Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαΐου 2017

Νίκη με Παναθηναϊκό στη φλεγόμενη Τούμπα (2011)

Σαν σήμερα στις 8/5/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για τα play offs της Super League, της περιόδου 2010-2011...

Ένας ψυχωμένος Δικέφαλος κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στη "ζεστή" Τούμπα, μπήκε με το δεξί στα play off και πήρε το τρίποντο, χάρη στο οποίο έπιασε την αθηναϊκή ομάδα στην ειδική βαθμολογία, ενώ παράλληλα ανέβηκε κατακόρυφα η ψυχολογία των παικτών του Δικεφάλου για τη συνέχεια.

Μεγάλη η βοήθεια του κόσμου που στάθηκε υποδειγματικά δίπλα στην ομάδα, δίνοντας ώθηση επί 90 λεπτά στους παίκτες μας. Για μια ακόμα φορά απέδειξε πως όταν θέλει... μπορεί!
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, αμυντική τετράδα τους Έττο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο, αμυντικά χαφ τους Βιτόλο και Γκαρσία. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού, δεξιά του ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και προωθημένος ο Αθανασιάδης που προτιμήθηκε από τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να παίζουν αναγνωριστικά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από τα πλάγια, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια.

Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους έψαχναν τον Σισέ που ήταν ο αποδέκτης των περισσότερων φάσεων και μάλιστα 1-2 φορές απείλησε την εστία του Χαλκιά.

Μετά το 30΄ο Δικέφαλος παροτρυνόμενος από 23.000 περίπου οπαδούς (19.391 εισιτήρια), ανέβασε την απόδοσή του, δημιούργησε καταστάσεις μπροστά στην εστία του Τζόρβα, χωρίς όμως να έχει την κλασσική ευκαιρία. 

Καλύτερη στιγμές για την ομάδα μας, ένα σουτ του Τσιρίλο που έδιωξε δύσκολα ο Τζόρβας σε κόρνερ, και μια προσπάθεια του Αθανασιάδη που όμως κοντραρίστηκε στα σώματα.
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, σίγουρα ξεχάστηκε γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν, καθώς οι παίκτες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με τις προσωπικές μονομαχίες να κυριαρχούν και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κόσμου. 

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος, ξέροντας πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και άνοιξε το σκορ με τον Κλάους στο 57΄. 

Ο σκόρερ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με ιδανικό τρόπο τίναξε το πλεκτό, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας. Προηγήθηκε καλοζυγισμένη σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά.

Η αθηναϊκή ομάδα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς ουσιαστικά να προβληματίσει την άμυνά μας που έλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας και δεν άφηνε τους παίκτες του Φερέιρα να απειλήσουν τον Χαλκιά. 

Στο 74' ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μαροκινό Ελ Ζαρ που μπαίνοντας στην περιοχή του Τζόρβα, την κατάλληλη στιγμή με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.
Πέντε λεπτά αργότερα (79') ο Σισέ  μείωσε σε 2-1, μετά από σέντρα του Βύντρα, στη μοναδική στιγμή που αδράνησε η άμυνά μας. 

Από το σημείο αυτό και μετά το παιχνίδι των φιλοξενούμενων άνοιξε και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διερύνει τη νίκη του αν ο Μουσλίμοβιτς ήταν πιο προσεχτικός στις δύο φάσεις που βρέθηκε μπροστά στον Τζόρβα... Ειδικά στην πρώτη έχασε αυτό που δε χάνεται!

Kλειδί του παιχνιδιού η κίνηση του Χάβου να φέρει τον Βιεϊρίνια στα δεξιά, μιας και ο Πορτογάλος ήταν σήμερα μια συνεχής απειλή για την άμυνα του Παναθηναϊκού, αφού έκανε ότι ήθελε από την πλευρά του. Άλλωστε από δικές του προσπάθειες προήλθαν και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ .

Το σφύριγμα της λήξης από τον Σιδηρόπουλο, βρήκε τους παίκτες και τον κόσμο να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη, μια νίκη που ξανάφερε στην Τούμπα τον ενθουσιασμό και ζωντάνεψε το όνειρο για μια καλυτερη συνέχεια στη mini αυτή διοργάνωση...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο (69΄ Σνάουτσνερ), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (65΄ Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια και Αθανασιάδης (83΄ Μουσλίμοβιτς).

Παναθηναϊκος: Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο (65΄ Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο, Νίνης (77΄ Πετρόπουλος), Μαρίνος (55΄ Γκοβού), Χριστοδουλόπουλος και Σισέ.

Ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μάκης Χάβος, είχε δηλώσει μετά τη νίκη: 
"Στο πρώτο μας παιχνίδι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο πετύχαμε μία μεγάλη νίκη. Το 2-1 δεν είναι το σκορ του αγώνα, αφού θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο γκολ. Τώρα κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. 
Για εμάς τα play offs ξεκινούν από τώρα. Σβήσαμε το αβαντάζ του Παναθηναϊκού. Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας."

Για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας, σχολίασε: "Πόνταρα πολλά στην ομάδα μου. Δουλέψαμε καλά με τη δική μου την ομάδα και το αποτέλεσμα φάνηκε μέσα στο γήπεδο".

Για τη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στα δεξιά, τόνισε: "Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης. Έχει παίξει και με την ΑΕΚ εκεί. Έχω συζητήσει πολύ μαζί του για το που τον βολεύει να παίζει. Ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα θα τον τοποθετούμε σε όποια θέση πρέπει".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ άρχισε να σκοράρει, σημείωσε: "Είναι κάτι που δουλεύουμε διαρκώς στις προπονήσεις. Σε αυτόν τον τομέα η δουλειά δεν σταματά".

Μετά την 1η αγωνιστική των play off της SuperLeague, η βαθμολογία, είχε διαμορφωθεί ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 ΑΕΚ 4
2 ΠΑΟΚ 3
3 Παναθηναϊκος 3
4 Ολ. Βόλου 0

* Σε εκείνα τα play offs, ο ΠΑΟΚ αν και ξεκίνησε με μηδέν βαθμούς έναντι τριών του Παναθηναϊκού, κατάφερε να κάνει το 3/3 στην Τούμπα (2-1 βάζελο, 2-1 χανούμι, 5-1 Ολυμπιακό Βόλου), πήρε διπλό στον Βόλο (1-2), έχασε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ με 3-0 και στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο έχασε με 1-0... Το γκολ το είχε σημειώσει ο Βύντρα με μακρινό σουτ στο 20', σε ένα ματς που ο Τριτσώνης έβαλε το χεράκι του!

* Eίναι πραγματικά απίστευτο το αρχείο που υπάρχει στη βάση δεδομένων του Paokmania.gr, από το 2007 και εντεύθεν, κάτι που κάνει το έργο της Retro team πολύ πιο εύκολο! 

Δείτε videos από το παιχνίδι...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4