Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2017

Το αξέχαστο 4-4 με την Ατλέτικο Μαδρίτης! (1997)

Σαν σήμερα στις 4/11/1997, Σε ένα ματς που είχε συγκλονιστική διακύμανση, ΠΑΟΚ και Ατλέτικο Μαδρίτης, χωρίς υπερβολή, διαφήμισαν το ποδόσφαιρο στην Τούμπα ...

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της ρεβάνς της ήττας μας με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Ισπανία, στο Βιθέντε Καλντερόν, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλείσει νωρίτερα την Σπάρτακ Τρνάβα και την Άρσεναλ!
Ο Δικέφαλος μπορεί να αποκλείστηκε από τους Ισπανούς, όμως έφυγε με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μετά το ματς ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης:
"Φεύγουμε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Θεός μας έδωσε τις ευκαιρίες, εμείς όμως τις κλοτσήσαμε. Πετύχαμε έξι γκολ κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και αυτό δεν είναι λίγο".
Ο προπονητής των Ισπανών, Ράντομιρ Άντιτς σχολίασε: "Ο κόσμος πρέπει να ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με μεγάλη γενναιότητα".
 
Ακόμη και ο εκκεντρικός πρόεδρος της Ατλέτικο, Γιέσους Χιλ, που την προηγούμενη του αγώνα έδωσε ρέστα στο καζίνο κερδίζοντας 2,5 εκατομμύρια δραχμές, υποκλίθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Είναι καταπληκτικός. Πανηγύριζε ακόμη και στο 1 - 3".
Παρά το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα, εκείνο το βράδυ στην Τούμπα βρέθηκαν 28.000 οπαδοί (25.378 τα εισιτήρια) και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στηρίζοντας την ομάδα από το 1ο λεπτό ως το 90'.
Η Ατλέτικο κατάφερε να αιφνιδιάσει και μόλις στο 2' ο Λαρντίν έγραψε το 0 - 1. Ο Φραντζέσκος με φάουλ ισοφάρισε στο 17', αλλά στο 23' ο Μπογκντάνοβιτς ξεχασμένος από τους αμυντικούς έδωσε το προβάδισμα. Στο 53' ο Σάντι ανέβασε ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ, διαμορφώνοντας το 1-3.
Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η προσπάθεια για τη μεγάλη ανατροπή για τον Δικέφαλο. Ο Ολιβάρες στο 65', ο Ζαγοράκης με πέναλτι στο 77' και ο Ζουμπούλης στο 81' "γύρισαν" το 1 - 3 σε 4 - 3!
Το τελικό 4-4 γράφτηκε στις καθυστερήσεις από τον Κίκο ύστερα από λάθος της άμυνάς μας.

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι: Ολιβάρες, Ζαγοράκης, Φρατζέσκος, Μαραγκός, Νάγκμπε...`

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Κολομπούρδας, Τασιόπουλος (60' Καπετανόπουλος), Νάγκμπε, Τουρσουνίδης (62' Ζουμπούλης), Ζαγοράκης, Ολιβάρεζ, Βελής, Μαραγκός, Φρατζέσκος, Βρύζας (68' Κομίνχεζ).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μολίνα, Κίκο, Ζουνίνιο (64' Πάντιτς), Αντρέι (87' Εσκέρο), Αγκιλέρα, Λόπεζ, Μπροντάν (46' Τόνι), Σάντι, Λαρντίν, Μπογκντάνοβιτς, Βιθκένο.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4