Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Ιουνίου 2017

Νίκη επί της Καβάλας, μέσα σε γκρίνια (1971)

Σαν σήμερα στις 13/6/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καβάλα, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1970-1971 ...

Το παιχνίδι έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό στο "ουδέτερο Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες αφού ήταν εκτός αποστολής οι: Φουντουκίδης, Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Χατζηϊωάννου.

Από αυτούς κάποιοι ήταν τραυματίες, κάποιοι τιμωρημένοι και κάποιοι ... αδειούχοι!

Η ομάδα κατέβηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, που όμως ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και ικανοποίησαν με την απόδοσή τους.

Στις αρχές του αγώνα ο κόσμος τα έβαλε με τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν και οι οποίοι θεωρήθηκαν υπαίτιοι για την απώλεια του Κυπέλλου, στη συνέχεια όμως, η εξέλιξη του ματς, έκανε τους φιλάθλους να σταματήσουν να ασχολούνται με το παρελθόν και να χειροκροτήσουν το παρόν.

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 23', όταν ο Μπέλλης εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Ασλανίδη και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα της Καβάλας Παντελάκο και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη.
Το παθητικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες για τον Δικέφαλο στα υπόλοιπα λεπτά, δεν επέτρεψαν τον δείκτη του σκορ να ανέβει και έτσι έμεινε το φτωχό 1-0 ως την στιγμή που ο διαιτητής Καστανός, σφύριξε για τελευταία φορά...

Συνολικά ο Αχιλλέας Ασλανίδης σε εκείνη τη σεζόν σημείωσε 13 γκολ – 9 στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο Ελλάδος. Πίσω του σε όλες τις διοργανώσεις ακόλουθησαν ο Κούδας (7 πρωτάθλημα – 1 Κύπελλο Ελλάδας – 1 Ευρώπη) και ο Παρίδης (4 πρωτάθλημα – 5 Κύπελλο Ελλάδας).

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Καβάλα ήταν οι Παπαδόπουλος, Μπέλλης, Σαράφης, Πουλασιχίδης και από τους φιλοξενούμενους οι Παντελάκος, Ανέστης, Λιόλιος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Κοντογιώργος, Παπαδόπουλος Π., Μπέλλης, Σαράφης, Ασλανίδης, Μαντζουράκης (75′ Στεργιάδης), Χατζηαντωνίου (60′ Σταυρίδης), Λάζος, Πουλασιχίδης.

Καβάλα: Παντελάκος, Κόκκαλης, Μπουγατσάς (59' Μπλέκος), Τάτσης, Πλατωνίδης, Μαχαιρίδης, Λιόλιος, Κοψαχείλης, Χρυσαφίδης, Παπαδόπουλος, Φιλιππίδης.
* Πριν από το παιχνίδι τιμήθηκε η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ από τη διοίκηση. Να σημειωθεί πως στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν στην Τούμπα, εκείνη την ημέρα, κέρδισαν και την Καβάλα με 3-0!
* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 68 βαθμούς, 38-32 τέρματα, 12 νίκες -10 ισοπαλίες - 12 ήττες, έχοντας στον πάγκο του στα πρώτα 14 ματς τον Χόρβατ, σε 5 τον Γιώργο Χασιώτη για να έρθει στη συνέχεια ο Λες Σάνον (15 παιχνίδια, αλλά τρεις συνεχόμενες σεζόν στα χρόνια που ακολούθησαν!)

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σταυρίδης να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ, λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4