Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιουλίου 2017

Η μεταγραφή του Πατρίτσιο Καμπς στον ΠΑΟΚ (2000)


Σαν σήμερα στις 24/7/2000, ο ΠΑΟΚ 
πραγματοποίησε μια σπουδαία μεταγραφή, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό Πατρίτσιο Καμπς...

Αυτός θα αποτελούσε την πολύ μεγάλη μεταγραφή την οποία προσπαθούσε εκείνο το καλοκαίρι διακαώς να κάνει ο Μπατατούδης, με τον Καμπς (είχε και ιταλικό διαβατήριο) να έχει σηκώσει ως τότε πέντε πρωταθλήματα Αργεντινής, 3 Κύπελλα στη χώρα του και 1 διηπειρωτικό (2-0 τη Μίλαν)!

O παίκτης της Βελέζ έφτασε στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών το απόγευμα και στο αεροδρόμιο βρέθηκαν περίπου 400 οπαδοί του ΠΑΟΚ για να τον υποδεχτούν. 

Ο Καμπς στις πρώτες του δηλώσεις είχε τονίσει: "Έχω ακούσει πολλά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ! Μου έχουν πει τι γίνεται κάθε Κυριακή στην Τούμπα. Δεν περίμενα να έρθει τόσος κόσμος να με υποδεχτεί στο αεροδρόμιο. Με εντυπωσίασαν! Αυτό όμως που έχω στο μυαλό μου είναι να πάω όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην Αυστρία και να ξεκινήσω προπονήσεις με την καινούρια μου ομάδα. Περισσότερα θα πω στο γήπεδο".

Η μεταγραφή του Καμπς είχε ολοκληρωθεί λίγες ώρες νωρίτερα στα γραφεία της ΕΡΓΑΣ στην Αθήνα, όπου ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο διάρκειας τεσσάρων ετών και αφού είχε περάσει ιατρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. 
 
Ο Μπατατούδης για να πάρει τον παίκτη από τη Βελέζ, θα πλήρωνε συνολικά 1.500.000.000 δρχ (!), καταβάλλοντας τα 400.000.000 δρχ με την υπογραφή του παίκτη! 
 
Τον Καμπς συνόδευσε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Βελέζ, Εντουάρντο Μουσά και παρουσιάστηκε επίσημα στο "Μακεδονία Παλλάς" την επόμενη μέρα (25/7), μαζί με τον νεοαποκτηθέντα επίσης play maker της ομάδας μπάσκετ, Άγγελο Κορωνιό (αμφότεροι φορούσαν τη φανέλα με το 10!)...
Τα νέα για την απόκτηση του Καμπς, έφτασαν και στο Ζέεφελντ όπου προετοιμαζόταν η ομάδα, με τον Γιώτη Εγκωμίτη να δηλώνει: "Ξέρουμε για την καινούρια μεταγραφή της ομάδας, ακούσαμε ότι πρόκειται για καλό παίκτη. 
 
Περιμένουμε με αγωνία να τον δούμε από κοντά, θεωρούμε ότι η παρουσία του θα ισχυροποιήσει την ομάδα. Άλλωστε όποιος καινούριος ποδοσφαιριστής αποκτάται και είναι καλός, πάντα βοηθάει".

Τον Πατρίτσιο Καμπς συνόδευσε στο Ζέεφελντ ο Μλάντεν Φούρτουλα, ενώ ο Κρυσταλλίδης μιλώντας για την αξία της μεταγραφής είχε πει: "Δεν μπορεί να περνά απαρατήρητη η μεταγραφή ενός παίκτη που έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα (12) και έρχεται στην Ελλάδα 28 ετών και όχι σε ηλικία απόσυρσης".
Η κορυφαία στιγμή στην παρουσία του Καμπς στον ΠΑΟΚ, ήταν τα δύο γκολ που σημείωσε στη ρεβάνς με την Ουντινέζε (9/11/2000) και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα μας! 
 
Κατέγραψε μόλις 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της Νότιας Αμερικής (Βελές, Εστουδιάντες Τέκος, Ολίμπια, Κίλμες)
Παρακάτω, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 2000-2001
Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Κουλακιώτης, Καμπς, Κατσιαμπής, Ναλιτζής, Σαμοτούλσκι, Αμπονσά. Καθιστοί: Εγκωμίτης, Γεωργιάδης, Βενετίδης, Κωνσταντινίδης, Σπάσιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4