Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2018

Στην κορυφή μέσω ... Καβάλας! (1980)


Σαν σήμερα στις 27/1/1980, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην Καβάλα για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980…

O Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 0-1 και βρέθηκε μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος, με ένα γκολ που σημειώθηκε με πολύ περιπετειώδη τρόπο στο 39ο λεπτό.
Ο Κούδας κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Κοϊβέρογλου έχασε την έξοδο καθώς δεν βρήκε την μπάλα που διεκδικήθηκε από τους Κωστίκο - Καπετανίδη, ο δεύτερος προσπάθησε να απομακρύνει σουτάροντας με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κοϊβέρογλου και κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων! 

Ένα γκολ που χρεώθηκε στον Γιώργο Κωστίκο, λόγω της παρεμβολής του στο διώξιμο του Καπετανίδη, καθώς ο Κατρινιώτης επιθετικός κόντραρε το σουτ του παίκτη της Καβάλας πριν αυτή βρει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων...
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 7.000 θεατές (5.455 τα εισιτήρια), σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, η Καβάλα απείλησε στο 19’ με τον Τουμπόγλου, ο ΠΑΟΚ απάντησε στις ευκαιρίες με σουτ του Γκουερίνο στο δοκάρι, μετά από έμμεσο φάουλ που εκτέλεσε ο Κούδας στο 23’.

Από το παιχνίδι έλειψαν οι φάσεις και ήταν φανερό πως όποιος βάλει το γκολ θα πάρει και το ματς! 

Ευτυχώς η μπίλια κάθισε στο μαύρο και οι 2.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν στην Καβάλα έφυγαν από το γήπεδο, όχι μόνο με τη χαρά της νίκης αλλά και την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ο Δικέφαλος με 26 βαθμούς πλέον και τέρματα 33-14 φιγουράριζε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπολίτη.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ: Ορφανός, Κούδας και Αποστολίδης.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Δανιήλ): Κοϊβέρογλου, Τζάλας, Λεμονίδης, Μάνα, Καπετανίδης, Τουμπόγλου, Καλαϊτζίδης (65’ Κοντογεωργίου), Παπαδόπουλος, Φιλιππίδης Γ., Τριανταφυλλίδης, Φιλιππίδης Δ.

ΠΑΟΚ (Πίχατσκ): Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Αναστασιάδης, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός. 

Δηλώσεις Έγκον Πίχατσεκ: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών μου. Έπαιξαν όλοι σαν επαγγελματίες! Τους συγχαίρω. Είχαμε την ίδια καλή απόδοση όπως στο ματς με τον Απόλλωνα, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα ήρθαν ευνοϊκά για μας».

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1979-1980.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4