Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2017

Του έσπασε το σερί με Μάικ Τζόουνς! (1988)

Σαν σήμερα στις 5/11/1988, η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ πέτυχε ιστορική νίκη, επικρατώντας στο "Παλέ" του συμπολίτη με 81-78, σπάζοντας το αήττητο του...
Ήταν μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο του Δικεφάλου αλλά και τους παίκτες της ομάδας μέσα στο παρκέ! 

Ο λόγος: Εκείνο το απόγευμα σταμάτησε το σερί των 80 συνεχόμενων νικών του Άρη, ένα σερί που ξεκίνησε μετά την ήττα τους στις 2 Μαρτίου του 1985, στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο (84-82) και κράτησε σχεδόν 3,5 χρόνια!
Η ώρα για να σπάσει όμως είχε έρθει! Με έναν εκπληκτικό Μάικ Τζόουνς και έναν λαό στην κερκίδα διψασμένο για τη νίκη, ο συμπολίτης υποτάχτηκε και ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Βεζυρτζής, ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη! 

Επική η απάντηση που έδωσε μετά το παιχνίδι σε δημοσιογράφο που του είπε ότι από τον Άρη απουσίαζε ο Γιαννάκης! "Ποιος Γιαννάκης, μου λέτε και ποιος Κωστάκης!"

Ο άνθρωπος που οικονομικά μάτωσε όσο λίγοι στην ιστορία της ομάδας, άρχισε να δικαιώνεται για αυτό που θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια, όταν η ομάδα μπάσκετ έγραψε τη δική της ιστορία, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων! 

Ο Γιαννάκης δεν είχε παίξει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο εκείνης της σεζόν λόγω οικονομικών διαφορών με την ομάδα του και ο ξανθός έδωσε φανέλα βασικού στον Δοξάκη... 

Ο ΠΑΟΚ με τον Τζον Νιούμαν στον πάγκο του είχε στην πεντάδα του "το μωρό του ελαφιού" (Μάικ Τζόουνς), που δικαίωσε τις προσδοκίες και τον Τάκη Καρατζολίδη να είναι ο παίκτης που με 11 δικούς του πόντους βοήθησε σημαντικά στο να έρθει εκείνη η νίκη. 

Ο Μπάνε ήταν στο γήπεδο, όμως δεν αγωνίστηκε καθώς δεν είχε ακόμη δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, παρά μόνο στα ευρωπαϊκά! 

Μετά από ένα απόλυτα ισορροπημένο πεντάλεπτο (10-10), ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στο δεύτερο και προηγήθηκε με 10-26, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 36-41. 

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ο Άρης μείωσε σε 72-73, πέρασε μπροστά με 74-73 (τα ασπόνδυλα στην κερκίδα ξεσάλωσαν), το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι, όμως ο ΠΑΟΚ είχε το καθαρό μυαλό και την ικανότητα να φτάσει στο τελικό 78-81, με το Δοξάκη να αστοχεί σε αμαρκάριστο τρίποντο στα 35". 

Ο παίκτης του Άρη εσκεμμένα έπαιρνε εκείνη τη μέρα ελεύθερα σουτ, καθώς ο Νιούμαν πίστευε στην ... αστοχία του (δικαιώθηκε), δυναμώνοντας παράλληλα την άμυνα στον Γκάλη.

Απόκομμα εισιτηρίου από εκείνο το παιχνίδι, με τον φίλο που μάς το έστειλε μέσα στην τρελή χαρά του να κάνει ένα λαθάκι στο σκορ...

Διαιτητές του ιστορικού παιχνιδιού ήταν οι Κόντης Κορομηλάς.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Κόρφας 17 (1), Σταυρόπουλος 10 (1), Φασούλας 9, Τζόουνς 30 (1), Μέλις 4, Μακαράς, Καρατζολίδης 11.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4