Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιανουαρίου 2018

Βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό! (1965)

Σαν σήμερα στις 27/1/1965, (ημέρα Τετάρτη) ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965…

Το παιχνίδι επρόκειτο κανονικά να διεξαχθεί στις 3/1/1965 όταν και αναβλήθηκε λόγω βροχής, το ίδιο συνέβη και την επόμενη μέρα 4/1/1965 με τα γνωστά επακόλουθα και έτσι μετά από δύο αναβολές είχε έρθει η ώρα να πραγματοποιηθεί σε μια γεμάτη Τούμπα στην οποία έδωσαν το παρόν 20.000 θεατές (17.309 εισιτήρια), σε μια εποχή που η χωρητικότητα του γηπέδου ήταν μικρότερη από τη σημερινή!

Ο ΠΑΟΚ με την εμφάνισή του κυριολεκτικά απογοήτευσε τον κόσμο και η βαριά ήττα με 0-4 ήρθε σαν φυσικό επακόλουθο! Παίζοντας χωρίς ψυχή οι παίκτες του Μπαμπολτσάι αποχώρησαν από το γήπεδο με κατεβασμένα τα κεφάλια, την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού έφευγαν από την Τούμπα με βαθμό/βαθμούς για 5η συνεχόμενη χρονιά από τη Θεσσαλονίκη!

Μετά τη νίκη μας με 2-0 την περίοδο 1959-1960, ακολούθησαν: 1960-1961 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2, 1961-1962 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1, 1962-1963 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-2, 1963-1964 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0. Η ώρα για να αρχίσει η μεγαλύτερη παράδοση σε παιχνίδια ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, αργούσε ακόμη … 

Το κέρδος του Ολυμπιακού από τις προηγούμενες αναβολές του συγκεκριμένου παιχνιδιού, ήταν ο Γιούτσος, του οποίου το δελτίο είχε πλέον βγει και έτσι αγωνίστηκε κανονικά!
Μακρής, Νικολαΐδης, Κούδας, Γιούτσος σε διεκδίκηση της μπάλας

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 13’ με τον Βασιλειάδη μετά από πάσα του Λέανδρου, το δυνατό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Αυγητίδης και στο 16’ όταν ο Κούδας από πολύ κοντά, έστειλε την μπάλα άουτ! 

Δύο λεπτά αργότερα ο Γιακουμής γλίτωσε το 0-1 απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή την μπάλα με τον Μουσελεμίδη εξουδετερωμένο, στην πρώτη επικίνδυνη κάθοδο των φιλοξενούμενων.
Το σκορ άνοιξε στο 20’ ο Μποτίνος με βολέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο ΠΑΟΚ μέχρι να σφυρίξει τη λήξη του 45λεπτου ο Γερμανός ρέφερι Γιοχάνες Μάλκα (προπαροξύτονη η λέξη και με 2 άλφα) δεν αντέδρασε.

Με τη έναρξη της επανάληψης, στο 47’, ο Γιούτσος πήρε την μπαλιά του Σιδέρη, ο βοηθός Βελιχιώτης δεν έδωσε το οφ σάιτ που είδε όλο το γήπεδο και ο Γιούτσος έκανε το 0-2 (παραπάνω εικόνα), παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας, στην πεντάλεπτη διακοπή του παιχνιδιού.
Το τελικό 0-4 γράφτηκε με γκολ του Αγανιάν στο 56’ και του Σιδέρη στο 74’ (παραπάνω εικόνα). Μάλιστα ο Γερμανός ρέφερι μετά το γκολ του Σιδέρη πήγε και του έδωσε συγχαρητήρια (!!!) σύμφωνα με τα γραφόμενα στον αθηναϊκό Τύπο, όπου επίσης διαβάσαμε ότι μετά το τελευταίο σφύριγμά του, οι φιλοξενούμενοι χειροκροτήθηκαν, ενώ έτυχαν και υποδοχής κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας! Τώρα το κατά πόσο όλα αυτά είναι αλήθεια ...

Λέανδρος, Μουσελεμίδης επέπλευσαν από το ναυάγιο του ΠΑΟΚ… 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Γιακουμής, Τασσόπουλος, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Κούδας, Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Γιαννέλος, Λέανδρος.

Ολυμπιακός: Αυγητίδης, Πλέσσας, Διαμαντόπουλος, Μίλησης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Βασιλείου, Αγανιάν, Γιούτσος, Σιδέρης, Μποτίνος.
Ο Μουσελεμίδης πέφτει στα πόδια του Γιούτσου και μπλοκάρει... 

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33.  Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ). 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Αυγητίδης να αποκρούει πιεζόμενος, σέντρα του Λέανδρου. Διακρίνονται ακόμη οι: Αγανιάν, Διαμαντόπουλος, Κούδας, Γιακουμής, Γιούτσος, Αποστολίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4