγορη εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Κονσεϊσάο, ο Βερόν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια γύρισε πολύ όμορφα την μπάλα στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε στο 30’ το 1-0. 

Το γκολ ανακούφισε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο (10.590 τα εισιτήρια) μιας και όπως εξελισσόταν ο αγώνας αν δεν σκοράραμε σχετικά νωρίς, πιθανόν να είχαμε πρόβλημα στο δεύτερο ημίχρονο. 

Σε ένα δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο ΠΑΟΚ μπήκε χωρίς κάποια αλλαγή αλλά έδειξε μία τάση να κλειδώσει το παιχνίδι και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 53' με τον Αναστασάκο ο οποίος σούταρε έξυπνα έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πανθρακικού. 

Στο 60’ ο Μουσλίμοβιτς βγαίνοντας στην αντεπίθεση ανατράπηκε από τον Αγγελόπουλο έξω από την περιοχή, με τον παίχτη των φιλοξενούμενων να δέχεται ορθά την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10... 

Ο Δικέφαλος έδειξε ότι θα πιέσει για το δεύτερο γκολ και έχασε στο 66’ μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Κονσεϊσάο που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, μετά από όμορφη συνεργασία των παιχτών του ΠΑΟΚ από την δεξιά πλευρά. 

Στο 70’ ο Βιεϊρίνια θα περάσει στο γήπεδο στη θέση του Σορλέν ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο θερμά σε ένα ντεμπούτο στο οποίο δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα παίζοντας και δεξιά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κονσεϊσάο να περνάει αριστερά, δείχνοντας ότι θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής. 

Ο Βιεϊρίνια με την είσοδό του έδειξε μεγάλο πάθος και ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έτσι στο 82’ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ γράφοντας το 2-0 πλασάροντας ιδανικά τον Ρόκα σε τετ α τετ μετά από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μπακαγιόκο, που είχε περάσει στο 74’ στη θέση του Αναστασάκου.

Το γκολ αυτό ηρέμησε τους περίπου 13.000 φιλάθλους μας που βρέθηκαν στην Τούμπα οι οποίοι είδαν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να μην πιάνει καλή απόδοση και να παίζει ουσιαστικά όσο χρειάστηκε (και κυρίως μετά το 60’ όπου ο Πανθρακικός έμεινε με 10 παίχτες) για να πάρει τη νίκη έχοντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο. 
Προς το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και 3ο γκολ μετά από κάθετη του Βερόν στον Μουσλίμοβιτς ο οποίος σέρβιρε στον Μπακαγιόκο φάτσα με το γκολ προ κενής εστίας, ωστόσο η φάση σταμάτησε λανθασμένα, μιας και ο επόπτης υπέδειξε τον Βόσνιο σε θέση οφσάιντ. 

Ο Πανθρακικός δεν απείλησε σε καμία περίπτωση την εστία του Χαλκιά και παρά τις προσπάθειες με σέντρες ή στημένα που είχαν οι φιλοξενούμενοι η άμυνα του ΠΑΟΚ καθάρισε όλες τις περιπτώσεις με μία πολύ καλή συνολικά εμφάνιση από όλους και ειδικά το δίδυμο Κοντρέρας - Μαλεζάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κομτρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Σορλέν (71’ Βιεϊρίνια), Βερόν, Κονσεϊσάο, Αναστασάκος (74’ Μπακαγιόκο), Μουσλίμοβιτς.

Πανθρακικός: Ρόκα, Αγγελόπουλος, Ριέρα, Πονσέ, Κλεμέντ, Κανωτίδης, Ολίσε, Τριοζί, Λόπςζ, Ντιαλό (75’ Ματάις), Χαραλάμπους (46’ Κωνσταντινίδης).

Δηλώσεις:

Φερνάντο Σάντος: Ήταν μια δίκαιη επικράτηση. Ο ΠΑΟΚ από την αρχή έψαξε το γκολ και τη νίκη, όπως και θα έπρεπε να κάνει. Απέναντι σε μια οργανωμένη ομάδα που ξέρει που να τοποθετείται μέσα στο γήπεδο και ψάχνει να βγάλει γρήγορες αντεπιθέσεις. 

Δεν ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, είδα κάποια νευρικότητα στην ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει το άγχος. 

Η ομάδα έχει φτάσει τους 36 βαθμούς, παραπάνω από όσους μαζέψαμε πέρυσι. Αυτό πρέπει να μας δώσει ηρεμία, αλλά ταυτόχρονα να μην χάσουμε το πάθος και την θέληση στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτά τα στοιχεία είναι τα πιο καθοριστικά. Σε κάποιες φάσεις ήμασταν βιαστικοί και θα μπορούσαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί, αν κάναμε τα πράγματα με σιγουριά και ηρεμία. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι ότι ήρθε η νίκη και οι 3 βαθμοί”.

Για την εμφάνιση των Σορλέν και Λίνο ανέφερε: “Ο Σορλέν είναι ένα παίκτης που προέρχεται από τη γαλλική σχολή και παίζει πολύ καλά στο 4-4-2, γνωρίζει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει και εννοείται πως δεν ξέρει ακόμη πλήρως το παιχνίδι μας, οπότε μπορεί να βελτιωθεί πολύ περισσότερο. 

Τον Λίνο τον ήξερα, είναι ένας επιθετικογενής παίκτης και θεωρώ πως μπορεί να βελτιωθεί και να βρει τον ρυθμό του γιατί στην Πόρτο δεν έπαιζε συνέχεια. Είναι δύο παίκτες που έρχονται να ισορροπήσουν το υπάρχον ρόστερ και σίγουρα θα βοηθήσουν”.

Για τη συνεργασία Μουσλίμοβιτς - Αναστασάκο τόνισε: “Θα μπορούσαν να τα είχαν πάει καλύτερα στην συνεργασία τους. Μπορούν να δουλέψουν παραπάνω. Πάντως έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών μου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλοί από αυτούς έδωσαν κι ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη”.

Για την αλλαγή του Ηλιάδη δήλωσε: “Ο Στέλιος είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ και σαν χαρακτήρας. Είχα την εντύπωση πως είχε περισσότερο χρόνο το παιχνίδι για να παίξει ο Ηλιάδης”.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4