Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαΐου 2017

Γηπεδούχος στα χαρτιά και ήττα (1980)

Σαν σήμερα στις 7/5/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή ως γηπεδούχος, για τον α' ημιτελικό αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1979-1980 ...

Το Κύπελλο της σεζόν 1979-1980 πλησίαζε προς το τέλος του. Ο ΠΑΟΚ έχοντας στείλει στο σπίτι τους διαδοχικά: Ολυμπιακό (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και Αρη σε διπλά ματς, κληρώθηκε στα ημιτελικά με τον Ηρακλή...

Με την Τούμπα να είναι ακατάλληλη λόγω της πτώσης της θύρας 8 στις 22/3/1980, ο Δικέφαλος αναγκαζόταν να δώσει παιχνίδια (πρωτάθλημα και κύπελλο) δεξιά και αριστερά.
Όπως έγινε στη ρεβάνς με τον Άρη, έτσι και το παιχνίδι με τον Ηρακλή αποφασίστηκε να γίνει στο Καυτανζόγλειο, με τον ΠΑΟΚ να είναι γηπεδούχος στα χαρτιά!

Περισσότεροι από 35.000 οπαδοί (33.612 τα εισιτήρια και 8.642.350 δραχμές οι εισπράξεις), βρέθηκαν εκείνη την μέρα στις εξέδρες του γειτονικού σταδίου, που γνώρισε ημέρες δόξας καθαρά λόγω ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, είχε τον Νίκο Αλαβάντα πάνω στον Χατζηπαναγή και τους χαφ Κούδα - Σαράφη - Δαμανάκη να έχουν εντολή να βγαίνουν σαν κρυφοί επιθετικοί και να βοηθούν τους Κερμανίδη - Κωστίκο!
Η φάση που έκρινε το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο...

Μόλις στο 2' ο Ηρακλής πήρε προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Ορφανίδη, μετά από σέντρα του Χατζηπαναγή και ολιγωρία της άμυνας που έχασε τον σκόρερ.

Τα πλάνα του Λόραντ με το καλημέρα πήγαν περίπατο! Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει με μακρινά σουτ, που όμως δεν βρήκαν τον στόχο.
Ο Φούρτουλα πέφτει στα πόδια του Χατζηηελευθερίου και σταματάει επίθεση του Ηρακλή.

Στον αντίποδα ο Ηρακλής απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις, αλλά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους συμπολίτες να προηγούνται με 0-1.

Στην επανάληψη πέρασε ο Αλαβάντας κεντρικός αμυντικός και ο Βασιλάκος μπήκε στη θέση του τραυματία Σίγγα.
Στο 65' σέντρα του Κερμανίδη, η καρφωτή κεφαλιά του Κωστίκου αποκρούστηκε με το χέρι του Βούλγαρη, αλλά ο Πλατόπουλος δεν έδωσε το πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για δύο εβδομάδες αργότερα, στο ίδιο γήπεδο με τον Ηρακλή να είναι γηπεδούχος...

Κόπηκαν 33.612 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 8.642.350 δρχ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σίγγας (46' Βασιλάκος), Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας (67' Ορφανός), Αλαβάντας.

Ηρακλής: Παπαδόπουλος, Βούλγαρης, Βαβρόφσκι, Μαυροδουλάκης, Μιχαηλίδης, Ξανθόπουλος, Καλαμπάκας, Ορφανίδης, Χατζηελευθερίου, Καφκενάρης (70' Καραΐσκος), Χατζηπαναγής (82' Μαυρίδης).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Λόραντ δήλωσε:

"Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αδύνατα. Κατέβασα την ομάδα ώστε να μη δεχτεί γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν κάπως καλύτεροι, χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες όπως και οι αντίπαλοί μας στο πρώτο ημίχρονο.

Δυστυχώς το παιχνίδι που έπαιζαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ πριν από μια τετραετία το έχουν ξεχάσει... Όλα σήμερα έδειχναν ότι η ομάδα έχει χάσει τη σιγουριά, τη φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθησή της.

Τώρα μάς μένουν δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς. Δεν είμαι βέβαια μάγος, αλλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλύτερος στη ρεβάνς. Πάντως αν οι παίκτες μας δεν παίξουν με ψυχή δεν θα μπορέσουν να κερδίσουν την πρόκριση".

Όσο για τον συνάδελφό του (Καραπατής), αυτός αρκέστηκε να δηλώσει πως: "Λόγοι στρατηγικής μου απαγορεύουν να μιλήσω για το παιχνίδι. Πάντα σέβομαι τους αντιπάλους και πολύ περισσότερο τον ΠΑΟΚ που ήμουν θαυμαστής του..."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4