Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Δεκεμβρίου 2017

Κέρδισε χωρίς να ιδρώσει (2010)

Σαν σήμερα στις 11/12/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011...

Μια βολίδα του Βιεϊρίνια στο 11' αρκούσε για να δώσει το τρίποντο στην ομάδα μας σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο από τον ανήμπορο Ηρακλή.

Με το γνώριμο 4-2-3-1 παρέταξε ο Μάκης Χάβος τον Δικέφαλο, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά, τους Σνάουτνσερ, Σακελλαρίου, Κοντρέρας και Τσιρίλο στην άμυνα, τους Γκαρσία, Βιτόλο στα χαφ, τον Φωτάκη επιτελικό, τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη στα άκρα και στην κορυφή τον Αθανασιάδη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε συνθήκες παγετού με τη θερμοκρασία να είναι κάτω από το μηδέν, κάτι που επηρέασε τις δύο ομάδες που μπήκαν πολύ νωθρά στον αγώνα. Κακές μεταβιβάσεις, λάθη επί λαθών στο χώρο του κέντρου από τους παίκτες οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους.

Όλο αυτό κράτησε περίπου εφτά λεπτά. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε να σφυροκοπά με κύριους εκφραστές τους Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε τρεις περιπτώσεις στο κατάλληλο σημείο και έκανε τον Ελευθερόπουλο να αισθανθεί την καυτή ανάσα του μικρού κρατώντας το μηδέν.

Στο 11' όμως ο Βιεϊρίνια είχε αντίθετη άποψη και σε μια φάση που δε μύριζε γκολ, μετά από ένα λάθος των φιλοξενούμενων ανάμεσα σε κέντρο και μεγάλη περιοχή, ο Πορτογάλος πήρε έξυπνα τη μπάλα και με δυνατό συρτό σουτ από τα 32 μέτρα έγραψε το 1-0.
Η συνέχεια βρήκε τον Ηρακλή να προσπαθεί να συνέλθει και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να επωφεληθεί της κατοχής που είχε μέχρι το 30' χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει πέραν μιας περίπτωσης που ο Κλάους έπιασε μια κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Κάπου εκεί ο Χάβος άλλαξε σε 4-4-2 τη διάταξη περνώντας δεξιά τον Φωτάκη και στην επίθεση τον Σάλπι, θέλοντας να δώσει περισσότερο βάθος στην εστία του Ηρακλή ψάχνοντας στο δεύτερο τέρμα που θα έδινε την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ μετά το 30' κατέβασε ταχύτητα και διαχειρίστηκε το υπόλοιπο τέταρτο με σύνεση έχοντας κόψει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά.

Ένα σουτ του Τσιρίλο στο 40' έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ελευθερόπουλου ήταν η τελευταία καλή φάση του αγώνα με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί παραθυράκι του πορτιέρο του Ηρακλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να μη ρισκάρει και να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος. Ο Ηρακλής από την πλευρά του προσπάθησε να πιέσει χωρίς όμως να καταφέρει σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον Χαλκιά.
Μόλις μια τελική από τον Ηρακλή κι αυτή από στημένη μπάλα όταν ο Λίμα προσπάθησε να μιμηθεί τον … Κώστα Φρατζέσκο, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ.

Εξαιρετικό come back από τον Σνάουτσνερ ο οποίος ήταν πραγματικός ογκόλιθος στα δεξιά, δεν άφησε Σολτάνι και Σίσιτς να σκεφτούν πως θα μπορέσουν να κάνουν κάτι.

Με τη λήξη της αναμέτρησης, τρεις ακόμη βαθμοί μπήκαν στο τσεπάκι μας και μάς διατήρησαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ η νίκη μας έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία για τον «πόλεμο» που ακολουθούσε την Τετάρτη στο Ζάγκρεμπ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτνσερ, Σακελλαρίου (67' Σαβίνι), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (78' Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (82' Φιλομένο), Αθανασιάδης.

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία, Καρλίνιος (46' Παπαστεριανός), Σίσιτς, Σολτάνι, Μάρα (72' Σζοτ), Ιάκομπ.

Ευχαριστημένος από τη νίκη παρουσιάστηκε ο Μάκης Χάβος στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τον "πόλεμο" της Τετάρτης στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας κόουτς:

"Πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλα. Στο δεύτερο έπεσε η απόδοσή μας, αλλά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα".

Για την απρόσμενη χρησιμοποίηση του Βιτόλο, είπε: "Είχα μία συζήτηση με τον παίκτη μου πριν το παιχνίδι και μου έδωσε το ΟΚ για να τον χρησιμοποιήσω. Είναι άξιος συγχαρητηρίων".

Για τον "τελικό" της Τετάρτης με τη Ντιναμό, δήλωσε: "Είναι ασφαλώς ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αποτελεί πρόκληση για όλους και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε και στο Ζάγκρεμπ καλά".

Για τους τραυματισμούς των Ίβιτς και Λίνο, σημείωσε: "Για τον Ίβιτς δεν ξέρω ακόμη κάτι σίγουρο για να σας ανακοινώσω. Θα δούμε αύριο και την Δευτέρα. Ο Λίνο επανήλθε και έκανε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και θέλω να πιστεύω ότι θα αποκτήσει και τον ρυθμό που πρέπει να έχει".

Για την παρουσία του Αθανασιάδη: "Δεν είναι θέμα δικαίωσης. Ξέρω τι παίκτης είναι ο Κλάους. Δουλεύει πολύ. Άξιζε την ευκαιρία που πήρε και πολλά μπράβο του γιατί ήταν πολύ καλός".

Για την χρησιμοποίηση του Χαλκιά αντί του Κρέσιτς σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Χάβος τόνισε: "Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για διεθνή τερματοφύλακα. Αυτή ήταν η επιλογή μου. Θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει. Δεν έχω παράπονο από τον Κρέσιτς".

Για τις "προκλήσεις" των ανθρώπων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που δυναμιτίζουν το κλίμα, είπε: "Το μόνο που θέλω να τους πω είναι να ξέρουν ότι θα τα πούμε την Τετάρτη".

Για την επάνοδο των Σαβίνι και Σνάουτσνερ, τόνισε: "Οι παίκτες που είναι στη διάθεση της ομάδας μας παίρνουν τις ευκαιρίες που μπορούν να πάρουν. Όσοι παίκτες υπάρχουν στο ρόστερ, πρέπει να υπολογίζονται κανονικά".

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη επί του Ηρακλή ο Γιώργος Φωτάκης. Ο μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως από δω και πέρα υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα όσα δήλωσε:

"Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε τον έλεγχο και ήμασταν κυρίαρχοι. Πετύχαμε ένα γκολ, είχαμε και δύο ευκαιρίες για να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν τόσο καλό από πλευράς ποιότητας, βασίστηκε κυρίως στις δυνατές μονομαχίες, όμως το σκορ είναι δίκαιο, κερδίσαμε δίκαια.

Αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ατρόμητο, από τότε που ήρθε ο κ. Χάβος έχουμε δείξει αρκετά καλό πρόσωπο τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Βέβαια, μας επηρέασε ο Ατρόμητος, όμως το ξεχάσαμε ήδη. Έχουμε ένα σερί 2 νικών και θέλουμε να συνεχίσουμε".

Για το ματς με τη Ντιναμό, είπε: "Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, το ξέρουμε, αλλά σήμερα ήταν δύσκολο ματς, ήταν ένα τοπικό ντέρμπι. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε, δεν σκεφτόμασταν την Ντιναμό. Αν δείξουμε το καλό πρόσωπο που έχουμε, θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση. Θα παίξει μεγάλο ρόλο η συγκέντρωση και η οργάνωση στο παιχνίδι μας".

Ερωτηθείς για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, τόνισε: "Δεν κοιτάμε την Κέρκυρα, αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι. Το θέλουμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος μας και δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4