Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιουνίου 2017

Με το μυαλό στον τελικό του ΟΑΚΑ (1983)

Σαν σήμερα στις 26/6/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Εκτός του ότι ήταν η τελευταία και αδιάφορη βαθμολογικά για το ΠΑΟΚ αγωνιστική,οι πάντες στην ομάδα είχαν στραμμένη την προσοχή τους στον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ που ακολουθούσε στις 29/6/1983.
 
Ο Γερμανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Χάινς Χέερ, βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς του παίκτες (εννιά συνολικά!)

Οι 9 αυτοί παίκτες ήταν οι Κούδας, Γκουερίνο, Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Κωστίκος, Αλαβάντας, Δημόπουλος, Φούρτουλα και Τρίμχολντ, που βρέθηκαν ή στον πάγκο ή εκτός αποστολής, για να είναι ξεκούραστοι και ετοιμοπόλεμοι στον τελικό.

Μπροστά σε 8.000 θεατές (6.704 τα εισιτήρια), σε ένα ήσυχο ματς, χωρίς φανατισμό και τα σχετικά, οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι τα μισά του ημιχρόνου την εστία του Τάκη Παντέλη και άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Κόβη, με ένα τυχερό γκολ, αφού η μπάλα έφτασε στον σκόρερ μετά από κόντρα στο σώμα του Χάρη Μπανιώτη.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ισορρόπησε, έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σίγγα στο 26' και στην επανάληψη ο Χέερ πέρασε στο ματς τους Κωστίκο - Γκουερίνο, αλλά οι γηπεδούχοι στο 84' έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Μαυρίδη.

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Αποστόλου, ενώ διακρίθηκαν οι Γεωργόπουλος, Πέλλιος και Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μήνου, Μπέριος, Ταράσης, Κυράστας, Κόβης, Παπαβασιλείου, Τσινός, Δοντάς (65' Κλης), Λιβαθηνός (56' Μαυρίδης), Μακροδημήτρης, Γαλάκος.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Αποστόλου, Πέλλιος, Μπανιώτης, Αποστολίδης, Τσουρέλας (55' Γκουερίνο), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος, Βασιλάκος, Σίγγας (48' Κωστίκος), Τριανταφυλλίδης.
* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4