Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2017

Θερμή υποδοχή μετά το ματς στη Λυών! (1973)

Σαν σήμερα στις 25/10/1973, η αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη από την Γαλλία, έχοντας πάρει το εντυπωσιακό 3-3 απέναντι στην Λυών, στο Σταντ Ντε Ζερλάν ... 

Την υποδέχτηκαν 1.000 περίπου οπαδοί, ένας αριθμός που θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερος αν το αεροπλάνο που έφερε τους παίκτες του Σάνον από τη Γαλλία στην Ελλάδα, προσγειωνόταν στο κεντρικό αεροδρόμιο της πόλης και όχι στο παλιό! 

Ο λόγος είχε να κάνει με την ταυτόχρονη αύξηση των πραξικοπηματιών που κυβερνούσαν τη χώρα (εποχή χούντας θυμίζουμε!) για τον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης... 
Ο Δικέφαλος προσγειώθηκε στις 16:00 και οι παίκτες λίγο αργότερα βρέθηκαν στις αγκαλιές των οπαδών που τους αποθέωσαν για τη συγκλονιστική τους εμφάνιση! 

Τον επίσημο ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Κουλούρης και ο σύμβουλος Μόκκας. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε αυτοκινητοπομπή προς το κέντρο της πόλης, με την ατμόσφαιρα να είναι πανηγυρική. 
Την ίδια μέρα έγινε γνωστό πως το πριμ πρόκρισης επί της Λυών θα ήταν 80.000 δρχ σε κάθε παίκτη της 16αδας, ενώ ο Κούδας που δεν έπαιξε στη Γαλλία λόγω τιμωρίας, θα έπαιρνε 40.000 δρχ, εφόσον η ομάδα περνούσε στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης. 

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: "Πιστεύω πως η συνάντηση θα πρέπει να άρεσε στο κοινό, εξαιτίας του αριθμού των τερμάτων και της εναλλαγής των καταστάσεων. Δεν περίμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα και η ισοπαλία αυτή ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Φοβόμουν το ζωηρό παιχνίδι των επιθετικών της Λυών και δεν είχα άδικο. Πίστευα ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικοί. Αν ο τερματοφύλακάς μας δεν έκανε εκείνα τα δύο λάθη, δε θα μπορούσαν να πετύχουν τόσα τέρματα. 

Προγνωστικά για τον επαναληπτικό αγώνα δεν κάνω ποτέ, όπως και δεν μου αρέσει να κρίνω τους αντίπαλους παίκτες. Για μένα εκείνο που μετράει είναι το ομαδικό παιχνίδι και πιστεύω πως στον τομέα αυτό δείξαμε την ανωτερότητά μας".

Εκείνες τις μέρες, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα έφτασαν στα γραφεία του ΠΑΟΚ, από πολλές ομάδες αλλά και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισαν αυτά των: ΟΠΑΠ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Άρη, Λάρισας, Εθνικού, Ολυμπιακού Βόλου, ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Λάρισας και πολλά άλλα ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4