Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2018

7 στα 7 με διπλό στο Καραϊσκάκη! (1998)

Σαν σήμερα στις 3/1/1998, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καραϊσκάκη τον Εθνικό σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές (2.743 τα εισιτήρια) με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του. πήρε πολύτιμο διπλό με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πάρης Ζουμπούλης 73ο λεπτό.
Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος έκανε το 7 στα 7 και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συνολικά 10 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Ο Δικέφαλος είχε τη συμπαράσταση περίπου 2.000 οπαδών του, που δε σταμάτησαν στιγμή να σπρώχνουν την ομάδα προς τη νίκη!
Στο παιχνίδι υπήρξαν λίγες φάσεις με τον Δικέφαλο να έχει τη μερίδα του λέοντος σε αυτές, την ώρα που οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά … δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Νίκου Μιχόπουλου!
Η πρώτη πάντως καλή στιγμή στην αναμέτρηση ανήκε στον Εθνικό, όταν στο 3ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μιχόπουλος γλίστρησε και ο Κόντης από κοντά πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ την ώρα που η εστία μας ήταν κενή!
Τρία λεπτά αργότερα ο Φραντζέσκος με τακουνάκι έβγαλε τον Βρύζα σε πλεονεκτική θέση, το σουτ του όμως πέρασε μακριά από τα δοκάρια του Κουρκούνα. Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Κολομπούρδα στο 41’, καθώς και αυτό του Νάγκμπε τρία λεπτά αργότερα.

Το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη σημειώθηκε στο 73’, δημιουργός του ο Ζαγοράκης που ανάμεσα από σύμπλεγμα αμυντικών βρήκε τον Ζουμπούλη και η χρυσή αλλαγή του Αναστασιάδη, αφού κοντρόλαρε την μπάλα, την έστειλε στη συνέχεια στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Στο 76’ ο Μιχόπουλος σταμάτησε το σουτ του Κόντη, σε μια πολύ επικίνδυνη προσπάθεια των παικτών του Εθνικού, την τελευταία αξιόλογη που καταγράφηκε στο παιχνίδι!

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με υπομονή, είχε το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να φτάσει στο γκολ και τη νίκη που του χάρισε ένα ακόμη βαθμολογικό τρίποντο και αναρρίχηση στην 4η θέση του πίνακα!
Πριν το παιχνίδι οι δύο ομάδες τίμησαν τον Γιάννη Μαντζουράνη, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί ...
Οι συνθέσεις:

Εθνικός (Βεσελίνοβιτς): Κουρκούνας, Γεωργαμλής, Σταυρακάκης (64’ Χαραλαμπόπουλος), Βούζας (79’ Τσιαμπίρας), Καψής, Παπαδόπουλος, Γελαδάρης, Κόντης, Τσιαμάκης, Βιτεβής (79’ Αναστασάκης), Σπάσιτς.

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Τασιόπουλος (64’ Ζουμπούλης), Ολιβάρες (57’ Τουρσουνίδης), Καπετανόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Νάγκμπε, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Βρύζας (79’ Καφές).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις προπονητών…

Πυρ και μανία ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον Αθηναίο ρέφερι Βελλιώδη! 
«Είναι η 4η φορά που μας παίζει φέτος και για άλλη μια φορά οι παίκτες μου κατήγγειλαν, επικαλούμενοι και μαρτυρίες των αντιπάλων ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη! 

Βρίζει Χριστούς και Παναγίες και εκνευρίζει τους ποδοσφαιριστές! Κρατάω μια επιφύλαξη με πιθανότητα μία στο εκατομμύριο να κάνω λάθος, αλλά είναι κάτι που μπορείτε να διερευνήσετε και σεις. 

Δεν είχαμε τίποτε να χωρίσουμε με τους παίκτες του Εθνικού! Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι. Εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια! Κοιτάζουμε μόνο το επόμενο παιχνίδι και αυτό είναι ο αγώνας Κυπέλλου με τον Ιωνικό. 

Κάθε ματς είναι τελικός για μας. Έχω πει πολλές φορές ότι απαγορεύεται να παίρνουν κάρτες για διαμαρτυρίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά κάποιοι δεν ακούνε (Ζουμπούλης - Καπετανόπουλος)».

Τόζα Βεσελίνοβιτς: «Ο Εθνικός αν θέλει να παίζει και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία, θα πρέπει να πάρει 1-2 παίκτες που θα έχουν έφεση στο γκολ. Για τον ΠΑΟΚ θέλω να πω ότι δεν είναι αργά για να χτυπήσει πρωτάθλημα!»

* Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες μας διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα προς τον διαιτητή και τον βοηθό του, οι αποφάσεις του οποίου ήταν για γέλια! Ο τύπος (2ος βοηθός) δεν έκανε ούτε για αγώνα παιδικών πρωταθλημάτων!

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41. 

* Στην αρχική εικόνα, οι αρχικές ενδεκάδες των ομάδων...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4