Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2018

Μπορούσε το διπλό στον βούρκο της Κορίνθου! (1982)

Σαν σήμερα στις 24/1/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κόρινθο, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ... 

Ο αγώνας τελείωσε 0-0 και ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία αυτή βρέθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό και πέντε από τον Παναθηναϊκό, έχοντας 8 νίκες, 6 ισοπαλίες, 3 ήττες, με τέρματα 29-13 
Η συνεχής βροχή που έπεφτε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μετέτρεψε το γήπεδο της Κορίνθου σε … βούρκο, δυσκολεύοντας πάρα πολύ τις κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων . 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και στο 41ο λεπτό, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, όταν μετά από σέντρα του Γούναρη, ο Σίγγας έπιασε καρφωτή κεφαλιά, ο Ρουμελιώτης ήταν εξουδετερωμένος, όμως ο Μισαηλίδης απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. 

Μια ιδέα από τη φάση, μπορείτε να πάρετε στο αρχικό σκίτσο… 
Στην επανάληψη η Κόρινθος ισορρόπησε το παιχνίδι, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που βρέθηκε κοντά στο γκολ, αρχικά στο 65’ με τον Κωστίκο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί από κοντά την απόκρουση του Ρουμελιώτη, καθώς γλίστρησε λόγω της λάσπης.
Στο 74’, η προσπάθεια του Κατερινιώτη επιθετικού σταμάτησε στην λάσπη πριν η μπάλα περάσει και πάλι τη γραμμή! 
 
Η καλύτερη ευκαιρία της Κορίνθου, καταγράφηκε στο 78ο λεπτό, όταν ο Καρσιώτης βρέθηκε προ του Παντέλη, έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ (σκίτσο που ακολουθεί) 
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Ιωσηφίδης, Σίγγας, Κούδας 

Οι συνθέσεις: 

Κόρινθος: Ρουμελιώτης, Αθανασόπουλος, Μισαηλίδης, Κριμιζάς, Κατσαβάκης, Κότσαλος, Καρσιώτης, Γκρέγκορι (76’ Γιαννακούλας), Βάβαλης, Πετρινιώτης, Πίσσας. 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος. 

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής... 
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Ξέραμε ότι το γήπεδο της Κορίνθου όταν βρέχει μετατρέπεται σε βούρκο. Έτσι στην περίπτωση αυτή οι κανόνες ξεχνιούνται και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τυχόν λάθη των αντιπάλων για να φτάσουμε στο γκολ. 

Λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι είπα στους ποδοσφαιριστές μου να ξεχάσουν τα πάντα και να κοιτάξουν, αφού πρώτα στέκονται όρθιοι να προωθούν το παιχνίδι με κοντινές μπαλιές. Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα ως προς το είδος της τακτικής που έπρεπε να ακολουθήσουν. 

Ύστερα από σκέψη προτίμησα τον γρήγορο ρυθμό, ο οποίος επετεύχθη μόνο κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου. Ειδικά στο παιχνίδι αυτό δεν επιχείρησα αλλαγές γιατί πιστεύω ότι σε έναν τέτοιο αγώνα ένας παίκτης χρειάζεται περίπου 10-15 λεπτά για να ζεσταθεί και να αρχίσει να συνεννοείται με τους συμπαίκτες του. 

Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου, προσπάθησαν όσο μπορούσαν». 

* Οπαδοί της Κορίνθου πριν την έναρξη της αναμέτρησης προσκάλεσαν τους ΠΑΟΚτσήδες που βρίσκονταν στην Κόρινθο να παρακολουθήσουν μαζί το ματς (άρχιζε στις 14:45), σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα! 
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό! 

Ήταν ένας εργατικός προπονητής, 100% επαγγελματίας από τον οποίον θυμόμαστε το πόσο πολύ μπορούσε να αλλάξει την ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου! Μιλάμε για πολλές περιπτώσεις στις οποίες άλλον ΠΑΟΚ βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο και άλλον στο δεύτερο! 

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4