Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2018

Άλμα πρόκρισης στη σχεδόν άδεια Τούμπα! (1996)

Σαν σήμερα στις 3/1/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι του γ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1995-1996...

Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος, τα πήγαινε καλά στον θεσμό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα κυριολεκτικά … παραπατούσε, σε μια χρονιά που θέλουμε όλοι μας να ξεχάσουμε, για τον λόγο που μπορείτε να διαβάσετε προς το τέλος του κειμένου!

Ο Δικέφαλος με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε λιγότερους από 1.000 θεατές (μόλις 621 τα εισιτήρια!), πήρε τη νίκη με 4-1, απέναντι σε έναν ελλιπή Ιωνικό και έκανε βήμα πρόκρισης στον προημιτελικό της διοργάνωσης, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Νόλης με πλασέ μετά από σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ στο 10’ η βολίδα του Ζαγοράκη τράνταξε το δοκάρι του Κουρκούνα!

Ο Ιωνικός απείλησε με ισοφάριση στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, όμως ο Πουρλιτόπουλος είπε όχι στις προσπάθειες των Νοβοχάτσκι και Τσιαντάκη.
Στην επανάληψη ο Ζαγοράκης με μακρινό δυνατό σουτ σημείωσε το 2-0, αλλά στο 59’ η ήδη παγωμένη Τούμπα, πάγωσε ακόμη περισσότερο, όταν ο Νταρακλίτσας μείωσε σε 2-1.

Κάπου εκεί ξύπνησε ο Κοκότοβιτς στον πάγκο μας και πέρασε στο ματς τον Τζόνι Αναστασιάδη στο 61’ αντί του Χάβου, μια κίνηση που άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. 

Έτσι στο 63’ ο Αναστασιάδης σημείωσε το 3-1 με έξυπνη εκτέλεση και στο 66’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζουμπούλη που έγραψε το τελικό 4-1! Η ομάδα στη συνέχεια κατέβασε στροφές, διαχειρίστηκε εύκολα το σκορ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης, Αλεξίου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Κοκότοβιτς): Πουρλιοτόπουλος, Γιουκούδης (75’ Ζαφειρίου), Καπετανόπουλος, Αλεξίου, Παναγιωτίδης, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Χάβος (61’ Αναστασιάδης), Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης (85’ Φαν Χαμ), Νόλης.

Ιωνικός (Μπλαχίν): Κουρκούνας, Παχατουρίδης, Καλύκας (66’ Τζήκας), Ξανθόπουλος, Χατζηνικολάου, Φρούσος, Νταρακλίτσας, Τσιαντάκης, Ιορδανίδης (68’ Κλάεβιτς), Σαββίδης (74’ Ντα Σίλβα), Νοβοχάτσκι.

Δηλώσεις προπονητών:

Ντράγκαν Κοκότοβιτς: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι με καλές φάσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και την προσπάθειά τους. Έχουμε όμως ακόμη ένα δεύτερο παιχνίδι και δεν πρέπει τίποτε να το προεξοφλούμε από τώρα, καθώς πολλά έχουν συμβεί στο Κύπελλο».

Όλεγκ Μπλαχίν: «Το σκορ συγκριτικά με τις απουσίες μας δεν είναι βαρύ! Υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι και εκεί θα δούμε. Αν αποκλειστούμε θα ρίξουμε όλο το βάρος μας στο πρωτάθλημα». 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, στη διοργάνωση εκείνης της σεζόν

Φάση ομίλων:
Χανιά - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Πιερικός 5-0
Κόρινθος - ΠΑΟΚ 0-2
ΠΑΟΚ - Κοζάνη 1-0

Β' γύρος
Φωκικός - ΠΑΟΚ 0-1 και νίκη με 5-0 στην Τούμπα

Γ' γύρος
ΠΑΟΚ - Ιωνικός 4-1 και 0-1 στη Νίκαια

Προημιτελικός:
ΠΑΟΚ - Τρίκαλα 3-0 και 1-2 στα Τρίκαλα

Ημιτελικός:

Απόλλων Αθηνών - ΠΑΟΚ 1-1 και οδυνηρή ήττα με 1-3 στην Τούμπα, μια ήττα η οποία στέρησε από την ομάδα μας την ευκαιρία να πάει σε έναν ακόμη τελικό, στον οποίον η ΑΕΚ διέλυσε τον Απόλλωνα με 7-1!!!

Και λίγα λόγια για την περίοδο 1995-1996

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4