Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2017

Ισοπαλία στη Δράμα και ... αποκλεισμός! (1992)

Σαν σήμερα στις 16/12/1992, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στη Δράμα στον επαναληπτικό αγώνα του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1992-1993!

Ο Δικέφαλος με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του μπροστά σε 2.000 θεατές (1.030 τα εισιτήρια) είχε καταφέρει –γιατί περί κατορθώματος επρόκειτο- να παραχωρήσει 3-3 στην Τούμπα στη δραμινή ομάδα, σε παιχνίδι που έγινε μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 9/12/1992, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ

Αυτήν τη φορά ο Πέτροβιτς δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Γκάμπριτς κάτω από τα δοκάρια μας, καθώς στο ματς της Τούμπας ήταν τραγικός, προτιμώντας να βάλει στη θέση του τον Πουρλιοτόπουλο.

Η ομάδα στο ενδιάμεσο των δύο αγώνων Κυπέλλου με τη Δόξα, είχε γνωρίσει βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Εδεσσαϊκό με 3-1 και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το κλίμα στην Τούμπα ήταν όχι απλά βαρύ, αλλά … ασήκωτο!

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στη Δράμα έναν αντίπαλο που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο και μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο στο οποίο χάθηκαν ευκαιρίες για γκολ εκατέρωθεν, ήρθε στο 68’ το 1-0. Συνδυασμός Γεωργιάδη – Άλεξιτς, το σουτ του τελευταίου το απέκρουσε ο Πουρλιοτόπουλος για να έρθει ο Γεωργιάδης και με πλασέ από κοντά να κάνει το 1-0.

Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γιασλάνη που ανέτρεψε σαν τελευταίος παίκτης τον Μπορμπόκη σε μια επίθεσή μας και στο 87’ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με κεφαλιά του Λαγωνίδη μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη.

Στο 90ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τζούρτζεβιτς, χωρίς ο διαιτητής να δείξει κάτι (δεν υπήρχε άλλωστε περίπτωση πέναλτι)…

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Παναγιωτίδης, Αλεξίου, Δερμιτζάκης, ενώ κορυφαίος της Δόξας ήταν ο ... Κυριάκος Αλεξανδρίδης!
 
Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Τοχούρογλου, Κιοσές, Καλπάκης, Παπαθεοδώρου, Δρογαλάς, Μουρατίδης (60’ Παναγιωτίδης), Γιασλάνης, Αλεξανδρίδης, Ιορδανίδης, Γεωργιάδης, Άλεξιτς (89’ Γεωργιάδης του Σάββα).

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος (71’ Τζούρτζεβιτς), Πλίτσης (46’ Οικονομίδης), Αλεξίου, Λαγωνίδης, Δημόπουλος, Μπορμπόκης, Χάβος, Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης.



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4