Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2018

Ικανοποίηση από το "Χ" στη Δράμα (1965)

Σαν σήμερα στις 24/1/1965, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη γειτονική Δράμα, για να αντιμετωπίσει τη Δόξα, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Τη μέρα που η παγκόσμια κοινότητα πενθούσε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμοπλτσάι στον πάγκο του σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές (3.659 τα εισιτήρια), σε μια χρονιά στην οποία η απόδοση της ομάδας κυμάνθηκε σε μετριότατα επίπεδα, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τους γηπεδούχους. 
Ήταν μια σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ δεχόταν δύσκολα γκολ, όμως και οι επιθετικοί μας έβλεπαν τις αντίπαλες εστίες ... σαν κουμπότρυπες! Έτσι συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα της Δράμας, ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο εκείνου του πρωταθλήματος, πέτυχε μόλις 10 γκολ (!), ενώ δέχτηκε 13...

Η Δόξα προηγήθηκε στο σκορ στο 13ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Λεπτίδης, για να ισοφαρίσει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Κούλης Αποστολίδης στο 38ο λεπτό. 

Ο Δικέφαλος είχε σε εξαιρετική μέρα τους Γιαννέλο – Νικολαΐδη, που όργωσαν το γήπεδο ανακόπτοντας πολλές φορές τις επικίνδυνες επιθέσεις των γηπεδούχων.

Η ομάδα της Δράμας πλησίασε πρώτη στο γκολ με τον Λεπτίδη στο 1ο λεπτό (απέκρουσε ο Μουσελεμίδης) και τον Ιωάννου στο 3’ (και πάλι απέκρουσε ο Μουσελεμίδης), ενώ οι παίκτες της άνοιξαν το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Λεπτίδη μετά από προσπάθεια του εξαιρετικού εκείνη τη μέρα Τσοκαταρίδη!

Στη συνέχεια ο Μπαμπολτσάι πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με πατημένο το γκάζι, ενίσχυσε την άμυνά μας, μια κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική για τη συνέχεια! Η ομάδα σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε την μπάλα για περισσότερη ώρα και στο 38’ πέτυχε την ισοφάριση! 

Ο Λέανδρος με έξοχη προσπάθεια από τα αριστερά βρήκε αμαρκάριστο τον Αποστολίδη και αυτός από κοντά δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Μασάδη, γράφοντας το 1-1. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση, στο 47’ το σουτ του Τσοκαταρίδη σταμάτησε στο δοκάρι μας, ίδια τύχη είχε το σουτ του Λεπτίδη στο 84’, ενώ στο 87’ ο Γιακουμής σαν από μηχανής Θεός, πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας μετά από σύγχυση στην περιοχή μας.

Το τελευταίο σφύριγμα του Γιαβρόπουλου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες, με τους γηπεδούχους να τα ‘χουν με την ατυχία τους και τον ΠΑΟΚ να φεύγει από το γήπεδο μάλλον ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Νικολαΐδης, Γιαννέλος, Μουσελεμίδης, Αποστολίδης, Λέανδρος.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Μασάδης, Κοτρίδης, Κόκορης, Τασχουνίδης, Φωτιάδης, Τοτσίδης, Λεπτίδης, Ξανθόπουλος, Ιωάννου, Τσοκαταρίδης, Τζαφέρης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Ασίκης, Τασσόπουλος,Νικολαΐδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Γιαννέλος, Κούδας, Βασιλειάδης, Αποστολίδης, Λέανδρος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4