Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2018

Ναυάγιο και εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη! (2013)

Σαν σήμερα στις 27/1/2013, ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-1 στην Τούμπα από την Ξάνθη σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2012-2013...

Η ομάδα για ένα ακόμη παιχνίδι εκείνη τη σεζόν προβλημάτισε με τη απόδοσή της και προκάλεσε το δικαιολογημένο κράξιμο από την κερκίδα που έβλεπε τους παίκτες να μην μπορεί να δημιουργήσουν ούτε μία φάση μπροστά στα καρέ του Λοντίγκιν.

Ο Δώνης παράταξε κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, αριστερό μπακ τον Σταφυλίδη, δεξί τον Κωνσταντινίδη, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Κατσικά με τον Σίλντενφελντ, αμυντικό χαφ ο Κάτσε, αριστερά του Λάζαρ, δεξιά ο Κατσουράνης και επιτελικός ο Λόρενς (σε ρόμβο η μεσαία γραμμή), ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν ο Σαλπιγγίδης με τον Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος μπήκε για πολλοστή φορά φέτος χαλαρά στο γήπεδο και αρκέστηκε σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κλείστηκε ιδιαίτερα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν με passing game να τρυπήσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης, όμως για μια ακόμη φορά φάνηκε η απουσία του παίκτη που θα έβγαζε την καλή τελική πάσα προς τους δύο επιθετικούς.

Είναι χαρακτηριστικό του 1ου ημιχρόνου πως ο Λοντίγκιν δεν αισθάνθηκε πίεση και ουσιαστικά απειλήθηκε σε ένα δύο μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και σε μία από αυτές άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου με τον Ονουτάτσι, ο οποίος αφού έπαιξε το 1-2 μπήκε στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ παγώνοντας την Τούμπα...

H Ξάνθη πάντως ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και πριν το γκολ που πέτυχε, οι παίκτες της βρέθηκαν μια δυο φορές σε θέση για γκολ, εκθέτοντας την αμυντική λειτουργία μας...

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει νωχελικός και χωρίς να μπορεί να απειλήσει τον Λοντίγκιν. Στο 60' ο Δώνης ρίχνει στο ματς τους Λίνο και Γκαρσία σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο Ουρουγουανός πέρασε στα αριστερά και ο Λάζαρ μετατοπίστηκε στη βάση του ρόμβου στη θέση που αγωνιζόταν ο Κάτσε.

Ο χρόνος κυλούσε, ο ΠΑΟΚ δεν έβγαζε φάσεις και το μόνο κέρδος του ήταν η ανούσια κατοχή της μπάλας. Η ομάδα παίζοντας από τα πλάγια προσπαθούσε να απειλήσει τον Λοντίγκιν με σέντρες, χωρίς να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες στιγμές του Δικεφάλου ήταν ένα σουτ του Κλάους στο 78' και μια κεφαλιά του Φωτάκη έξι λεπτά αργότερα. Με τέτοια εμφάνιση δεν δικαιούσαι να μιλάς για τίποτε άλλο εκτός από την αναμενόμενη ήττα.

Από το σημερινό ναυάγιο ξεχώρισε ο Σίλντενφελντ που έδειξε καλά στοιχεία, αλλά από εκεί και πέρα το απόλυτο τίποτε...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σταφυλίδης (62' Λίνο), Κατσικάς, Σίλντενφελντ, Σαλπιγγίδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Λάζαρ (80' Φωτάκης), Κάτσε (62' Γκαρσία), Κατσουράνης, Αθανασιάδης.

Ξάνθη: Λοντίγκιν, Πάιτο, Μάνταλος (79' Πρίττας), Φλίσκας (60' Βασιλακάκης), Σμιθ (83' Σολτάνι), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Ονουάτσι.

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη στην Τούμπα, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για την ήττα, η οποία ήταν η πρώτη εντός έδρας για εκείνη τη σεζόν.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Θεωρώ ότι το πρώτο κομμάτι που μας έλειπε είναι πώς δεν είχαμε την ίδια ένταση με το παιχνίδι της Πέμπτης. Είναι από τα παιχνίδια που έτσι όπως κυλίσανε, μπορείς να τα χάσεις ή να τα κερδίσεις. Έτσι πώς κύλησε το πρώτο ημίχρονο υπήρχε στο βάθος του μυαλού μας ότι θα σκοράρουμε και θα κερδίσουμε".

Γιατί δεν είχαμε ένταση ανάλογη με εκείνη της Πέμπτης; "Κάποιοι παίκτες όπως ο Λάζαρ, ο Κατσουράνης, ο Κωνσταντινίδης, ο Λόρενς, είχαν το τελευταίο διάστημα δύο από αυτούς αποχή από τις προπονήσεις, ενώ οι άλλοι είχαν 2 και 3 συνεχόμενα παιχνίδια και μπορεί να είχαν κούραση. 
 
Αυτή είναι μια εξήγηση που απλώς την σκεφτόμαστε. Δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και περίμενα την αντίδραση της ομάδας. Είχαμε αρκετή βιασύνη στις ενέργειές μας παρότι βγάλαμε τη μπάλα στα άκρα και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο και δώσαμε και αρκετές κόντρα επιθέσεις στον αντίπαλο. 
 
Κάναμε ευκαιρίες αλλά δε βάλαμε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε διάθεση ή προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές μας. Απλά έτσι ήταν ένα παιχνίδι που έτσι όπως κύλησε, μπορείς να το χάσεις ή να το κερδίσεις".

Για τα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα, εξήγησε: "Πάντα όταν έχεις μεγαλύτερη κατοχή μπάλας τα λάθη είναι φυσιολογικά. Σήμερα μπορεί ο αριθμός να ήταν μεγαλύτερος, εξαρτάται κι από το ποσοστό κατοχής μπάλας και αυτό εξηγείται μιας και υπήρχε μεγαλύτερη βιασύνη, γιατί μείναμε πίσω στο σκορ. 
 
Τα περισσότερα λάθη έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος σχεδόν δεν μας απείλησε καθόλου, ενώ στο δεύτερο που ήμασταν πίσω στο σκορ, κάναμε πολλές λάθος πάσες με συνέπεια να δώσουμε στην Ξάνθη περισσότερες κόντρες.
 
Νομίζω ότι πιο πολύ στο σημερινό παιχνίδι είναι ότι δεν είχαμε την ένταση που βγάλαμε στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα και η απόδοση μας και ατομικά και ομαδικά δεν ήταν στο επίπεδο που περιμέναμε, ίσως με την εξήγηση που έδωσα πριν".

Για το αν η εμφάνιση με την Καλλιθέα απλά ήταν μια ευχάριστη παρένθεση, τόνισε: "Θεωρώ πως αυτό το διάστημα δεν είναι το καλό μας. Πρέπει όμως να βάλουμε στο μυαλό μας πως από εδώ και πέρα αρχίζει να φτιάχνεται ο ΠΑΟΚ. 
 
Να επανέλθουν στο επίπεδο που θέλουμε κάποιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Σίλντενφελντ και ο Κατσουράνης για να αρχίσουμε να δείχνουμε μια σταθερότητα και μια διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε δείξει στα εντός έδρας παιχνίδια είχαμε νίκες με παρόμοιες εμφανίσεις σαν την σημερινή. 
 
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κακό timing. Νομίζω ότι θα τον βρούμε τον δρόμο μας και θα φτιάξουμε την ομάδα που θέλουμε. 
 
Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας, θεωρώ πως θα ξεπεράσουμε αυτό το κακό μας διάστημα και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να έχει και τη συνεχόμενη ένταση που πρέπει να έχει στο παιχνίδι της και θα έρθουν στο επίπεδο που πρέπει κάποιοι ποδοσφαιριστές, ιδιαιτέρως οι καινούριοι, ώστε στο τέλος να ξεχάσουμε αυτό το κακό διάστημα".

Για το σύστημα που επέλεξε να παίξει σήμερα, υποστήριξε: "Αν ήμαστε καλά προπονημένοι και οι καινούριοι παίκτες μας έχουν καλά τρεξίματα, θεωρώ πως με το υλικό που έχουμε, μας ταιριάζει πιο πολύ ο σημερινός σχηματισμός".


Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησε μετά την ήττα στην Τούμπα λέγοντας πως η ομάδα δεν μπήκε δυνατά και ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά.
Συγκεκριμένα τόνισε: 
«Δεν έχουμε γίνει Μπαρτσελόνα από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται δουλειά και σταθερά βήματα. Αυτό που δεν κάναμε ήταν ότι δεν παίξαμε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης σοβαρά και με πάθος. 
 
Μπήκαμε νωθρά και όταν η Ξάνθη προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ σε καθοριστικό σημείο, δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε το σκορ. Και σε άλλα ματς του πρωταθλήματος δεν παίξαμε δυνατά από το πρώτο λεπτό. Δεν ξέρουμε γιατί γίνεται αυτό. Θα πρέπει να το αλλάξουμε».

Το ντεμπούτο του Γκόρντον Σίλντενφελντ δε συνδυάστηκε με νίκη, ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ιδιαίτερα κακός, ήταν όμως ακίνδυνος επιθετικά τονίζοντας πως πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.
Αρχικά δήλωσε:
"Δεν παίξαμε άσχημα, είχαμε όμως καλή σχετικά παρουσία, αλλά ήμασταν ακίνδυνοι επιθετικά. Στην τελική πάσα δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να δουλέψουμε και να γίνουμε πιο επικίνδυνοι μπροστά για να πετύχουμε κάτι καλύτερο, ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στο οποίο πρέπει να πάρουμε τη νίκη".

Για την προσωπική του απόδοση: "Είμαι ομαδικός παίκτης. Αν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, δεν μπορεί να είμαι ικανοποιημένος".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4