Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2018

"Μαχαιριά" του ... Μαχαιρίδη και ήττα στην Καβάλα! (1971)

Σαν σήμερα στις 24/1/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Αν και το παιχνίδι έγινε σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, η αναμέτρηση είχε ποιότητα και οι 10.000 θεατές είδαν τις δύο ομάδες να αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας με την απόδοσή τους… 

Βέβαια στο τέλος έφυγαν από το γήπεδο οι γηπεδούχοι, καθώς αυτοί ήταν που πήραν τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν στο 67ο λεπτό από τον Μαχαιρίδη.

Στο 6ο λεπτό ο Χατζηιωάννου απέκρουσε την κεφαλιά του Παπαδόπουλου και λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παντελάκου να σταματήσει την προσπάθεια του Σαράφη, φάση που επαναλήφθηκε στο 28ο λεπτό, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε τη δυνατή κεφαλιά του Σαράφη.
Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 40ό λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κούδα, οι διαδοχικές προσπάθειες των Σαράφη, Γούναρη, Σταυρίδη δεν βρήκαν τον στόχο τους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 67’. Η φάση ξεκίνησε από αδυναμία του Ασλανίδη να απομακρύνει την μπάλα μέσα στην περιοχή μας, ο Λιόλιος που την κέρδισε πάσαρε στον Μαχαιρίδη και αυτός με σουτ νίκησε τον Χατζηιωάννου, γράφοντας το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ (με τον Γιώργο Χασιώτη στον πάγκο του) ανέβηκε μέτρα προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως έγινε απειλητικός μόνο στο 85ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Γούναρη το απέκρουσε ο Παντελάκος εντυπωσιακά…

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Χατζηιωάννου, Κούδας, Σαράφης, Παρίδης

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Γκαρανάτσος, Ανέστης, Καραμπετάκης, Μπλέκος, Αβραμίδης, Πάτσας (46’ Χαραλαμπίδης), Μαχαιρίδης, Παπαδόπουλος, Φιλιππίδης.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης, Σαράφης, Ασλανίδης, Σταυρίδης, Κούδας, Παρίδης.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1970-1971. Διακρίνονται: Όρθιοι (από τα αριστερά): Κούδας, Χριστοδούλου, Γούναρης, Σαράφης, Παπαδόπουλος και Φουντουκίδης. Καθιστοί (από αριστερά): Μπέλλης, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Κοντογιώργος και Παρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4