Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2018

Ξέσπασε με ντόρτι στον Απόλλωνα Πόντου! (1984)

Σαν σήμερα στις 15/1/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 … 

Ο Δικέφαλος προερχόταν από βαριά εκτός έδρας ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Εθνικό με 3-0 και η ομάδα με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο της, αναζητούσε το «φάρμακο» για να ξεχαστεί αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, που έφερε μεγάλη αναταραχή στον σύλλογο εκείνες τις μέρες! 

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου έγινε μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (8.055 τα εισιτήρια), με τον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικός και να ξεσπά στους συμπολίτες, κερδίζοντάς τους με 4-0! 

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 29ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Ψαρράς εκμεταλλεύτηκε λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Τομπουλίδη και με σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 1-0, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, όταν ο Μπάτρας σφύριξε τη λήξη του 45λεπτου. 
Στο 59ο λεπτό ο Χόλγκερ Τρίμχολντ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ της Καλαμαριάς Ντράγκαν Συμεούνοβιτς γράφοντας το 2-0. 

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Δημόπουλος εκτέλεσε υποδειγματικά πέναλτι στο δεξί παραθυράκι της εστίας των φιλοξενούμενων ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ, για να έρθει στο 88ο  λεπτό ο Βασίλης Γεωργόπουλος με δυνατή καρφωτή κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα του Τρίμχολντ από τα δεξιά να διαμορφώσει το τελικό 4-0!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας (78' Αλεξανδρίδης), Κωστίκος.

Απόλλων Πόντου: Συμεούνοβιτς, Σγουρής, Σιαπανίδης, Τομπουλίδης, Σκότσαϊτς, Σαββάκης, Νικολούδης, Γκουερίνο (68' Χατζιωαννίδης), Χατζηελευθερίου, Ψεύτης (68' Μπουρδαμής).
* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29... 

* Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4