Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2017

Γκρίνια, ένταση, επεισόδια και ... 2-2! (2004)

Σαν σήμερα στις 24/10/2004, ο ΠΑΟΚ του Ρολφ Φρίνγκερ, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005...

Ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα εκείνη τη χρονιά, καθώς ήδη μετρούσε τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League με τη γνωστή υπόθεση - φιάσκο του Λουκά Λιάσου, αλλά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (Άλκμααρ), ενώ και εντός συνόρων τα αποτελέσματα δεν δικαίωναν τις πολλές προσδοκίες μας...

Στο παιχνίδι αυτό, κόπηκαν 10.975 εισιτήρια και υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων, με τους συμπολίτες να δίνουν το παρόν στη θύρα 8 της Τούμπας, αλλά να φεύγουν λιγότεροι από όσοι ήρθαν καθώς υπήρξαν συλλήψεις, μετά το 2-2, καθώς κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να πανηγυρίσουν το γκολ της ισοφάρισης μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Δικέφαλος σε ένα παιχνίδι κέντρου προηγήθηκε στο σκορ στο 27' με τον Σαλπιγγίδη που ευστόχησε από τα 11 μέτρα, όταν σε κεφαλιά του Γιασεμή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καλλιμάνη και ο Φινοκαλιώτης υπέδειξε την παράβαση. 

Στο 35' ο Γιασεμή από κοντά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 60' το σουτ του Σαλπιγγίδη σε τετ α τετ το σταμάτησε ο Λυπμπερόπουλος, σε μια φάση στην οποία αν γινόταν το 2-0, ο ΠΑΟΚ θα ήταν αγκαλιά με τη νίκη!
Επτά λεπτά αργότερα ο Ατματσίδης δέχτηκε το πιο φτηνό ίσως γκολ της καριέρας του από τον Σανχούρχο, όμως στο 80' ο Καρυπίδης με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Χάγκαν έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε κάνει λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος στο Ελ Πάσο!

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία! Ο Πασσαλής εκτέλεσε φάουλ, ο Γόγολος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Παπαδόπουλος από κοντά ισοφάρισε, γράφοντας το τελικό 2-2... 
Με την ισοπαλία αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 8 βαθμούς (3-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας), ενώ ο Άρης τους 2 (!), απολαμβάνοντας την προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα, σε μια χρονιά στην οποία υποβιβάστηκε στη Β', για δεύτερη φορά στην ιστορία του (και φυσικά υπήρξε και συνέχεια...), παρά τις δηλώσεις Χατζάρα που έβλεπε ... μέλλον!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Ανδράλας, Βαγγελής, Ουντέζε, Χασιώτης, Καρυπίδης, Κούτσης (59' Μάρκος), Χάγκαν, Γιασεμή, Σαλπιγγίδης (75' Σκαρμούτσος).

Άρης: Λυμπερόπουλος, Καλλιμάνης (75' Πααπδόπουλος), Κολτσίδας, Γόγολος, Νάιντος, Πασσαλής, Χρυσάφης, Μαρτίνεθ (73' Μουράφσκι), Σανχούρχο, Λαζανάς (89' Γκίτσης), Μαρκομιχάλης.

Δηλώσεις:

Ρολφ Φρίνγκερ: "Προσπαθήσαμε πολύ για να φτάσουμε στη νίκη! Αξίζαμε περισσότερα στο παιχνίδι από τον έναν βαθμό που πήραμε τελικά... Στη αρχή η ομάδα είχε προβλήματα, αλλά μετά παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε στο πρώτο γκολ. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σταθήκαμε καλά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. 

Το γκολ με το οποίο ισοφαριστήκαμε (1-1), ήταν ένα δώρο που μάς έβγαλε από τον ρυθμό. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Από το σημείο εκείνο και μετά δεν αντιδράσαμε καλά στο παιχνίδι, δε μάς βοήθησε και η τύχη. Η ζωή όμως συνεχίζεται, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια. Ο Σαλπιγγίδης είναι κουρασμένος και χρειάζεται ξεκούραση. 

Στον πάγκο υπήρχαν φρέσκοι παίκτες και πίστευα ότι θα μπορούσαμε με έναν από αυτούς να βάλουμε κάποιο γκολ! Δε θέλησα να κάνω 3η αλλαγή για να κρατήσω την οργάνωση του παιχνιδιού!!!"

* Έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν προς τους Φρίνγκερ και Ατματσίδη, με τον πρώτο να γίνεται κόκκινο πανί για τον κόσμο, την ώρα που άλλαξε τον Σαλπιγγίδη στο 75'. 

Προς τον πάγκο μας πετάχτηκε μάλιστα και ένα μπουκάλι που δεν βρήκε τον στόχο! Τον Ατματσίδη τον περίμεναν 100 περίπου οπαδοί μετά το ματς έξω από τα αποδυτήρια και τον στόλισαν για το γκολ που δέχτηκε στο 67'

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4