Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2017

Με διπλό στη Βέροια συνέχισε στο Κύπελλο! (1980)

Σαν σήμερα στις 17/12/1980, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη γειτονική Βέροια, για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, σε παιχνίδι του β' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1980-1981 ...

Στην 39η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1980-81 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). 

Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Σε σχέση με τις 2 προηγούμενες χρονιές, επεκτάθηκαν οι διπλοί αγώνες και στον Γ' γύρο (φάση των "16"). 
Ο αγώνας έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο (7.000 και βάλε οι θεατές, 6.589 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος παρά την μέτρια εμφάνιση πήρε αυτό που ήθελε συνεχίζοντας στον θεσμό! 

Η Βέροια είχε την υπεροχή στο πρώτο 20λεπτο και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση του Μλάντεν Φούρτουλα για να μείνει η εστία μας ανέπαφη. 

Το ημίχρονο να ολοκληρώθηκε ισόπαλο, αφού στο δίλεπτο 29'-30' Κερμανίδης και Γεωργόπουλος δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, στις καλές στιγμές που είχαν... 

Στην επανάληψη, ο Λόραντ πέρασε στο ματς τον Δαμανάκη αντί του Βασιλάκου και αυτή ήταν η κίνηση που αποτέλεσε το κλειδί της ασπρόμαυρης νίκης! 

Στο 61' ο χαλκέντερος Κρητικός μέσος βρήκε τον Κερμανίδη, αυτός σέντραρε και ο επερχόμενος Γεωργόπουλος με φαλτσαριστή κεφαλιά την έστειλε στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαλτζή! 
Στο 75' ο Κούδας με μια εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Αλεξανδρίδη, ο οποίος με έξυπνο πλασέ έκανε το 0-2 (αρχική photo). 

Στο 85' μια φωτοβολίδα του Κερμανίδη τη σταμάτησε εντυπωσιακά ο Μπαλτζής, στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη χαρά ενός ακόμη γκολ! Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Σίγγας, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Αλεξανδρίδης...
Οι συνθέσεις: 

Βέροια: Μπαλτζής, Χατζηαθανασίου, Μελετίδης, Σίμπος, Μίλης, Μαραγκός, Τοπαλίδης (81' Σιούτης), Παπατζίκος, Καραγκιοζόπουλος, Σαββίδης, Χατζάρας (68' Κάκαλης). 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Κωστίκος (68' Αλεξανδρίδης), Κούδας, Βασιλάκος (46' Δαμανάκης). 
Δηλώσεις ...

Αρίστος Φουντουκίδης: "Νομίζω ότι η ομάδα δεν απέδωσε καλά. Ίσως λόγω κόπωσης και απουσιών. Το τελευταίο όμως δεν είναι λόγος για μια τέτοια εμφάνιση, αφού ο ΠΑΟΚ διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές. Προσωπικά πιστεύω ότι η ομάδα μας υποτίμησε τον αντίπαλο από την αρχή".

Παναγιώτης Κερμανίδης: "Η Βέροια απέδωσε καλά αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και πιο γρήγορος, ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο. Με τις αντεπιθέσεις μας φτάσαμε στη νίκη".

Βασίλης Γεωργόπουλος: "Ήταν για μένα μεγάλη ικανοποίηση να πετύχω το πρώτο μου γκολ με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και να συντελέσω στην πολύτιμη αυτή πρόκριση. Ήμασταν σίγουροι ότι θα νικούσαμε και δε διαψευστήκαμε. Στο α' μέρος η ομάδα μου δεν απέδωσε όπως έπρεπε, όμως στην επανάληψη ανέβασε τη απόδοσή της και έφτασε δίκαια στη νίκη".

Γιάννης Γούναρης: "Στο α' μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και η Βέροια παρουσιάστηκε πολύ δυνατή. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο ανασυνταχθήκαμε, αναπτυχθήκαμε από τα άκρα και καταφέραμε να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα με ευκολία. Δίκαιη η νίκη μας. Ελπίζω τη επόμενη φορά η κλήρωση να είναι περισσότερο ευνοϊκή για μας".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν ιδιαίτερα σωστοί αλλά στο δεύτερο επιβάλλαμε το παιχνίδι μας, πετύχαμε δύο γκολ και πήραμε την πρόκριση".

Μλάντεν Φούρτουλα: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι και έγινε δυσκολότερο από το γεγονός ότι το πήραμε αψήφιστα. Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και έφτασε δίκαια στην πρόκριση. Οι πολλές απουσίες επηρέασαν την απόδοσή μας".

Θόδωρος Αποστολίδης: "Η άνοδος της ομάδας μας συνεχίζεται. Στο δεύτερο ημίχρονο πρεσάραμε τη Βέροια και φτάσαμε εύκολα στη νίκη".

Γιώργος Κωστίκος: "Κερδίσαμε δίκαια μια καλή Βέροια".
Λουκανίδης (προπονητής Βέροιας): "Ήταν ένα ωραίο ματς και όπως φανταζόμασταν ο ΠΑΟΚ σαν μεγάλη ομάδα που είναι, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε τη νίκη. Πίστευα ότι η Βέροια είχε τις δυνατότητες να προκριθεί και δεν έμεινα ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίον απέδωσαν οι παίκτες μου. Δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου".

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν απέκλεισε διαδοχικά τη Νίκη Βόλου (1-1 ο κανονικός αγώνας, 3-5 στα πέναλτι), τη Βέροια (0-2), τον Ολυμπακό Βόλου με δύο νίκες (2-1, 1-2), το Εθνικό Αστέρα επίσης με δύο νίκες (5-0 και 2-3). 

Στον ημιτελικό την ΑΕΚ με δύο νίκες (1-0 και 0-2 στη Χαλκίδα) και έφτασε μέχρι τον τελικό της 21ης Ιουνίου 1981, όταν έχασε στη Νέα Φιλαδέλφεια από τον Ολυμπιακό με 3-1... 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης στο 75', να σημειώνει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, πλασάροντας τον Μπαλτζή, μετά από καταπληκτική μπαλιά του Κούδα.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4