Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Απριλίου 2017

Νίκη - Διαβατήριο για Ευρώπη! (2003)

Σαν σήμερα στις 13/4/2003, o τιμωρημένος ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στα Τρίκαλα τον Άρη, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2002-2003... 

Το παιχνίδι έγινε ανήμερα της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, όπου 21 ανυποψίαστοι μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας έχασαν άδικα τη ζωή τους, βυθίζοντας το πανελλήνιο σε βαρύτατο πένθος! 

Τι είχε συμβεί: Στο 386ο χιλιόμετρο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λίγο πριν το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών, σε μία ελαφριά στροφή του δρόμου, φορτηγό που που μετέφερε φύλλα ξυλείας – μελαμίνες βγήκε από την πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο των μαθητών. 

Οι μελαμίνες έφυγαν σαν ξυράφια στον αέρα και έσχισαν την αριστερή πλευρά του λεωφορείου, από μπροστά μέχρι πίσω. Τρία ΙΧ που ακολουθούσαν έπεσαν πάνω στα συντρίμμια και τυλίχτηκαν στις φλόγες. 

Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Άρης ξεκίνησε στις 17:45, ενώ το συμβάν στα Τέμπη έγινε γνωστό στις 19:30...
Ο Δικέφαλος προερχόταν από εκτός έδρας ήττα στη Νίκαια από τον Ιωνικό και η νίκη στον παιχνίδι ήταν μονόδρομος, ώστε η ομάδα να μείνει ζωντανή στη μάχη για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη τα κατάφεραν, έχοντας τη θερμότατη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών, που βρέθηκαν στη θεσσαλική πόλη αφήνοντας πίσω την πίκρα της ήττας στην προηγούμενη αγωνιστική. 
Ο Δικέφαλος με πολλά οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα, πήρε τη νίκη χάρη σε δύο γκολ που σημειώθηκαν στην επανάληψη. 
Το πρώτο στο 50' με τον Γιασεμή να πλασάρει από κοντά τον Λαμπάκη και το δεύτερο στο 69' με τον Θεοδωρίδη που πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, με βολέ έξω από την μεγάλη περιοχή του Άρη!
Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους Οκκά στο 20', Γιασεμή στο 23' και να κάνει πιο εύκολο το έργο του. 

Στο 12' το παιχνίδι διακόπηκε από τον διαιτητή Βασσάρα, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στο ταρτάν ... για να βλέπουν από καλύτερη οπτική γωνία την αναμέτρηση!
Με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ σφιχταγκάλιασε την θέση που οδηγούσε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάτι που πέτυχε στο τέλος της σεζόν.
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Αμπονσά, Χασιώτης, Καραδήμος, Εγκωμίτης, Καφές (52' Φουτσίνι), Οκκάς (88' Κανακούδης), Γεωργιάδης, Σπάσιτς (62' Θεοδωρίδης), Γιασεμή.

Άρης: Λαμπάκης, Κατσιαρός (72' Σϊμιτς), Σελάντερ, Κολτσίδας, Μόρις, Επαλέ (88' Κυζερίδης), Μπασίρ, Παπαδόπουλος, Διγκόζης (70' Πανόπουλος), Νιρέν, Μπράγκα.

Δηλώσεις ... 

Άγγελος Αναστασιάδης: "Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που τόσο άδικα χάθηκαν! Όσον αφορά το παιχνίδι, καταφέραμε μετά από αρκετά άσχημα αποτελέσματα, να συγκεντρωθούμε και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος. 

Ήμασταν καλύτεροι στο 2ο ημίχρονο, παίξαμε πιο ελεύθερα, αποδώσαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Η χρονιά εκτός από την άσχημη πλευρά είχε και πολλές εμπειρίες τόσο για εμένα όσο και για αυτούς που ασχολούνται με την ομάδα. Πιστεύω πάντως ότι έγινε προσπάθεια από όλους".

Γιώργος Κούτσης: "Όταν μαθαίνεις ένα τόσο άσχημο νέο, ότι και να πούμε περνάει σε δεύτερη μοίρα... 

Θέλω κι εγώ να δώσω συλλυπητήρια για τα παιδιά που χάθηκαν. τα ντέρμπι κερδίζονται από αυτόν που έχει μεγαλύτερη θέληση και πάθος. Προσπαθήσαμε πολύ και πήραμε τελικά το αποτέλεσμα και την πολύτιμη νίκη".
* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4