Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιανουαρίου 2018

Χειροκροτήθηκε στη νίκη επί της Καβάλας (1997)

Σαν σήμερα στις 15/1/1997, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1996-1997…

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του ήταν καταπληκτικός, η ομάδα έπαιξε μπαλάρα και στο τέλος καταχειροκροτήθηκε από τους περίπου 8.000 θεατές (6.412 τα εισιτήρια) που βρέθηκαν στις κερκίδες!

Χαρακτηριστική η δήλωση του Γιώργου Κούδα, λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιανναδάκη: "Καιρός ήταν να δούμε τέτοιο ποδόσφαιρο και να χαρούμε θέαμα μαζί με άνετη νίκη".

Η Καβάλα ήταν η ευχάριστη έκπληξη εκείνου του πρωταθλήματος, καθώς πριν το μεταξύ μας παιχνίδι, με 25 βαθμούς βρισκόταν στην 5η θέση, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις 17!!!

Η ομάδα εμφανίστηκε με πολλή ενέργεια στο παιχνίδι της, ήταν ορεξάτη και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη στο μισάωρο, όταν και προηγηθήκαμε με 2-0.
Το σκορ άνοιξε στο 15΄ο Βρύζας με γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Φρατζέσκου, για να έρθει στο 28ο λεπτό ο Κώστας Φρατζέσκος με μονοκόμματο σουτ να σημειώσει το 2-0.
Στο 55’ ο Ζουμπούλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από μεταβίβαση του Τουρσουνίδη και δε δυσκολεύτηκε να νικήσει για τρίτη φορά τον Αργυρίου, πετυχαίνοντας ότι δεν μπόρεσε να κάνει στο 37ο λεπτό, σε μια φάση στην οποία ο τερματοφύλακας της Καβάλας είχε νικήσει τον επιθετικό μας που βρέθηκε απέναντί του!
Μαραγκός, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης και Βρύζας οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι (δεν είναι κλισέ η φράση).
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αρχοντίδης): Μιχόπουλος, Σιδηρόπουλος (81’ Γιουκούδης), Καπετανόπουλος (60’ Πίρβου), Παναγιωτίδης, Παλατσίδης, Μαραγκός, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης (81’ Καραμεταξάς), Ζουμπούλης.

Καβάλα (Παράσχος): Αργυρίου, Κόλτσης, Μίτεφ, Βακιρτζής, Καλλιμάνης, Πεγκλής, Χέρτγκναλ, Μάλλιος (66’ Μαγκαφίνης), Αθανασιάδης, Σίμοβιτς (74’ Παπανδρέου), Τσαπανίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής:
* Ήταν το ένα και μοναδικό παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ ο Παναγιώτης Καραμεταξάς, ενώ ο Τζο Παλατσίδης κατέγραψε άλλες τρεις συμμετοχές…

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον βάζελο, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκαν αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4