Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2018

Ισοφαρίστηκε με δύο ανύπαρκτα πέναλτι! (1974)

Σαν σήμερα στις 27/1/1974, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 …

Σε μια σεζόν που ο Δικέφαλος έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας του φτάνοντας τους «8» του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, εντός των συνόρων –πριν το ματς του Βόλου- βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς μακριά από την κορυφή (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας) και ενώ όλοι περίμεναν η ομάδα να έχει ασφαλώς μια καλύτερη πορεία!
 
Ο Δικέφαλος, μπροστά σε 9.000 θεατές (7.798 τα εισιτήρια) εκτός από την ομάδα του Βόλου, βρήκε απέναντί του και μια πολύ κακή διαιτησία του Αλεξόπουλου, που άφησε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, οι οποίοι βλέποντας πώς «περνάει χωρίς συνέπειες», επιδόθηκαν σε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα.
Μόλις στο 3ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σιγάλα μέσα στην περιοχή, το οποίο ο Ασλανίδης μετέτρεψε σε γκολ δίνοντας το προβάδισμα στον Δικέφαλο, όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Αλεξόπουλος τα έβλεπε όλα κόκκινα για τους δικούς του λόγους! Να σημειωθεί πάντως πως το πέναλτι που μας έδωσε ήταν καταφανέστατο!
Στο 19΄ οι γηπεδούχοι πήραν το «δωράκι» του Αλεξόπουλου που είδε χέρι του Φουντουκίδη μέσα στην περιοχή μας σε μακρινό σουτ του Πασχαλίδη και πέτυχαν το 1-1 με τον Καραΐσκο να ευστοχεί από τα 11 μέτρα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ασλανίδης και πάλι έβαλε τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού, παρά την προσπάθεια του βοηθού Παναγάκου να ακυρώσει το γκολ, θεωρώντας ότι ο παίκτης μας ήταν σε θέση οφ σάιτ!
Το τελικό 2-2 σημειώθηκε στο 74ο λεπτό και πάλι με πέναλτι του Καραΐσκου, τον οποίον ο Αλεξόπουλος «είδε» να ανατρέπει ο Πέλλιος, σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει την προσοχή του στην άμυνα, για να κρατήσει τη νίκη, κάτι που τελικά πλήρωσε, αφήνοντας βαθμό…

Η ομάδα έβγαζε στο παιχνίδι της μεγάλο εκνευρισμό, καθώς όλοι αντιλαμβανόταν το ρόλο του διαιτητή σε ένα από τα έξι ματς που σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναγράψει στο Φύλλο Αγώνα τον Γιώργο Κούδα, ισχυριζόμενος ότι τον έβρισε.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αλεξόπουλος δέχθηκε ομαδική επίθεση από τους παίκτες μας, αλλά και παράγοντες του ΠΑΟΚ και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να φυγαδευτεί!

Φουντουκίδης, Χατζηιωάννου, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Καραΐσκος, Σιγάλας, Καϊμάκης, Τσουκνίδας, Ζάμπας, Πασχαλίδης, Μαλάκος, Γιακάκογλου, Λιάκος, Καραΐσκος Β., Παπαγιάννης.

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Τσιλιγγιρίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Πέλλιος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Λες Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4