Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2018

Εκτός ελέγχου η Τούμπα, παρά τη νίκη! (2006)

Σαν σήμερα στις 15/1/2006, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006…

Όσοι ήμασταν στο ματς, θυμόμαστε πως εκείνη τη μέρα τα είχαμε δει όλα! Συνθήματα κατά των Γούμενου – Πανελούδη, αποδοκιμασίες κατά των παικτών μας -ειδικά ο Σαλπιγγίδης έγινε αποδέκτης πολλών συνθημάτων, φωτιά στη θύρα 4- με τον κόσμο να καίει τα καθίσματα, αλλά και μια πολύ αγχωτική νίκη με 1-0!

Μια Τούμπα κυριολεκτικά … ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες! Ήταν η εποχή που η κόντρα με τον Γούμενο είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της…
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δικέφαλος έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο 40ό λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ α τετ με τον Πιζανόφσκι μετά από μπαλιά του Κωνσταντινίδη, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει το πλασέ του επιθετικού μας! 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ξάνθη είχε μια δυο μικροευκαιρίες, με τον Φερνάντες να είναι σταθερός και να σταματάει τις προσπάθειες των Γαρπόζη – Κιντάνα, για να έρθει στο 63ο λεπτό ο Σαλπιγγίδης να σημειώσει το γκολ που τελικά μας έδωσε τη νίκη. 

Σέντρα του Αραμπατζή, ο σκόρερ με σουτ μπροστά από τον Παβιό νίκησε τον Πιζανόφσκι σημειώνοντας ένα πολύ δύσκολο γκολ (αρχική εικόνα)! Και μετά άρχισαν τα … πιο ωραία!
Ο Σαλπιγγίδης κατευθυνόμενος προς την «4» που δεν πανηγύρισε το γκολ, με μια χειρονομία καλούσε τον κόσμο να σωπάσει, κάτι που δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το κλίμα στην εξέδρα και η κατάσταση έμοιαζε εκτός ελέγχου!

Στα λεπτά που απέμεναν ως το τελευταίο σφύριγμα του Κασναφέρη (ουδείς ασχολήθηκε μαζί του σε εκείνο το ματς), οι φιλοξενούμενοι είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 89’, όταν μετά από κόρνερ του Γαρπόζη, ο Άντζας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Έμερσον, ο οποίος σούταρε, όμως και πάλι ο Φερνάντες ήταν εκεί…
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Αραμπατζής, Ουντέζε, Καρυπίδης (74’ Μαλεζάς), Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Ζαγοράκης (46’ Ηλιάδης), Εγκωμίτης (46’ Μίετσελ), Χριστοδουλόπουλος, Μαλαδένης, Σαλπιγγίδης.

Ξάνθη: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Έμερσον, Λαμπριάκος, Παβιό, Άντζας, Μπακαρά (80’ Καζάκης), Φλίσκας, Γαρπόζης, Κιντάνα, Μαχράτζε (78’ Τοροσίδης).

Η βαθμολογία...
Δηλώσεις:

Γιώργος Κωστίκος: «Πολύ καλή ομάδα η Ξάνθη, δουλεμένη καλά., εμείς παίξαμε στο πρώτο 25λεπτο πολύ καλά, μετά όμως χάσαμε το κέντρο λόγω του τραυματισμού του Ζαγοράκη. Στο δεύτερο ημίχρονο από την ικανότητα του Σαλπιγγίδη μπήκε το γκολ. 

Μετά το παιχνίδι είχε μόνο βαθιές σέντρες και ο αντίπαλος προσπαθούσε να βρει τον Λαμπριάκο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευκαιρίες. Σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες δεν μπορείς να παίξεις. Θα πρέπει η οικογένεια του ΠΑΟΚ να ενωθεί για να συνεχίσει».

Στέλιος Μαλεζάς: «Όποιος έκανε τις ευκαιρίες γκολ θα έπαιρνε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να είσαι σκόρερ και να σε αποδοκιμάζουν», τόνισε, αναφερόμενος στον Σαλπιγγίδη…

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4