Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Σεπτεμβρίου 2017

Παιχνίδι στα Γιάννινα με τον ΑΟ Βελισσαρίου (1993)

Σαν σήμερα στις 8/9/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο κατάμεστο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "οι Ζωσιμάδες", την ομάδα του ΑΟ Βελισσαρίου, σε παιχνίδι του 5ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1993-1994...

Ο ΑΟ Βελισσαρίου αγωνιζόταν τότε στην Γ' Εθνική και ήταν μια μαχητική ομάδα. Στο παιχνίδι αν και προηγηθήκαμε με 0-1 στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πήραν την ισοπαλία ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Μετά από ένα μέτριο μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έβγαλαν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 25' ο Μπορμπόκης άλλαξε την μπάλα με τον Γιουκούδη, ο πρώτος σούταρε λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Γκόλας απέκρουσε.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 37'. Η φάση ξεκίνησε με ωραία προσπάθεια του Χάβου από τα δεξιά, σέντρα στην καρδιά των γηπεδούχων και ο επερχόμενος Λούχοβι με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. 

Το Βελισσάριο πέτυχε την ισοφάριση στο 61', με σκόρερ τον Αλβανό επιθετικό Ερμάλη Ταχίρι, μετά από συνδυασμό του με τον Θώδη. 

Στη συνέχεια οι παίκτες μας έχασαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ με τους Αλεξίου, Μπορμπόκη, Λούχοβι (81'), το σκορ όμως δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του Αθηναίου ρέφερι Σπανέα.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μιχόπουλος, Αλεξίου, Λούχοβι και από το Βελισσάριο οι Ταχίρι, Γκόλας, Παπαρούνας, Αντωνίου, Θώδης.

Οι συνθέσεις:

Βελισσάριο: Γκόλας, Αγγέλης (53' Νούσης), Κοντοδήμας, Παπαρούνας, Αντωνίου, Κοζανίτης, Θώδης, Σιχλιμίρης, Χαρίσης, Ταχίρι, Βασιλείου (71' Γκαρόζης).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καπετανόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Πλίτσης, Χάβος, Γιουκούδης, Λούχοβι, Μπορμπόκης (65' Αναστασιάδης), Αντώνας (46' Καλφαδόπουλος).

* Μία και μοναδική φορά συναντήθηκε ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του με τον αντίπαλο τον Αθλητικό Όμιλο Βελισσαρίου...

Με έτος ίδρυσης μόλις το 1979, η ομάδα του Βελισσαρίου, είναι η πρώτη ομάδα του νομού Ιωαννίνων -μετά τον ΠΑΣ- που έσπασε το "φράγμα" της Δ' Εθνικής κατηγορίας και συμμετείχε σε επαγγελματική κατηγορία. 

Έως σήμερα, εξακολουθεί να είναι η 2η ομάδα του Νομού Ιωαννίνων σε συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες (3 φορές). Τη φανέλα της ομάδας έχουν φορέσει παίχτες όπως ο Θόδωρος Γκόλας, ο Μιχάλης Ζιώγας, ο Αλέκος Σιχλοιμίρης, ο Ερμάλ Ταχίρι, ο Θανάσης Χαρίσης, ο Σταύρος Παπαβασιλείου και ο Στράτος Γκαρόζης.

Ο ΑΟ Βελισσαρίου ήταν εκείνη τη σεζόν νεοφώτιστος στον Βόρειο Όμιλο της Γ' Εθνικής και παρέμεινε σε αυτήν την κατηγορία και τις δύο περιόδους που ακολούθησαν (1994-1995, 1995-1996). Σήμερα βέβαια αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα του Νομού...

* Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Δικέφαλος συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με: Προοδευτική, Βελισσάριο, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Ατρόμητο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του μαζεύοντας 8 βαθμούς, έναντι 6 της Προοδευτικής, 5 του ΑΟ Βελισσαρίου και από 4 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ατρομήτου.

Στον β' γύρο πέρασαν ο ΠΑΟΚ και η Προοδευτική με την ομάδα μας να κληρώνεται με τον Απόλλωνα Αθηνών σε διπλά ματς. Νίκη με 1-0 στην Τούμπα και ισοπαλία 4-4 στη Ριζούπολη! 

Στην επόμενη φάση (γ' γύρος), ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό (0-0 και τα δύο ματς, αλλά ήττα με 5-4 στα πέναλτι στην Αθήνα) ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4