Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2017

Επεισόδια, συλλήψεις και ... ήττα στη Δράμα! (1990)

Σαν σήμερα στις 16/12/1990, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991…

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, στα όρια του σκληρού, ενώ μετά τη λήξη του υπήρξε μεγάλη ένταση στις εξέδρες, με τους 1.500 οπαδούς που ακολούθησαν την ομάδα να έρχονται στα χέρια με τα ΜΑΤ, την ώρα που η ατμόσφαιρα δονούνταν από υβριστικά συνθήματα κατά του Βουλινού!

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την τύχη του παιχνιδιού, σημειώθηκε στο 53ο λεπτό, όταν ο Ουσταμπασίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από το τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Τερζή!

Ιδιαίτερη αντίδραση από πλευράς των παικτών του δεν υπήρξε και στο 72’ αποβλήθηκε ο Χασάν για χτύπημα στον Καπαγερίδη και ο Φιλιππίδης τον έστειλε στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10». 

Οι καλύτερες στιγμές στο ματς, ήταν όλο κι όλο μια κεφαλιά του Σκαρτάδου στο 30’ μόλις άουτ και ένα σουτ του ίδιου στο 56’ που είχε την ίδια τύχη! Η εμφάνιση της ομάδας ήταν επιεικώς απαράδεκτη και οι αποδοκιμασίες απόλυτα δικαιολογημένες! Πολλή γκρίνια και για τον Ρομπ Γιάκομπς, ο οποίος ήδη μετρούσε … αντίστροφα! 

Από τον ΠΑΟΚ επέπλευσαν οι Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Λεοντιάδης.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να επαναλάβει το διπλό της προηγούμενης σεζόν (0-2 με Σκαρτάδο στο 28' και Μητσομπόνα στο 66'), απέναντι σε ένα αντίπαλο που μας δυσκόλευε ιδιαίτερα στην έδρα του. Σε 21 παιχνίδια από καθιερώσεως της Α' Εθνικής ο ΠΑΟΚ μετράει 4 νίκες, 10 ματς ήρθαν ισόπαλα και η Δράμα επικράτησε στα υπόλοιπα 7... Τα τέρματα είναι 20-17 υπέρ της Δόξας...

Να σημειωθεί πως το τελευταίο μας διπλό επί της Δόξας σημειώθηκε στο Καυτανζόγλειο, στις 18/12/2011, όταν κερδίσαμε με 0-2, με γκολ των Σαλπιγγίδη στο 27' και Φωτάκη στο 40'. 

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας (Αρχοντίδης): Δάφκος, Καπαγερίδης, Τελίδης, Νικοντίεβιτς, Παπαθεοδώρου, Βασιλακάκης, Χιονάς (88’ Γεωργιάδης), Άλεξιτς, Αλεξανδρίδης (62’ Φλέγκας), Ουσταμπασίδης, Μουρατίδης.

ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Τερζής, Λαγωνίδης (60’ Αλεξούλης), Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Πλίτσης, Καρεγεωργίου, Μπορμπόκης (46’ Αναστασιάδης), Ιμπραήμ Χασάν, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης.


* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες).

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον βάζελο, με τέρματα 56-39.

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4