Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2017

Εκρηκτικός στην επανάληψη και … 3-0! (1978)

Σαν σήμερα στις 10/12/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή σε παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 ... 

Μετά από ένα μέτριο και ανούσιο πρώτο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη και έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση επί της ομάδας που πέντε χρόνια νωρίτερα μας είχε στερήσει το πρωτάθλημα! 
 
Μάλιστα αν ο τερματοφύλακας των Πατρινών, Ντράγκαν Πέροβιτς δε βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι επιθέσεις των παικτών του Έγκον Πίχατσεκ στην επανάληψη γινόταν κατά κύματα! 
Το σκορ απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Πατρινών, άνοιξε στο 48ο λεπτό, όταν ο Κωστίκος πήρε την κεφαλιά, ο Πέροβιτς απέκρουσε δύσκολα, στη φάση μπήκε ο Σαράφης που με κοντινό σουτ έγραψε το 1-0, λυτρώνοντας τους περίπου 7.000 θεατές (5.076 τα εισιτήρια), που έβλεπαν ως τότε έναν μέτριο ΠΑΟΚ να μη μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της Παναχαϊκής…
Στο 70’ μετά από μπαλιά του Αλαβάντα, ο Κωστίκος με σουτ σημείωσε το 2-0, για να ολοκληρωθεί η … τελετή στο 84ο λεπτό, όταν ο Ορφανός με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κούδα διαμόρφωσε το τελικό 3-0… 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σαράφης, Δαμανάκης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (70’ Ορφανός), Κωστίκος, Αλαβάντας. 

Παναχαϊκή: Πέροβιτς, Ανδρούτσος, Μουλατσιώτης, Σασσάνης, Καραμανλής, Ψαρράς, Παπαγιαννόπουλος, Στραβοπόδης, Ιωακειμίδης, Δαβουρλής, Αποστολίδης.



* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του. 

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ! 
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1978-1979 (από το ματς με την Καστοριά στις 31/12/1978), στην οποία "συνυπάρχουν" ο Κούλης Αποστολίδης και ο Θόδωρος Αποστολίδης (απλή συνωνυμία) στην τελευταία σεζόν του πρώτου με τη φανέλα του Δικεφάλου!

Το τέλος της πολύ μεγάλης καριέρας του Κούλη Αποστολίδη, ήρθε στις 25/2/1979 στο ισόπαλο (1-1) εκτός έδρας παιχνίδι με τα Γιάννινα στο οποίο τραυματίστηκε. 

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 1979, ο Κούλης Αποστολίδης έκανε γνωστό στη διοίκηση του ΠΑΟΚ πως αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ... 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Αναστασιάδης, Γούναρης, Κωστίκος, Φίλης, Αποστολίδης Θόδωρος Καθιστοί: Κερμανίδης, Κούδας, Πέλλιος, Δαμανάκης, Σαράφης, Αποστολίδης Κούλης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4