Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Ιουνίου 2017

Ισοπαλία στο φινάλε μιας επιτυχημένης σεζόν (1974)

Σαν σήμερα στις 19/6/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Αυτή την μέρα γράφτηκε ο επίλογος μιας επιτυχημένης αγωνιστικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, ενώ παράλληλα έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά.

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 8.000 θεατές (6.794 τα εισιτήρια) τρεις ημέρες μετά τα επινίκια για τον θρίαμβο στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη έχοντας σημαντικές απουσίες, καθώς οι Κούδας, Τερζανίδης ήταν τραυματίες, ενώ ο Τσιλιγκιρίδης ήταν τιμωρημένος.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχασε και τον Κώστα Ιωσηφίδη που αποχώρησε με πρόβλημα από το γήπεδο στο 65'.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, με λιγότερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και σαφώς περισσότερες στο δεύτερο.
Στο 63' ο Ασλανίδης με σουτ άνοιξε τελικά το σκορ για τον Δικέφαλο, ενώ ο Βαλαχάς λίγα λεπτά αργότερα ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με σουτ σε μια σπάνια αντεπίθεση των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου.

Στο 82' ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία με τον Σαράφη για να πάρει πάλι προβάδισμα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς προσέκρουσε στο δοκάρι.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης (65′ Λάζος), Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Τσακιρόπουλος (46′ Κερμανίδης), Σαράφης, Ασλανίδης, Παρίδης.

Ολυμπιακός Βόλου: Καραΐσκος Ι, Βαλιανάτος, Πασχαλίδης, Καϊμάκης, Ζάμπας, Βούλγαρης, Γιακάκογλου, Κουτσοκώστας (89' Σταμουλάκης), Βαλαχάς (81' Λιάκος), Καραΐσκος ΙΙ, Παπαγιάννης
* Ο ΠΑΟΚ την σεζόν 1973-1974 πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου Κυπέλλου της ιστορίας του, ενώ παράλληλα έφτασε ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης όπου αντιμετώπισε τη Μίλαν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4