Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Δεκεμβρίου 2017

Νίκη επί του Βύζαντα με κεφαλιά του ... Παρίδη! (1968)

Σαν σήμερα στις 1/12/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Βύζαντα Μεγάρων, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969…

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 13.000 θεατές (10.902 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του πήρε μια αγχωτική νίκη με το φτωχό 1-0, μένοντας σε επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας … 
Ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του μια ομάδα που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστικό σκοπό να παίξει μαζική άμυνα, όμως οι παίκτες μας έβγαλαν πολλές φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, που παρέμενε ανέπαφη ως το 74ο λεπτό, κυρίως λόγω της αστοχίας μας!

Σε αυτό το λεπτό, ο Δημήτρης Παρίδης με άπιαστη κεφαλιά έδωσε τη λύση, αφήνοντας άγαλμα τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων (αρχική εικόνα), ένα γκολ που χάρισε στην ομάδα τη νίκη, ανεβάζοντάς την στους 22 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) και στην 5η θέση του πίνακα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πανάκης, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι αδίκησε τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έδειξε την άσπρη βούλα σε δύο περιπτώσεις, ενώ δε μέτρησε κανονικό γκολ του Παρίδη στο 35’, σε μια φάση στην οποία η μπάλα πέρασε ξεκάθαρα τη γραμμή της εστίας του Βύζαντα! 

Όλοι είδαν το γκολ, εκτός από αυτόν και τον βοηθό του… 

Σε εκείνο το λεπτό, ο Κούδας σέντραρε, ο Παρίδης σούταρε, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Πασσαλή, πέρασε κατά πολύ τη γραμμή της εστίας πριν τη διώξει ο Σιόντης, όμως ο Πανάκης και ο βοηθός του δεν έδειξε σέντρα. 

Ακολούθησαν εντονότατες διαμαρτυρίες των παικτών και της κερκίδας, χωρίς ο ρέφερι να αλλάξει την απόφασή του.
Ο Πανάκης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και στο 60ό λεπτό, όταν η κεφαλιά του Τερζανίδη σταμάτησε στο χέρι του Πασσαλή, χωρίς να δοθεί το καθαρό πέναλτι, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αυτήν του την απόφαση!

Για την ιστορία ο Πανάκης σφύριξε συνολικά σε 16 παιχνίδια μας, από το πρωτάθλημα (1959-1960) μέχρι τη σεζόν 1971-1972, με τον ΠΑΟΚ να έχει παράπονα από τα σφυρίγματά του στα περισσότερα από αυτά, όπως είδαμε ήδη αλλά θα δούμε και στη συνέχεια στις Ασπρόμαυρες Ιστορίες…

Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Θεοφανίδης οι κορυφαίοι της νίκης του ΠΑΟΚ…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχρηστούδης (46’ Μήτρακας), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Σαράφης, Λάζος, Ασλανίδης (80’ Αφεντουλίδης), Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης.

Βύζας Μεγάρων: Κυριακίδης, Δέσκος, Πασσαλής, Σουρούνης, Σιόντης, Σεϊταρίδης, Περίδης, Τριανταφύλλου (58’ Κεφαλόπουλος), Εμμανουήλ, Κουβάς, Αλέφαντος.

* Τη σεζόν 1968-1969 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Γιάνκο Γιανέφσκι σημειώνοντας, 16 νίκες – 10 ισοπαλίες – 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας με τέρματα 58-37…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4