Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Ιουνίου 2017

Το άδοξο φινάλε της σεζόν (1977)

Σαν σήμερα στις 26/6/1977, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1976-1977 ...

Αυτή την αγωνιστική έπεσε η αυλαία ενός πρωταθλήματος το οποίο ο Δικέφαλος το διεκδίκησε σχεδόν μέχρι το τέλος του...

Ήταν το 18ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Α' Εθνικής και ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε μπροστά σε 5.000 φίλους του (3.909 τα εισιτήρια και εμφανέστατη η απογοήτευση) τον ΟΦΗ.
Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά "κλώτσησε" την ευκαιρία να κάνει το νταμπλ, καθώς αφενός για το πρωτάθλημα όλα κρίθηκαν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και αφετέρου το κύπελλο χάθηκε πάλι από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Καραϊσκάκης!

Η ομάδα σε κάποια από τα καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου, ενώ σε κάποια άλλα κυριολεκτικά "σφάχτηκε" από τα καλά παιδιά με τις μαύρες στολές!

Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ σε αυτή την τελευταία αγωνιστική, ο Μπίλι Μπίγκαμ κατέβασε την ομάδα με αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες.
Ο Δικέφαλος είχε στο πρώτο μισό κορυφαίο τον Άγγελο Αναστασιάδη, η απουσία του οποίου στην επανάληψη (λόγω τραυματισμού), ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή!

Στο 36' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με πέναλτι (ανατροπή του Κούδα) το οποίο εκτέλεσε ο Αναστασιάδης.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 76' με τον Καραΐσκο και με αυτό το σκορ ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Παναγιωτίδης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης (56' Καπουσούζης), Μποδιτσόπουλος, Βούλγαρης, Κούδας, Αποστολίδης, Ορφανός.

ΟΦΗ: Πανακάκης, Τζιράκης, Κορωνάκης (51' Μαρκετάκης), Αλεξανδρής, Βασιλείου, Γιαλαμάς, Φουστανάκης, Ροδιτάκης, Ξωμεριτάκης, Παπαδόπουλος, Καραΐσκος.
* Στην αρχική εικόνα φαίνονται ο Κούδας, ο Αναστασιάδης και ο Αποστολίδης σε επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4