Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιουλίου 2017

Η "τράμπα" Παθιακάκη με Φίλη (1978)

Σαν σήμερα στις 31/7/1978, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος συμφώνησαν την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου να ανταλλάξουν δύο παίκτες...

Ανέκαθεν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών επιφύλασσε εκπλήξεις, με τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής να μην είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο...

Το καλοκαίρι του 1978 (σαν σήμερα στις 31/7), ΠΑΟΚ και Πανιώνιος συμφώνησαν την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου να ανταλλάξουν δύο παίκτες.
 
Ο Δικέφαλος θα παραχωρούσε στους Νεοσμυρνιώτες τον Γιάννη Παθιακάκη για να πάρει τον τερματοφύλακα Απόστολο Φίλη.

O Παθιακάκης, ο οποίος είχε προσαρμοστεί απόλυτα στον ΠΑΟΚ, επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, τους οποίους σεβάστηκε απόλυτα ο Παντελάκης.

Η βασική προϋπόθεση ήταν όμως, κατεβαίνοντας ο παίκτης στην Αθήνα να μην παίξει σε ανταγωνιστική με τον ΠΑΟΚ ομάδα...

Οι οικογενειακοί λόγοι που επικαλέστηκε τότε ο Παθιακάκης, αν και ήταν γνωστοί στους δημοσιογράφους που έκαναν το ρεπορτάζ του Δικεφάλου δεν βγήκαν ποτέ προς τα έξω.

Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΟΚ είχαν βάλει αρχικά σαν στόχο τον βασικό τερματοφύλακα του Πανιώνίου, Ζαφείρη Κάκαρη, αλλά έκαναν πίσω όταν έμαθαν πως θα στοίχιζε κοντά στα 10.000.000 δρχ, σημαντικό ποσό για την εποχή.
 
Έτσι και αλλιώς η ομάδα έψαχνε για δεύτερο τερματοφύλακα, καθώς ο Μλάντεν Φούρτουλα ήταν ήδη βασικός και καταξιωμένος.

Ο Παντελάκης έριξε στο τραπέζι το όνομα του Φίλη και ο ομόλογός του στον Πανιώνιο (Δαβάκης), αυτό του μέσου Γιάννη Παθιακάκη που είχε έρθει στην Τούμπα το περασμένο καλοκαίρι καταγράφοντας 18 συμμετοχές και 2 γκολ.

Το απόγευμα εκείνης της μέρας, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού (!), με τον έφορο του ΠΑΟΚ, Φούλη Μαρτινίδη να φέρνει το δελτίο του Παθιακάκη και οι παράγοντες της αθηναϊκής ομάδας αυτό του Απόστολου Φίλη.

Παρουσία των δύο ποδοσφαιριστών έπεσαν οι υπογραφές στα δελτία, ακολούθησε συζήτηση για αυτό το μεταγραφικό πάρε - δώσε και στη συνέχεια ο Μαρτινίδης ανέβηκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη...

Για να πάρει ο ΠΑΟΚ τον 
Φίλη και ο Πανιώνιος τον Παθιακάκη, το μόνο που συμφωνήθηκε ήταν να γίνει στην Τούμπα ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στις 30/8, με τις εισπράξεις να τις μοιράζονται οι δύο σύλλογοι.

Ο Πανιώνιος συμφώνησε με τον Παθιακάκη να του δώσει 350.000 δρχ για έναν χρόνο, ενώ το ποσό που πήρε ο Φίλης από τον ΠΑΟΚ δεν έγινε γνωστό.

Μάλιστα ο Παθιακάκης πριν υπογράψει το δελτίο του, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο αναφερόταν πως μετά από έναν χρόνο θα έχει δικαίωμα μεταγραφής σε ομάδα της αρεσκείας του, φτάνει να έφερνε στον σύλλογο 3.000.000 δρχ.

Αυτό βέβαια δεν χρειάστηκε να συμβεί, καθώς ο παίκτης έμεινε στον Πανιώνιο ως το 1981, όταν και μετακόμισε στον Εθνικό Πειραιώς...

Όσον αφορά τον 29χρονο τότε Φίλη, και αυτός παρέμεινε στον ΠΑΟΚ για μια τριετία (1978-1981), αγωνιζόμενος σε 34 παιχνίδια!

Την επόμενη μέρα, μαζί με τον Παντελάκη, ταξίδεψε στη Γερμανία όπου βρισκόταν η αποστολή της ομάδας, ενώ με το κλείσιμο της προθεσμίας για μεταγραφές, ο Δικέφαλος απέκτησε τον Θόδωρο Αποστολίδη από την Καστοριά και τον Θωμά Σίγγα από τη Νάουσα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4