Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Αυγούστου 2017

Άλμα πρόκρισης επί της Καρπάτι Λβιβ (2011)

Σαν σήμερα στις 18/8/2011, ο ΠΑΟΚ, επικράτησε στην Τούμπα με 2-0 της Καρπάτι Λβιβ (FC Karpaty Lviv) στο πρώτο παιχνίδι των Play-offs του Europa League, της περιόδου 2011-2012...

O Λάζλο Μπόλονι κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας κατά νου να κρατήσει ο Δικέφαλος τον έλεγχο ου κέντρου και την κυκλοφορία της μπάλας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι Ουκρανοί φάνηκαν πού καλά διαβασμένοι και πέτυχαν να αιφνιδιάσουν με το παιχνίδι τους.

Μάλιστα στο 8' ο Λούκας εκμεταλλεύτηκε μπαλιά στην πλάτη της άμυνάς μας, λανθασμένη εκτίμηση του Κρέσιτς, τσίμπησε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, σέντραρε στην καρδιά της άμυνάς μας αλλά ευτυχώς το σουτ του Χολόντιουκ σταμάτησε πάνω στη γραμμή με κεφαλιά ο Κοντρέρας.

Στο 15΄ στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ στο ματς άνοιξε το σκορ. Πολύ καλή σέντρα από τον Πάμπλο Γκαρσία, κεφαλιά του Αθανασιάδη, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε τη γραμμή.

Στο 22' και στο 29' σουτ του Λαζάρ και σέντρα σουτ του Λίνο πέρασαν λίγο άουτ για να φτάσουμε στο 39΄ όταν ο Λούκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης. O διαιτητής πήρε επάνω του την πολύ δύσκολη φάση, αφού αμφιταλαντεύτηκε για κάποια δευτερόλεπτα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε βελτιωμένος στο παιχνίδι του και στο 56΄ ο Λίνο με ένα διαγώνιο σουτ κεραυνό από πολύ πλάγια θέση έγραψε το 2-0 βάζοντας φωτιά στην Τούμπα που φιλοξένησε 25.000 ΠΑΟΚτσήδες .

Από εκεί και πέρα, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί πιέζοντας ψηλά και μεταφέροντας το παιχνίδι στην περιοχή μας αλλά οι όποιες προσπάθειές τους εκφυλλιζόταν έξω από την περιοχή μας. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και 3ο γκολ στα τελευταία λεπτά αν ένα από τα σουτ του Βιεϊρίνια έβρισκαν στόχο.

Η ομάδα κατάφερε και πήρε σήμερα ένα καθαρό σκορ που της δίνει σαφές πλεονέκτημα στην υπόθεση πρόκριση. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε πως πέρα από το αποτέλεσμα, η γενικότερη εμφάνισή της δεν πρέπει να άφησε ικανοποιημένους πολλούς από τους θεατές, αλλά ούτε και το τεχνικό team. 

Ήταν ολοφάνερο πως οι Ουκρανοί είχαν παιχνίδια στα πόδια τους ένα κομμάτι στο οποίο ο Δικέφαλος υστερεί μιας και βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Έτο, Κοντρέρας (46΄ Μαλεζάς), Τσιρίλο, Λίνο, Αρίας (86΄ Μπαλάφας), Γκαρσία, Λαζάρ (72΄Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης.

Καρπάτι Λβιβ: Τλούμακ, Οσίπκο, Γκόμεζ, Μάλατζιτς, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χολόντιουκ, Χουντόπιακ, Κριστομπάλ (64΄ Βορόνκοφ), Ζένιοφ (56΄ Πατσέκο) και Λούκας (75΄ Κραφτσένκο).

Το κλου της βραδιάς ήταν η παρουσία στην Τούμπα του "επενδυτή με το καπέλο", Βασίλη Φλωρίδη! Ο Έλληνας επιχειρηματίας (;) έφτασε στην Τούμπα στις 19:30 και παρά τις ασφυχτικές πιέσεις για να τοποθετηθεί επί των συζητήσεων που είχε με τη διοίκηση Ζαγοράκη, αυτός αρκέστηκε να αναφερθεί στον αγώνα με την Καρπάτι Λβιβ τονίζοντας «Μόνο τη νίκη, μόνο τη νίκη».


..............................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Λάσλο Μπόλονι:


"Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι πριν τις ερωτήσεις μιας και είμαι πολύ κουρασμένος. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι παρόλο που έχουμε το 2-0 υπάρχει και συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι στην Ουκρανία θα είναι πολύ δύσκολες οι εξετάσεις για μας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλοί οι επιθετικοί μας. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα μπροστά και όλη η ομάδα έμενε πίσω. Μπορεί κάποιες φορές οι επιθετικοί να δέχτηκαν κακές μπαλιές, αλλά έστω και έτσι περίμενα να παίξουν καλύτερα. Στο χώρο του κέντρου δεν είχαμε σωστές τοποθετήσεις. Μετά το 1-0 περίμενα το κέντρο μας να είναι πιο γεμάτο, αλλά ο Λάζαρ ανέβαινε πάνω και ο Γκαρσία με τον Αρίας δεν μπορούν να έχουν όλες τις απαντήσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στην άμυνα.

Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι τακτικά, ανεξάρτητα του γεγονότος ότι είχαμε κάποιες κακές στιγμές. Πρέπει να πω ότι ο Γκαρσία δεν παίζει τυχαία. Έχει μεγάλη ποιότητα. Η σέντρα του στην φάση του 1-0 ήταν εξαιρετική.

Αυτό που θέλω από την ομάδα είναι αυτό που θέλουν και οι φίλαθλοι. Δουλεύουμε πολύ με όλους τους παίκτες. Δουλεύουμε για να ανεβάσουμε το επίπεδο των ποδοσφαιριστών, αλλά αυτό κάποιες φορές δεν είναι αρκετό.

Παρόλο που δεν ήμασταν καλοί δεν ήμασταν και καταστροφικοί. Αν μια μεγάλη ομάδα όπως η Ιντερ έπαιρνε έτσι αποτέλεσμα, όπως εμείς σήμερα, θα λέγαμε μεγάλα λόγια. Θα συμφωνήσω, ωστόσο, ότι η ομάδα πρέπει να ανέβει επίπεδο".

Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ανέφερε: "Δεν ξέρω τον λόγο, ίσως ήταν η υγρασία, αλλά η ομάδα μου σήμερα δεν είχε καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε πει πολλά, είναι αρκετά αυτά που θέλουμε να κάνουμε, όπως το να είμαστε πιο επιθετικοί στο παιχνίδι μας, με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας".

Για την εικόνα της Καρπάτι, σχολίασε:
"Έχει καλό κέντρο και επικίνδυνους παίκτες. Έδειξε ότι είναι μια δυνατή ομάδα".

Για τα συναισθήματα που του δημιούργησε ο σημερινός ΠΑΟΚ: "Ήμουν χαρούμενος για δέκα λεπτά που επέστρεψε ο Κοντρέρας, όμως τώρα δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είμαι χαρούμενος που γύρισε ο Λάζαρ, αλλά έδειξε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα. Είμαι χαρούμενος που σκόραρε ο Κλάους, αλλά δεν μου άρεσε το πρώτο ημίχρονό που έκανε. Μου άρεσε περισσότερο όπως έπαιξε στο δεύτερο μισό".

Για το αν τα γκολ του Κλάους στα μέχρι στιγμής παιχνίδια τον κάνουν να σκέφτεται ότι η ομάδα δεν χρειάζεται νέο σέντερ φορ, τόνισε: "Δεν αλλάζω αυτά που είπα. Δεν αλλάζω τα σχέδιά μου. Είναι δύσκολο να ετοιμάσω την ομάδα. Ξέρω τι μπορούν να προσφέρουν ο Βιεϊρίνια και ο Αθανασιάσης, δεν ξέρω ποια είναι η ακριβής θέση του Φωτάκη, ενώ δεν θέλω να πω κάτι για τον Ρομπέρ ή τον Γεωργιάδη.

Πρέπει να ετοιμάσω μία ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμη τα κατάλληλα εργαλεία. Ίσως πρέπει να μιλήσω με τον Κωνσταντινίδη και να τον πείσω να παίξει! Να ξέρετε ότι καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια".


................................................

Λίνο:
 
"Πήραμε σημαντική νίκη επί της Καρπάτι, όμως, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στη ρεβάνς της Ουκρανίας, καθώς δεν τελείωσε η υπόθεση πρόκριση. Πρέπει να πάμε στο Λβιβ και να δείξουμε την αξία μας. Το δεύτερο ματς θα είναι εξίσου σημαντικό, αλλά θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή".

Κλείνοντας, αφιέρωσε το γκολ στον Πάμπλο Κοντρέρας: "Αφιερώνω το γκολ που σημείωσα στον Πάμπλο Κοντρέρας και στην οικογένεια του. Ο Πάμπλο γύρισε κοντά μας, αλλά τραυματίστηκε. Ελπίζω να μην είναι κάτι το σοβαρό".
 
................................................

Γιώργος Φωτάκης:

"Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπούμε στους ομίλους του Europa League. Το 2-0 μας δίνει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση μιας και καταφέραμε να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Πήραμε τη νίκη που θέλαμε, αλλά πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στη ρεβάνς της Ουκρανίας. 
 
Πρέπει να παρουσιαστούμε το ίδιο συγκεντρωμένοι, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στον αγώνα του Λβιβ, μιας και όλοι έχουμε αντιληφθεί τη σπουδαιότητά του".
 
................................................

Photos και videos από την Τούμπα
 
Πριν το ματς

Η προθέρμανση των ομάδων
H κερκίδα στην Τούμπα πριν την έναρξη
Η είσοδος των ομάδων
Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Αθανασιάδη
Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Λίνο
Δείτε photos από το παιχνίδι

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4