Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2017

Αγχωτική νίκη με τον Απόλλωνα στον ... Βόλο! (1995)

Σαν σήμερα στις 17/12/1995, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στον ... Βόλο τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Το παιχνίδι έγινε στο Εθνικό Στάδιο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, λόγω της τιμωρίας μας να παίξουμε τρεις αγωνιστικές μακριά από την Τούμπα, για τα όσα έγιναν στις 6/11/1995 στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (μπούκα, διακοπή και τα επακόλουθα)… 

Αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε την αρχή του τέλους της εποχής Βουλινού, με την ομάδα να πληρώνει πάντως το μάρμαρο, καθώς ο πέλεκυς έπεσε βαρύς: μηδενισμός και -3 βαθμοί, καθώς και 5 αγωνιστικές κλειστή Τούμπα! 

Με την έφεση οι αγωνιστικές μειώθηκαν σε τρεις και ο ΠΑΟΚ έπαιξε με Ολυμπιακό στα Τρίκαλα, με Καλαμάτα στη Λεβαδειά και με Απόλλωνα Σμύρνης στον Βόλο... 
Αυτό το τελευταίο παιχνίδι έγινε σαν σήμερα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 και γεύτηκε τη χαρά της νίκης σχεδόν μετά από δύο ολόκληρους μήνες (22/10/1995 η τελευταία!!!), εκμεταλλευόμενος δύο στημένες φάσεις! 

Η πρώτη στο 24' όταν ο Δημήτρης Καπετανόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράπτη και η δεύτερη στο 51ο λεπτό, όταν ο Γιουκούδης έκανε το 2-0 από τα 11 μέτρα, με τον Ξάνθη να τραβάει τη φανέλα του Καπετανόπουλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, παράβαση που καταλόγισε αμέσως ο Στεφανόπουλος.
Στη φάση αυτή είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ξάνθης αφήνοντας τον Απόλλωνα με «10», κάνοντας το παιχνίδι ακόμη πιο δύσκολο για την αθηναϊκή ομάδα . 

Ο ΠΑΟΚ αν και είχε κάνει μεγάλο βήμα για τη νίκη, οπισθοχώρησε αναίτια, στο 56' μάλιστα έχασε και τον Ζαγοράκη που είδε την 2η κίτρινη κάρτα, ενώ στο 64' οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Κόλα, μετά από λάθος γύρισμα του Παναγιωτίδη στον Μιχόπουλο! 

Στο 74' ο Μιχόπουλος έσωσε την εστία μας από την ισοφάριση σε προσπάθεια του Βελέντζα και στο 89' ο Ανστασιάδης έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη, όταν το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράπτη! 

Καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ έχασαν ο Ιορδανίδης στο 34' (χαμένο τετ α τετ) και στην επανάληψη οι Ζουμπούλης – Τουρσουνίδης στο 58' κι 62' αντίστοιχα.
Στο 88' ο Ζαφειρίου που είχε μπει στο ματς σαν αλλαγή στο 77' μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα στο κεφάλι του, μετά από εναέρια μονομαχία του με τον Αλέξη, με τον ΠΑΟκ να τελειώνει το ματς με «9»! 

Μιχόπουλος, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης (μέχρι τη στιγμή της αποβολής του), οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Kokotovic): Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Παναγιωτίδης, Χάβος (77' Ζαφειρίου), Αλεξίου, Ζαγοράκης, Ζουμπούλης, Τσαλουχίδης, Νόλης (68' Αναστασιάδης), Τουρσουνίδης, Καπετανόπουλος (86' Van Ham). 

Απόλλων Σμύρνης (Παθιακάκης): Ράπτης, Λαχανάς (64' Αλέξης), Αποστόλου (85' Λαμπριάκος), Κεφαλάς, Ιωάννου, Παπαδόπουλος, Βελέντζας, Νικολαΐδης, Barnjac, Κola, Ξάνθης. 

Και η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ...
Δηλώσεις:

Dragan Kokotovic: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Μετά το 2-0 είχαμε ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι, όμως δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και κινδυνέψαμε ακόμη και με ισοφάριση!

Έχουμε κι εμείς παράπονα από τον κακό αγωνιστικό χώρο και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, σχετικά στο κομμάτι της οπισθοχώρησης που παρατηρείται εδώ και μερικά παιχνίδια. Οι παίκτες μας είχαν άγχος για τη νίκη, γι' αυτό γυρίζουν πίσω».


* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! 

Ξεκίνησε ο Arie Haan (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σταύρος Σαράφης (6 ματς), Dragan Kokotovic (8 ματς), Μιχάλης Μπέλλης (9 ματς), Ginter Bengston (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4