Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2017

Ήττα στην Αθήνα παρά την καλή εμφάνιση! (1961)

Σαν σήμερα στις 17/12/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962…

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, κατέβηκε στην πρωτεύουσα για να παλέψει για το καλύτερο απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ είχε μεν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, αλλά του έλειπε η ουσία και η … τύχη!.

Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε στο σκορ στο 7ο λεπτό με τον Θεοφάνη, που με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-0, σε ένα γκολ στο οποίο έφερε ευθύνη ο τερματοφύλακάς μας Μιχαηλίδης, καθώς ήταν σε λάθος θέση. 

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 9' μετά από παράλληλη σέντρα του Κατηκαρίδη, ο Λινοξυλάκης προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε με δύναμη στο αριστερό κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Βουτσαρά!

17ο λεπτό: Ο Μιχαηλίδης σταματάει την προσπάθεια του Μπενάρδου, με τον Κεμανίδη να παρακολουθεί τη φάση

Στο 31’ ο Χολέβας βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη, προσπάθησε να τον περάσει, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των παικτών και κατέληξε στα δίχτυα μας… Έτσι γράφτηκε το 2-0 (αρχική εικόνα)…

Στο 34’ η κεφαλιά του Χολέβα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μας και στην επιστροφή της στον αγωνιστικό χώρο ο Μπενάρδος σημείωσε το 3-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς, όμως ο Νικολαΐδης στο 60’, ο Κιουρτζής στο 69’, δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο κάτι που πέτυχε στο 89’ ο Λέανδρος με κεφαλιά, γράφοντας το τελικό 3-1…

Νικολαΐδης, Γιακουμής οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, με τον πρώτο να κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι, χωρίς όμως να έχει συμπαραστάτες τους χαφ του Δικεφάλου…

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Ανδρέου, Πιτυχούτης, Καμάρας, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ, Χολέβας. Δομάζος. Θεοφάνης.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλλάκης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Βασιλειάδης, Λέανδρος, Καμαλακίδης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ!)

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4