Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Αυγούστου 2017

Στον απόηχο του θριάμβου επί της Σπάρτακ (1997)

Σαν σήμερα στις 13/8/1997, δημοσιεύονται στον τύπο της εποχής, συνεντεύξεις τεσσάρων εκ των πρωταγωνιστών της επικής ανατροπής, επί της Σπάρτακ Τρνάβα, οι οποίοι μίλησαν για τη μεγάλη επιτυχία του Δικεφάλου ...

Ένα μόνο 24ωρο μετά την επική ανατροπή επί της Σπάρτακ Τρνάβα (12/8/1997), τέσσερις από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, μίλησαν για τη μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ ...

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιώργος Τουρσουνίδης, ο Χρήστος Βελλής και ο Πέρσι Ολιβάρες, στις δηλώσεις τους στάθηκαν στη μεγάλη συμβολή του κόσμου για να έρθει εκείνη η ιστορική και ανεπανάληπτη εκείνη ανατροπή, αλλά και στην ψυχή που κατέθεσε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο...

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Πέρσι Ολιβάρες:
"Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο! Είναι μοναδικό συναίσθημα να αισθάνεσαι πως τόσος κόσμος σε αγαπά και σε εκτιμά. Ήμασταν υποχρεωμένοι μετά την ψυχρολουσία που δεχτήκαμε να δώσουμε χαρά σε αυτόν τον κόσμο και ευτυχώς το καταφέραμε. 
 
Ο ΠΑΟΚ πιστεύω πως είναι καλύτερη ομάδα από την Σπάρτακ και αν στη Σλοβακία παίξουμε το 80% των δυνατοτήτων μας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο αγώνας αυτός έγινε πολύ νωρίς για τον ΠΑΟΚ, από εδώ και πέρα θα ανεβαίνουμε".

Χρήστος Βελλής: "Από εμάς εξαρτάται η πρόκριση. Αν παίξουμε σαν ΠΑΟΚ και αποφύγουμε τα λάθη θα περάσουμε. Ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε ευκαιρίες, αλλά ήρθε εκείνο το καταστροφικό πεντάλεπτο και η ολιγωρία στην άμυνα που μας έριξαν στον γκρεμό. 
 
Μας βοήθησε η αποβολή είναι αλήθεια, αλλά το πιο σημαντικό είναι που δεν φοβηθήκαμε και δεν το βάλαμε κάτω. Το 0-3 ήταν πολύ βαρύ για μας, αλλά πεισμώσαμε και τα δώσαμε όλα. Τελικά όλα πήγαν καλά, χάρη βέβαια και στη βοήθεια του κόσμου που ήταν φανταστικός".

Γιώργος Τουρσουνίδης: "Στο 0-3 παγώσαμε όλοι. Δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως είναι αλήθεια αυτό που συμβαίνει! Ούτε καταλάβαμε τι έγινε! Μας αιφνιδίασαν. Ξέραμε ότι η Σπάρτακ είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα χάνει ξαφνικά με 0-3 και μάλιστα σε ρυθμό προπόνησης... 
 
Είδα κάποιους φιλάθλους να φεύγουν από το γήπεδο στο 0-3 και στενοχωρήθηκα! Είχαν δίκιο όσοι απογοητεύτηκαν. Αλλιώς περίμεναν το ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας και άλλα έβλεπαν στο γήπεδο. Ο κόσμος όμως του ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. 
 
Ότι και να πεις για αυτόν τον κόσμο θα είναι λίγο. Αυτοί ήταν το Α και το Ω της επιτυχίας μας, μάς βοήθησαν αφάνταστα. Σκύψαμε το κεφάλι και τα δώσαμε όλα για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Τα καταφέραμε και νομίζω ότι είναι σπουδαίο κατόρθωμα".

Τέλος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σε μια μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε για το συγκεκριμένο ματς...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Φοβήθηκες πριν εκτελέσεις το πέναλτι: "Και ποιος δηλαδή δεν φοβάται! Η εσχάτη των ποινών είναι δύσκολη υπόθεση. Δεν απαιτεί μόνο επιδεξιότητα, θέλει και γερά νεύρα. Έχω συνηθίσει στις επικίνδυνες αποστολές".

Πήρες μόνος σου την πρωτοβουλία να το εκτελέσεις ή στο είχε αναθέσει ο Αναστασιάδης: "Αυτός που συνήθως εκτελεί τα πέναλτι είναι ο Τουρσουνίδης (μπήκε αλλαγή στο 35'). Τη συγκεκριμένη στιγμή (32') ήταν εκτός αγώνα. Η επόμενη επιλογή του προπονητή είμαι εγώ".

Όσο για το πώς γύρισε το ματς, σχολίασε: "Θα φανεί ίσως ρομαντικό, αλλά η ψυχή και το πάθος που δείξαμε στη δύσκολη ώρα, ήταν εκείνα τα στοιχεία που έφεραν τα πάνω κάτω. Δεν δειλιάσαμε και δεν καταθέσαμε τα όπλα μπροστά στη ρέντα των Σλοβάκων".

Για το πώς έγινε το 0-3, ανέφερε: "Ανεξάρτητα από όσα λέγονται για τον αντίπαλο ξέραμε πως είναι μια καλή ομάδα. Καλογυμνασμένη, πειθαρχημένη, γερό σύνολο με δυο λόγια. Βέβαια τους βοήθησε και η μορφή του παιχνιδιού, το γρήγορο γκολ που πέτυχαν. Η ρεβάνς προμηνύεται δύσκολη, εκτιμώ όμως ότι έχουμε τον πρώτο λόγο".

Για το αν ο ΠΑΟΚ υποτίμησε τον αντίπαλο: "Όχι και το λέω κατηγορηματικά. Απλά δε δείξαμε ιδιαίτερη πυγμή στις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις με αποτέλεσμα οι Σλοβάκοι να φορτσάρουν και ξαφνικά να πάρουν κεφάλι στο σκορ".

Για το αν φταίει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για αυτό, τόνισε: "Όχι βέβαια! Πάντα και παντού γίνονται λάθη, δεν μπορεί να φταίει συνέχεια ο προπονητής. Αντίθετα οι συμβουλές του στο ημίχρονο, επέδρασαν θετικά στην ψυχολογία μας. Μας εμψύχωσε να να αρχίσουμε το 2ο ημίχρονο, με τον τρόπο που τελειώσαμε το πρώτο".

Όσο για το αν η προετοιμασία για ένα τέτοιο ματς ήταν άρτια: "Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, επί 1,5 μήνα κοπιάζαμε για αυτό το ματς. εντάξει λάθη έγιναν, μην είμαστε όμως και πλεονέκτες! Η ομάδα κατάφερε να ανατρέψει ένα βαρύ σκορ και να αποκτήσει προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και τίποτε άλλο".

Για τη συμπαράσταση του κόσμου: "Τρελάθηκα με τη συμπαράσταση των οπαδών μας! Χάναμε και αυτοί τραγουδούσαν! Δε σταμάτησαν στιγμή να φωνάζουν για να μας τονώσουν το ηθικό. Πραγματικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει κάθε θυσία. Είχα καιρό να νιώσω έτσι. Μακάρι και άλλες ομάδες να είχαν τέτοιο, ηρωικό θα το χαρακτήριζα κοινό".

Για την αποβολή του Σπύρου Μαραγκού: "Ήταν σημαντική απώλεια δεν το κρύβω. Ο Σπύρος έκανε μεγάλο παιχνίδι. Το θετικό είναι πως αντιδράσαμε με τη δέουσα ψυχραιμία και κατορθώσαμε να φύγουμε νικητές".

Τέλος για τη ρεβάνς υπογράμμισε: "Καλύτερα να μη μιλήσω για τη ρεβάνς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες της αποστολής μας και πάμε για να πάρουμε την πρόκριση. Τίποτε άλλο".

* Ο ΣΦ ΠΑΟΚ Αμπαλαέα, μετά το παιχνίδι, σε ανακοίνωσή του έγραψε το επικό σχόλιο: "ΠΑΟΚάρα σε ευχαριστούμε για το δωρεάν καρδιογράφημα!"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4