Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2017

Ήττα μετά από καιρό στη Ν. Σμύρνη! (1978)

Σαν σήμερα στις 5/11/1978, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές, γνώρισε την ήττα με 2-1, κάτι που είχε να συμβεί στο συγκεκριμένο γήπεδο από τη σεζόν 1970-1971, καθώς στα χρόνια που ακολούθησαν έφευγε από εκεί με βαθμούς ή βαθμό στις αποσκευές του (2 νίκες και 5 ισοπαλίες)...

Εκείνη τη μέρα πάντως οι παίκτες μας δεν τα κατάφεραν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ιωσηφίδη, Φούρτουλα, Κερμανίδη και Σαράφη, καθώς οι υπόλοιποι υστέρησαν απελπιστικά με φυσικό επακόλουθο την ήττα. 

Το παιχνίδι έγινε παρουσία 5.000 θεατών (4.711 τα εισιτήρια) και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 23΄με τον Αναστόπουλο παρά την προσπάθεια του Πέλλιου (αρχική εικόνα).
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, βγήκε στην επίθεση και αφού έχασε 1-2 ευκαιρίες με τον Ορφανό, πέτυχε στο 44' να φέρει το ματς στα ίσα με κεφαλιά του Σαράφη.

Στο 50' ο διαιτητής Γρίππας, είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αναστόπουλου από τον Κ. Αποστολίδη, που το μετέτρεψε σε γκολ ο Νούνιες, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή πλευρά του Φούρτουλα, με τον τερματοφύλακά μας να πέφτει σωστά αλλά να μην καταφέρνει να αποκρούσει...

Ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση μετά το 75', σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει εκ νέου, αλλά τα σουτ των Κερμανίδη στο 77' και Γκουερίνο στο 82' τα σταμάτησε ο Κυριακίδης!

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, δε δίστασε μετά το ματς να παραδεχτεί την ανωτερότητα του Πανιωνίου, λέγοντας: "Δεν μπορώ να μη συγχαρώ τον Πανιώνιο για τη νίκη του, αλλά και για την ωραία και σφριγηλή ομάδα που έφτιαξε. 

Δεν πρέπει να φοβάται τίποτε με τέτοιο συγκρότημα και παίκτες που μάχονται σκληρά και με ψυχή! Συγχαρητήρια για τη νίκη, ο Πανιώνιος με ενθουσίασε".

Και η βαθμολογία ...
Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Κυριακίδης, Ζαχαρόπουλος (54' Χαλκίδης), Καλογερόπουλος, Παντελής, Γραβάνης, Οχέδα, Λίμα, Σαϊπάς, Αναστόπουλος, Νούνιες (88' Πανουργιάς), Βαλλίδης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης (54' Θ. Αποστολίδης), Κ. Αποστολίδης (69' Κωστίκος), Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο, Κούδας, Ορφανός.



* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚτερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν (1979-1980) για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4