Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2017

Ισόπαλος με τερματοφύλακα τον ... Χαραλαμπίδη! (1966)

Σαν σήμερα στις 10/12/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967…

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 7.000 θεατών (5.824 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, που κατέβηκαν στον Πειραιά για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών μας...

Αυτή ήταν η 3η φορά στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές που ο Δικέφαλος θα αγωνιζόταν στο συγκεκριμένο γήπεδο, καθώς είχε ήδη αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (ήττα με 3-2 στις 27/11/1966), αλλά και την Προοδευτική λίγες μέρες νωρίτερα (4/12/1966), όταν με γκολ του Αφεντουλίδη στο 37’ πήραμε το διπλό!
Στο παιχνίδι με τον Εθνικό, ο ΠΑΟΚ είχε την πολύ μεγάλη ατυχία να τραυματιστεί στο 61ο λεπτό ο τερματοφύλακάς μας Απόστολος Σαββουλίδης και επειδή ακόμη δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές, τη θέση του πήρε ο Χαραλαμπίδης, όταν ξανάρχισε το ματς, μετά από ένα τετράλεπτο! 

Μάλιστα στο διάστημα ως το τελευταίο σφύριγμα του Περικλή Πούλιου, ο Χαραλαμπίδης είδε μόνο μία φορά τους επιθετικούς των γηπεδούχων να σουτάρουν προς την εστία μας, με τον ίδιο να καθαρίζει τη φάση!

Ο ΠΑΟΚ ως εκείνο το χρονικό σημείο ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων και το 0-0 τον αδικεί κατάφωρα. 

Λίγο η τύχη των γηπεδούχων, λίγο η αστοχία των κυνηγών μας, λίγο η καλή απόδοση του Τουρκομένη, στέρησαν από την ομάδα του Νίκου Πάγκαλου τη νίκη.

Οι παίκτες μας στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι έμειναν αναγκαστικά «10», να είναι αυτοί που απειλούσαν τον Εθνικό με επικίνδυνες επιθέσεις!

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ενώ η επιθετική τριπλέτα (Λέανδρος – Γιακουμής - Αφεντουλίδης), ήταν μια συνεχή απειλή για την αντίπαλη άμυνα! 

Παρόλα αυτά το γκολ δεν ήρθε αφού στο 36’ ο Γιακουμής από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 55’ το σουτ του Αφεντουλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, στην καλύτερη στιγμή μας στο παιχνίδι. 

Ο ρέφερι δεν κράτησε ούτε λεπτό καθυστέρηση, τελειώνοντας το παιχνίδι ακριβώς στο 90’, αγνοώντας την τετράλεπτη διακοπή στη φάση του τραυματισμού του Βασιλειάδη! 

Μάλιστα ακριβώς στο 90’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ το οποίο δεν εκτελέστηκε ποτέ! Είναι ο ίδιος διαιτητής που έξι χρόνια νωρίτερα, στις 27/11/1960 έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μη χάσει ο Ολυμπιακός στο ίδιο γήπεδο (1-1), όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ 

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μουρατίδης, Θεοφανίδης και Σαββουλίδης (όσο αγωνίστηκε).

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Τουρκομένης, Καλογήρου, Κρεμμύδας, Ντάικος, Φερλέμης, Νικηφοράκης, Χατζηιωάννογλου, Χαρτοφύλακας, Κρτικόπουλος, Τσοκαταρίδης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Μουρατίδης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής...
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σαββουλίδης να μπλοκάρει την μπάλα, υπό τα βλέμματα των Θεοφανίδη - Τσοκαταρίδη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4