Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΣ(άς) στα Γιάννινα με τρίμπαλο! (2012)

Σαν σήμερα στις 17/12/2012, ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαίο διπλό στους Ζωσιμάδες, νικώντας με 1-3 τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 15η αγωνιστική της Super League...

Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος αποσπάστηκε έξι βαθμούς από τις ομάδες που τον ακολουθούσαν στο κυνήγι της 2ης θέσης...

Ο Γιώργος Δώνης κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 έχοντας στα χαφ τους Φωτάκη, Κάτσε (εξαιρετικός) και Λάζαρ. O ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ δημιουργώντας τρεις πολύ καλές φάσεις με το καλημέρα. 

Ο Δικέφαλος όμως στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε σταδιακά να ανεβάζει τη δική του απόδοση δείχνοντας χαρακτήρα. 

Οι παίκτες διαχειρίστηκαν πολύ καλά την πίεση των γηπεδούχων και μόλις αυτή κόπασε, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην...

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 19' από έμμεσο φάουλ που εκτέλεσε δυνατά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και το καταλόγισε ο διαιτητής Παππάς (ο γνωστός!) σε γύρισμα του Τσουκαλά στον Φεγκρούς... 

Υπήρξαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων η φάση ήταν δύσκολη... Δεκατρία λεπτά αργότερα, στο 32', ο Δικέφαλος σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με δράστη τον Κλάους που δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα του Κάτσε και πλάσαρε υποδειγματικά τον Φεγκρούς...

Οι Γιαννιώτες κάπου εκεί πάγωσαν και ουσιαστικά επανήλθαν στις ευκαιρίες στο ξεκίνημα της επανάληψης, διάστημα στο οποίο πίεσαν και πάλι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Στον αντίποδα, ο Δικέφαλος ξαναράμφισε στο 67' και πάλι με τον Σαλπιγγίδη και κάπου εκεί τελείωσαν όλα... Το μόνο που πέτυχαν οι γηπεδούχοι ήταν απλά να μειώσουν στο 76΄με τον Ίλιτς, χωρίς διάθεση για κάτι παραπάνω...

Ο ΠΑΟΚ του 4-3-3, στα Γιάννινα έκανε επίδειξη αποτελεσματικότητας και πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί ενός πολύ καλού αντιπάλου, έχοντας μάλιστα σημαντικές απουσίες. 

Η αμυντική γραμμή της ομάδας λειτούργησε όπως έπρεπε και ήρθε ένα διπλό (το 3ο ως τότε στη σεζόν) πιο εύκολα από ότι περιμέναμε, χωρίς μάλιστα κάποιοι βασικοί παίκτες να πιάσουν σπουδαία απόδοση... 

Οι 800 περίπου οπαδοί του Δικεφάλου που βρέθηκαν στα Γιάννινα ενίσχυσαν την ομάδα να φτάσει στη νίκη, μια νίκη που εξασφάλισε διαφορά 6 βαθμών από τις ομάδες που διεκδικούν τη 2η θέση...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Οικονόμου (77' Ντάσιος), Μιχαήλ, Κειτά (60' Βίλα), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης (87' Νηκλιτσιώτης), Ίλιτς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82' Ρομπέρ), Λόρενς (77' Γιάννου), Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου).

..........................................

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων της ομάδας μας Δημήτρης Σαλπιγγίδης ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και πήρε το βραβείο του μετά την λήξη του αγώνα.
Αναφερόμενος στο ματς είπε: "Η ποιότητα του ΠΑΟΚ και το πρώτο γκολ έπαιξαν σημαντικό ρόλο γιατί αν ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για εμάς. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση ή αν μας ταιριάζει το 4-3-3".

Για τη διάταξη του ΠΑΟΚ: "Είναι αλλαγές που κάνει ο προπονητής και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Αυτά να τα συζητάτε εσείς, που είναι η δουλειά σας. Ο κάθε παίκτης πρέπει να κρατάει για τον εαυτό του την άποψη του για τεχνικά θέματα".

Για τη συγκομιδή του πρώτου γύρου: "Καλό είναι να κοιτάς ψηλά. Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό και να απομακρυνθούμε από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Θα δούμε τι θα γίνει . Θέλουμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο με νίκες".

Για τις αντιδράσεις όταν αντικαταστάθηκε: "Εμείς μέσα στο γήπεδο οφείλουμε να δείχνουμε το ευ αγωνίζεσθαι και να προσπαθούμε για το καλύτερο".

Για τον Κατσουράνη είπε: "Θα ανεβάσει τον ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και θα μας βοηθήσει".

………………………………

Ο Γιώργος Φωτάκης σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έδειξε καλό πρόσωπο και πήρε την νίκη ενώ θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη συγκομιδή στο πρώτο γύρο.
Αρχικά, τόνισε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα: "Ήταν δύσκολη νίκη απέναντι σε μία καλή ομάδα, η οποία προερχόταν από καλά αποτελέσματα και διαθέτει ποιότητα. Δείξαμε καλό πρόσωπο και κερδίσαμε".

Αναφορικά με τα στοιχεία που είχε ο ΠΑΟΚ, απάντησε: "Σε όποιο γήπεδο και να παίζουμε εμείς θέλουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και το ρυθμό μας. 

Όμως, σε μερικά γήπεδα όπως αυτό, θα πρέπει να παραθέσουμε κάποια άλλα στοιχεία, όπως πάθος, δύναμη και συγκέντρωση, τα οποία είχαμε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί και κοιτάμε τη συνέχεια".

…………………………………

Ικανοποιημένος από τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος ο οποίος τόνισε πως το πάθος και θέληση έδωσαν στην ομάδα τους 3 βαθμούς.
Για το παιχνίδι σχολίασε: "Στην αρχή μας πίεσε πολύ ο ΠΑΣ, αλλά ήμασταν δυνατοί στην άμυνα. Μετά βάλαμε, ίσως και ένα τυχερό γκολ από λάθος των αντιπάλων. Από εκεί και πέρα δείξαμε πάθος και θέληση και πήραμε το «τρίποντο», ήταν τα πρώτα του λόγια".

Για τον αγωνιστικό χώρο και τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη: "Στην αρχή ήταν καλός, αλλά στη συνέχεια γινόταν ανώμαλο το έδαφος. Αυτό που μας είπε ο προπονητής ήταν να μπούμε μέσα και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη".

Για την αλλαγή συστήματος από τον τεχνικό ηγέτη της ομάδας: "Ίσως τον Ιανουάριο θα έρθουν στην ομάδα νέοι παίκτες και ο προπονητής μπορεί να θέλει να δουλέψει πάνω σ' αυτό".

Για την παρουσία της ομάδας στο πρώτο μέρος του πρωταθλήματος: "Θα μπορούσαμε να έχουμε έξι βαθμούς περισσότερους, αν παίρναμε τη νίκη στη Κέρκυρα και κόντρα στον ΟΦΗ. Είμαστε ευχαριστημένοι που είμαστε στη δεύτερη θέση αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε έξι βαθμούς επιπλέον".

…………………………………

Στις δηλώσεις του μετά το ματς στα Γιάννινα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ στάθηκε στη σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα, ενώ τόνισε πως τον ενδιαφέρει τουλάχιστον η πρώτη θέση στα play offs...
Αναλυτικότερα :

"Καλησπέρα. Νομίζω ότι και σήμερα είδαμε τα ίδια στοιχεία που κουβαλάμε σε όλο τον πρώτο γύρο. Σοβαρή ομάδα, πειθαρχημένοι παίκτες και εκμεταλλευτήκαμε κάποια θετικά στοιχεία στην επίθεση. Η συγκομιδή μας βαθμολογικά είναι ικανοποιητική, αλλά για να φτάσουμε αυτό που θέλουμε, έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας".

Για το 4-3-3 είπε: "Θεωρώ ότι όποιο σύστημα και να παίξουμε έχουμε τα ίδια θετικά και τα ίδια αρνητικά. Απλώς θα έχουμε άλλες τοποθετήσεις. Αλλά θα βλέπουμε τα ίδια στοιχεία".

Για την εμφάνιση δήλωσε: "Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο η εμφάνιση μας, παρά μόνο σοβαρή. Από την πρώτη μέρα βλέπω πράγματα στην ομάδα. Πρέπει όλοι όσοι είμαστε γύρω απ την ομάδα, να κάνουμε υπομονή".

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ομάδα και την ενίσχυση που θα έχει ο ΠΑΟΚ τόνισε: "Ήξερα απ το καλοκαίρι τα οικονομικά προβλήματα, δεν ήμασταν βέβαιοι για τον κο Σαββίδη. Είμαστε τυχεροί που ήρθε ο ιδιοκτήτης. 

Μπαίνουμε σε διαφορετικό κύκλο τώρα. Η ομάδα αυτή έχει καταφέρει πράγματα μέχρι σήμερα. Θα μπορούσαμε ίσως να συνεχίσουμε στο Europa League. Κοιτάμε πλέον τα δεδομένα, να τα εκμεταλλευτούμε και στη μεταγραφική περίοδο. Αν καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, θα ανοίξουμε... σαμπάνιες".

Για το πώς είδε τον ΠΑΣ ανέφερε: "Είπα πριν το ματς στη Νova ότι σέβομαι τον ΠΑΣ, έχει δυναμική και κάνει καλή πορεία. Μου θύμισε πολύ το ματς με Πανιώνιο εκτός έδρας. 

Στο β' μέρος όμως κλείσαμε πολύ καλά τους χώρους και πήραμε εν τέλει εύκολα το ματς. Ελπίζω ο ΠΑΣ να συνεχίσει καλά και να μπει στα play offs".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Εμείς δεν κρυβόμαστε. Έχουμε θέσει κάποιους στόχους στην ομάδα. Γίνονται ταξίδια για διάφορους στόχους. κοιτάμε να προσεγγίσουμε τις προτεραιότητες μας. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Με ενδιαφέρει τουλάχιστον η πρώτη θέση στα play offs.".

Τέλος μιλώντας για τον Χακόμπο, σημείωσε: "Είχε πρόβλημα ο Χακόμπο, αλλά η τρέλα του καμιά φορά είναι καλή και τον κράτησε μέσα στο ματς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4