Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Αυγούστου 2017

Άλμα πρόκρισης στο Ισραήλ (2012)


Σαν σήμερα στις 2/8/2012, ένας σοβαρός και διαβασμένος ΠΑΟΚ, επικράτησε στο "Ραμάτ Γκαν" με 0-2, της Μπνέι Γεχούντα, στο 1ο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου, του UEFA Europa League, της περιόδου 2012-2013...

 
Η νίκη επιτεύχθηκε χάρη στα γκολ των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη, βάζοντας υποθήκη για πρόκριση στα play offs του Europa League...

Ο Γιώργος Δώνης κατέβασε την ομάδα με το κλασικό πλέον 4-4-2 και μετά το πρώτο 5λεπτο είδε τους παίκτες του να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, αλλάζοντας πολλές πάσες στη μεσαία γραμμή, ελέγχοντας το ρυθμό του ματς. 

Σταδιακά άρχισαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Γιεχούντα, απειλώντας κυρίως από τα αριστερά με τους πολύ καλούς Λίνο και Ρομπέρ. Έλειπε όμως η καλή κάθετη πάσα που θα έφερνε τους κυνηγούς μας σε θέση βολής .

Αμυντικά η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά, και πιέζοντας ψηλά ανάγκασε τους Ισραηλινούς σε λάθη και ουσιαστικά τους έκανε να μοιάζουν τελείως ακίνδυνοι. 


Καλές στιγμές για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 10' όταν ο Ρομπέρ βρέθηκε μόνος του από αριστερά έκανε την συρτή σέντρα, όμως, τελευταία στιγμή και μπροστά από κενή εστία έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί.

Στο 15' όταν ο Λίνο σέντραρε, αλλά δεν βρήκαν για λίγο την μπάλα οι Αθανασιάδης και Γιάννου και στο 36' όταν σε δυνατό σουτ του Γκαρσία η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι φάνηκαν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημά της όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Το χρονόμετρο έδειχνε το 62', όταν ο Γεωργιάδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε και σημάδεψε την γωνία του Αγιενούγκμπα κάνοντας το 0-1.

Δέκα λεπτά αργότερα στο 72' μετά από εξαιρετική συνεργασία των Πέλκα και Ρομπέρ, η μπάλα έφτασε στον Αθανασιάδη, ο οποίος από κοντά έγραψε το τελικό 0-2.

Από εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο Τελ Αβίβ να χαίρονται το διπλό που σήμαινε ένα ακόμα ευρωπαϊκό βήμα για τον Δικέφαλο του Βορρά, που να μην ξεχνάμε βρισκόταν σε φάση προετοιμασίας και είχε και σημαντικές απουσίες εκείνη την ημέρα...

Οι συνθέσεις:

Μπνέι Γεχούντα:
Αγιενούγκμπα, Αζούζ, Κοέν, Μόρι, Έντρι, Ιβασκεβίτσιους, Μενάσε (46' Αμπού Ζαίντ), Ναούμ (66' Αγκάιεφ), Γκαλβάν (81' Λέβι), Μαρίνκοβιτς και Ν' Ντλόβου.
 
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κουμάλο, Κατσικάς, Γκαρσία, Λάζαρ (75΄Κάτσε), Γεωργιάδης (81΄Σαλπιγγίδης), Ρόμπερ, Αθανασιάδης, Γιάννου (71' Πέλκας).

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4