Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουνίου 2017

Σκόνταψε ΚΑΙ στη Ριζούπολη (1977)

Σαν σήμερα στις 19/6/1977, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον κακό του δαίμονα εκείνα τα χρόνια, Απόλλωνα Αθηνών, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1976-1977 ...

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1976-1977 ήταν από τα πλέον αμφίρροπα εκείνης της δεκαετίας...

Ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο ο ΠΑΟΚ το έχασε ουσιαστικά την προηγούμενη αγωνιστική (32η), όταν μπροστά σε 45.000 οπαδούς του δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην κατάμεστη Τούμπα, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία.

Σαν σήμερα στις 19/6/1977, η ομάδα μας ταξίδεψε στη Ριζούπολη για να αντιμετωπίσει τον κακό της δαίμονα εκείνα τα χρόνια, Απόλλωνα Αθηνών, που βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη και πάλευε να αποφύγει τον υποβιβασμό!
Ο ΠΑΟΚ είχε μια ελαφρά υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά σε καμιά περίπτωση η απόδοση των παικτών του Μπίλι Μπίγκαμ δεν ήταν τέτοια ώστε να μιλάμε για άδικο αποτέλεσμα!

Ο Δικέφαλος έδειξε μια αδικαιολόγητη υπεροψία στην αναμέτρηση, αν και η μάχη του τίτλου ήταν ανοιχτή, είχε αρκετούς από τους βασικούς του παίκτες σε πολύ μέτρια μέρα και το τελικό 0-0 χαρακτηρίζεται σαν δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ αφού πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει, ανέβασε στροφές στην επανάληψη και είχε στο δίλεπτο 61' - 62', δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα.
Στην πρώτη περίπτωση το σουτ του Αναστασιάδη το απέκρουσε στη γραμμή ο Ψιμόγιαννος και στη δεύτερη κεφαλιά του ίδιου παίκτη την απέκρουσε δύσκολα ο Τάκης Παντέλης.

Ο διαιτητής Λαγογιάννης απέβαλε στο 82' τον Σασσάνη που είδε δεύτερη κίτρινη για αντιαθλητικό παιχνίδι.
 
Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Παντέλης, Στασινόπουλος, Οικονόμου, Τζιβόγλου, Σασσάνης, Καρυπίδης, Ροκκάς (84' Τιμοθέου), Δοντάς (87' Θεοφιλόπουλος), Ψιμόγιαννος, Παθιακάκης, Βρεττός.

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Ιωσηφιδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας (60' Δαμανάκης), Γκουερίνο (71' Ορφανός), Αποστολίδης.

Η βαθμολογία μετά την 33η αγωνιστική:
* Στην αρχική εικόνα φαίνεται ο τερματοφύλακας Παντέλης να πραγματοποιεί έξοδο και να ετοιμάζεται να μπλοκάρει την μπάλα.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4