Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιουνίου 2017

Αποκλεισμός από τον ΠΑΣ Αβέρωφ (1963)

Σαν σήμερα στις 16/6/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Γιάννινα τον ΠΑΣ Αβέρωφ (ομάδα πρόγονο του σημερινού ΠΑΣ Γιάννινα), για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1962-1963...

Η σημερινή μέρα (16/6) είναι σίγουρα μια μέρα χαράς για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς σαν σήμερα το 1974 σηκώσαμε το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ το 1985 το πρωτάθλημα.

Είναι όμως και μια μέρα που έφερε έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 1962-1963, όταν ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε για την προημιτελική φάση να αντιμετωπίσει στα Γιάννινα τον ΠΑΣ Αβέρωφ (ομάδα πρόγονο του σημερινού ΠΑΣ).

Ο Δικέφαλος έχοντας αποκλείσει για τη φάση των "32" τη Βέροια και για τη φάση των "16" τον Φωστήρα, μετά από ταξίδι 10 (!) ωρών έφτασε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και την επόμενη έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ Αβέρωφ, γνωρίζοντας ήττα - αποκλεισμό με 2-0! 

Το παιχνίδι έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο και αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία των γηπεδούχων στην ιστορία τους (ιδρύθηκαν το 1932).

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε αντεπίθεση ο Παπαδημητρίου, αν και βρέθηκε σε θέση για γκολ, προτίμησε να πασάρει στον αμαρκάριστο Σιόντην, ο οποίος με δυνατό σουτ σημείωσε 1-0. 

Στο 66' ο Παπαδημητρίου κέρδισε την κεφαλιά από τους αμυντικούς μας, βρήκε και πάλι αμαρκάριστο τον Σιόντη και αυτός χωρίς να δυσκολευθεί πλάσαρε από κοντά τον Μιχαηλίδη, γράφοντας το 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Αβέρωφ: Β. Τζαμάκος, Πεπές, Αναστασίου, Γ. Σιόντης, Γουνίδης, Π. Τζαμάκος, Κώττης, Κλήμης, Μ. Σιόντης, Παπαδημητρίου, Λέκκας.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Μακρής, Νικολαίδης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Μαρβάκης, Σαββίδης, Συμεωνίδης.

* Για την ιστορία ο ΠΑΣ Αβέρωφ στον ημιτελικό, έχασε με 4-0 από τον νεοϊδρυθέντα (1961) Πιερικό στην Κατερίνη, ένας Πιερικός που πέρασε για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία του στο τελικό, όπου έχασε με 3-0 από τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο. 

* Η 21η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1962-63 ήταν μια διοργάνωση με αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, αλλά και εκπλήξεις. Χωρίς αγώνες ως τη φάση των "32" έφτασαν οι 16 ομάδες της φάσης των "16" της προηγούμενης χρονιάς (1961-62).

Από της ομάδες Α' εθνικής εκείνης της χρονιάς αναγκάστηκαν να περάσουν από προκριματικούς αγώνες οι Παναιγιάλειος, Προοδευτική, Φωστήρας και Αιγάλεω, με το τελευταίο να δέχεται τον αποκλεισμό-έκπληξη από τον Ποσειδώνα Γλυφάδας, σωματείο της Α' ΕΠΣ Αθηνών δύο κατηγορίες χαμηλότερα.

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1962-1963
Διακρίνοντα από τα αριστερά όρθιοι: Χασιώτης, Πρόγιος, Μουρατίδης, Απαλάκης, Ραπτόπουλος. Καθιστοί: Βασιλειάδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4