Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2017

Διπλό στον Βύρωνα και αποθέωση για Dusan! (2000)

Σαν σήμερα στις 17/12/2000 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αθηναϊκό, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001…

Ο Δικέφαλος με τον Dusan Bajevic στον πάγκο του πήρε τη νίκη με 3-4 στον Βύρωνα, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, σε ένα χορταστικό παιχνίδι, στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία γκολ στις τρεις συνολικά ευκαιρίες που δημιούργησαν στο 90λεπτο!

Δυναμικό παρών έδωσαν στις εξέδρες του Βύρωνα περισσότεροι από 800 ΠΑΟΚτσήδες και στο τέλος του παιχνιδιού –αλλά και κατά τη διάρκειά του- αποθέωσαν τον Bajevic, αναγνωρίζοντας την πολύ μεγάλη προσπάθειά του να κρατήσει τα αποδυτήρια, σε μια εποχή που οι παίκτες είχαν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος!

Η ιαχή «Dusan – Dusan» ακούστηκε πολλάκις, με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να είναι φανερά συγκινημένος από τη ζεστασιά της κερκίδας και τη στήριξη που απολάμβανε από τον κόσμο! Αντίθετα έπεσε πολύ κράξιμο στον τότε μεγαλομέτοχο, με τον κόσμο να ζητάει την παραίτησή του!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Ναλιτζής βρήκε τον Κωνσταντινίδη στην πλάτη της άμυνας και αυτός με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-1. 

Παρόμοια φάση δύο λεπτά αργότερα, με τον Ναλιτζή να βγάζει την ασίστ με κεφαλιά στον «σβούρα» και αυτός να νικάει για 2η φορά τον Βεζυρίδη, δείχνοντας από την αρχή του παιχνιδιού ποιος είναι το αφεντικό στο ματς!
Στο 9ο λεπτό ο Mitic από ελεγχόμενη θέση οφ σάιτ, μπήκε στην περιοχή μας, ο Τοχούρογλου τον ανέτρεψε και ο Buyse από τα 11 μέτρα μείωσε σε 1-2. 

Στο 41ο λεπτό, ο Τσιρώνης ανέτρεψε τον Οκκά, ο διαιτητής Νίκου έδωσε το πέναλτι και 1-3 με τον Φρούσο.

Στην επανάληψη και αφού χάθηκαν ευκαιρίες με τους Οκκά – Γεωργιάδη, στο 74’ ο Αθηναϊκός ξαναμπήκε στο ματς και πάλι με πέναλτι, όταν σε σέντρα του Ζαφειράκη, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Udeze και ο Παπανδρέου μείωσε σε 2-3, με τη βοήθεια και των δύο κάθετων δοκαριών μας…

Η τάξη αποκαταστάθηκε στο 82’! Ο Οκκάς μπήκε ανάμεσα σε Τσιρώνη – Βεζυρίδη έκλεψε την μπάλα και από κοντά διαμόρφωσε το 2-4. Το τελικό 3-4 το πέτυχε με το χέρι (!) ο Παπανδρέου στο 87’, παράβαση που δεν είδε (;) ο Νίκου…

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κωνσταντινίδης, Tetradze, Βενετίδης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι! 

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός (Χατζηαγγελής): Βεζυρίδης, Buyse (46’ Παπανδρέου), Vandelannoite, Bassala, Μitic, Edusei, Πουλόπουλος, Ζαφειράκης, Τσιρώνης, Καραμάνος, Ζαβαντίας (32’ Κορομπόκης).

ΠΑΟΚ (Bajevic): Τοχούρογλου, Κατσιαμπής, Udeze, Βενετίδης, Κωνσταντινίδης, Καφές (90’ Bratic), Γεωργιάδης, Τetradze, Οκκάς (86’ Σπάσιτς), Φρούσος, Ναλιτζής (67’ Κουλακιώτης).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Dusan Bajevic: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, πετύχαμε δύο πολύ γρήγορα γκολ και είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι εκεί! Δυστυχώς κάναμε ένα λάθος με αποτέλεσμα να μειώσει ο Αθηναϊκός. 

Στη συνέχεια είχαμε πάλι τον έλεγχο και προσπαθήσαμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ κάτι που καταφέραμε. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το 2ο ημίχρονο. 

Γυρίσαμε πίσω, το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ η ομάδα έδειξε κουρασμένη. Ανεξάρτητα από όλα αυτά είχαμε δύο φορές προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά, αλλά και τις δύο φορές ο Αθηναϊκός μείωσε. 

Και όταν το σκορ είναι στο ένα γκολ πάντα υπάρχει κίνδυνος στο τέλος. Αυτά έχω να πω για το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα τι θα κάνουμε (πληρωμές). Θα δώσω συνέντευξη τύπου και θα τα πούμε».

Παντελής Κωνσταντινίδης: «Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να πετύχουμε δύο γκολ. Όμως στη συνέχεια η ομάδα παρουσίασε κάμψη και για αυτό ο Αθηναϊκός μείωσε. Το γήπεδο δεν ευνοεί ώστε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Πάντως πήραμε αυτό που θέλαμε δηλαδή τους τρεις βαθμούς».

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4